Kiket tiltsanak ki Magyarországon a kocsmákból a terasznyitás után?

2021.04.20. 20:55

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, miután nyitnak a teraszok?

Kiket tiltsanak ki Magyarországon a kocsmákból a terasznyitás után?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Még a szokásosnál is kellemetlenebb helyzetbe került a brit Munkáspárt vezetője, Keir Starmer, amikor a múlt hét óta immár tárva-nyitva álló angol kocsmateraszoknál próbált szimpatizánsokat keresni a délnyugati Bath városában. Starmerre – aki jelenleg még saját szavazói körében se valami népszerű – maga az egyik belvárosi pub, a Raven tulajdonosa támadt rá, közölve vele, hogy mivel támogatta a vendéglátóhelyek hónapokig tartó lezárását, emiatt pedig ő is kishíján teljesen tönkrement, soha többé nem szavaz a baloldalra, pedig eddig mindig így tett.

Ezek után pedig közölte a májusi helyhatósági választások ügyében kampányoló ellenzéki vezérrel,

az ő kocsmájának teraszán ezek után biztos nem fog fotózkodva sörözni, mert ki van onnan tiltva.

A kocsmáros, Rod Humphris ezen kívül azt is Starmer fejéhez vágta, hogy támogatta, hogy kisgyermekek is maszkban menjenek iskolába, pedig szerinte nincs arra semmi bizonyíték, hogy ez az intézkedés bármire jó lenne. 

A kínos jelenettel a közönség előtt amúgy is mindig kicsit feszengő Starmer most sem tudott mit kezdeni, először megpróbálta egyszerűen figyelmen kívül hagyni elégedetlen szavazóját, majd kínos dadogásba kezdve magyarázkodott.

A jelenetet végignézve kíváncsiak lettünk: vajon a magyarok kit tiltanának ki a kocsmákból a terasznyitás után? A jelöltek egész hadserege felmerülhet: horvát mintára ott van például húsvétra (is) nyitást ígérő, majd márciusban a járványadatok miatt lezárást szigorító Orbán Viktor; Szabó Tímea Párbeszéd-frakcióvezető, aki 2020 áprilisában még azt mondta nekünk, akit zavarnak a korlátozások, szavazzon csak a Fideszre; az Operatív Törzsön az anyagi támogatási értelemben is elég magukra hagyott vendéglátósoktól folyamatosan még kis türelmet kérő Müller Cecília tisztifőorvos; Kósa Lajos, aki januárban azzal nyugtatott, majd márciusban is éhesek lesznek a vendégek (márciusban sem jött nyitás, csak szigorítás); és a fertőzések és hálálozások növekedését minden nap szenzációs keretben jelentő újságírókra is sokan haragudhatnak.

De ugyanígy felmerülhet az időről időre szakvéleményüket kicserélő járványszakértők, vagy a szinte minden héten a végső összeomlást és tragédiát az ellenzéki médiában megjósoló, máris a negyedik hullámra figyelmeztető ÚVNP-s politikus, Lantos Gabriella neve is. Mások eközben mérgesek lehetnek a járványt, a maszkviselést, vagy az oltásokat is bagatellizáló Gődény György Facebook-celebre, vagy éppen a járványintézkedésekkel végig nagyon kritikus Hont Andrásra is, igaz, őrá valószínűleg nem a zárva tartani kényszerült vendéglátósok.

Most dönts te: ki ne kapjon egy pohár sört sem, miután a 3,5 millió beoltottat követően elvileg nálunk is nyitnak majd a kocsmateraszok?

NYITÓKÉP: Sky News / Youtube

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek