+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2020. július 8. szerda, 09:00
Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt olvasóink körében!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Január 1-jén még rendkívül optimistán láttuk 2020-at szerkesztőségileg, olyanokat gondoltunk róla, mint hogy az ország kipiheni majd az elmúlt évek választási kampányait, Európa-bajnokságot rendezünk Budapesten, utazgatunk mindenhova. Ehhez képest – Kínának, az összedolgozásra képtelen európai vezetőknek és egy kicsit a globalizációnak köszönhetően – az elmúlt hónapokat kijárási korlátozások között éltük le, minden érdemi rendezvény elmaradt és le lett fújva előre, utazni és nyaralást tervezni pedig a különböző második hullámok és az ezekre különbözően reagáló kormányok miatt sokkal bonyolultabb lett, mint eddig.

 

A koronavírus-járvány minden kormányból és európai vezetőből azt hozta ki, mi lényege:

 

Orbán Viktor valódi nemzeti egység helyett inkább az ellenzék további fúrásán dolgozott, legjobb barátja, Aleksandar Vučić szerb elnök konkrétan még a számokat is meghamisíttatta a hatóságokkal, Sebastian Kurz osztrák kancellár simán bemondta az osztrák parlamentben, hogy mindenki az ő válságkezelésüket irigyli, miközben a kontinens jórésze nekik köszönhette a koronavírust, Igor Matovič szlovák kormányfő teljesen lekapcsolta volna komplett Szlovákiát hetekig, a lengyel kormánypárt pedig feláldozta volna az állami postavállalat dolgozóit is, csak hogy valahogy megszavazza újra a nép a bábjukat elnöknek. (Vasárnap dől majd el ez a küzdelem.)

 

A legtöbb helyen persze így is működött az ún. koronabónusz, vagyis az, hogy a lakosság az éppen regnáló, válságkezelő párthoz húz: ezt látni Németországban, ahol gyakorlatilag CDU-s belvita lett abból, legyenek-e lazítások és ha igen, milyenek, Ausztriában, Horvátországban, Máltán, és itt fel lehetne sorolni még vagy húsz országot, köztük akár Magyarországot is.

 

De mondd el inkább te: az elmúlt hónapok teljesítménye alapján melyik magyarországi pártra szavaznál, ha most vasárnap kellene?

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mivel nem látnak garanciát arra, hogy ne kerülhetnének megint politikai nyomás alá, maradnak mindenképpen Bécsben.

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás