+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2021. április 20. kedd, 20:55
A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, miután nyitnak a teraszok?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Még a szokásosnál is kellemetlenebb helyzetbe került a brit Munkáspárt vezetője, Keir Starmer, amikor a múlt hét óta immár tárva-nyitva álló angol kocsmateraszoknál próbált szimpatizánsokat keresni a délnyugati Bath városában. Starmerre – aki jelenleg még saját szavazói körében se valami népszerű – maga az egyik belvárosi pub, a Raven tulajdonosa támadt rá, közölve vele, hogy mivel támogatta a vendéglátóhelyek hónapokig tartó lezárását, emiatt pedig ő is kishíján teljesen tönkrement, soha többé nem szavaz a baloldalra, pedig eddig mindig így tett.

 

Ezek után pedig közölte a májusi helyhatósági választások ügyében kampányoló ellenzéki vezérrel,

 

az ő kocsmájának teraszán ezek után biztos nem fog fotózkodva sörözni, mert ki van onnan tiltva.

 

 

A kocsmáros, Rod Humphris ezen kívül azt is Starmer fejéhez vágta, hogy támogatta, hogy kisgyermekek is maszkban menjenek iskolába, pedig szerinte nincs arra semmi bizonyíték, hogy ez az intézkedés bármire jó lenne. 

 

A kínos jelenettel a közönség előtt amúgy is mindig kicsit feszengő Starmer most sem tudott mit kezdeni, először megpróbálta egyszerűen figyelmen kívül hagyni elégedetlen szavazóját, majd kínos dadogásba kezdve magyarázkodott.

 

A jelenetet végignézve kíváncsiak lettünk: vajon a magyarok kit tiltanának ki a kocsmákból a terasznyitás után? A jelöltek egész hadserege felmerülhet: horvát mintára ott van például húsvétra (is) nyitást ígérő, majd márciusban a járványadatok miatt lezárást szigorító Orbán Viktor; Szabó Tímea Párbeszéd-frakcióvezető, aki 2020 áprilisában még azt mondta nekünk, akit zavarnak a korlátozások, szavazzon csak a Fideszre; az Operatív Törzsön az anyagi támogatási értelemben is elég magukra hagyott vendéglátósoktól folyamatosan még kis türelmet kérő Müller Cecília tisztifőorvos; Kósa Lajos, aki januárban azzal nyugtatott, majd márciusban is éhesek lesznek a vendégek (márciusban sem jött nyitás, csak szigorítás); és a fertőzések és hálálozások növekedését minden nap szenzációs keretben jelentő újságírókra is sokan haragudhatnak.

 

De ugyanígy felmerülhet az időről időre szakvéleményüket kicserélő járványszakértők, vagy a szinte minden héten a végső összeomlást és tragédiát az ellenzéki médiában megjósoló, máris a negyedik hullámra figyelmeztető ÚVNP-s politikus, Lantos Gabriella neve is. Mások eközben mérgesek lehetnek a járványt, a maszkviselést, vagy az oltásokat is bagatellizáló Gődény György Facebook-celebre, vagy éppen a járványintézkedésekkel végig nagyon kritikus Hont Andrásra is, igaz, őrá valószínűleg nem a zárva tartani kényszerült vendéglátósok.

 

Most dönts te: ki ne kapjon egy pohár sört sem, miután a 3,5 millió beoltottat követően elvileg nálunk is nyitnak majd a kocsmateraszok?

 

NYITÓKÉP: Sky News / Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

És az egész EU-ban mi tartunk a legjobban a választási csalásoktól és a közösségi médiától is egy nemzetközi közvélemény-kutatás szerint.

Főleg a francia Európa-tervekkel kritikusabb kisebb országok támogatnák az osztrák kancellárt lapértesülések szerint. Kurz számára a brüsszeli karrier kiút lehet az osztrák belpolitikából is.

Az amerikai céggel dózisonkénti 23,20 eurós szerződést köthet az Európai Bizottság 2021 decemberétől 2023-ig.

A kormányinfón kiderült az is, hogy augusztusig se koncertre, se szállodába nem mehet az, akinek nincs védettségi igazolványa, és hogy hogyan pótolja a kormány az önkormányzatokat a kieső hipa-bevételek miatt.

Szakértők és aktivisták írtak egy törvényjavaslatot, az ellenzék közösen beadta a parlamentben, a kormány meg szép csendben rendeletbe is foglalta azt. Ritka jelenség ez Magyarországon.

Az újranyitó szolgáltatások csak a védettségi igazolványokkal rendelkezők számára hozzáférhetőek.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

Twitter megosztás Google+ megosztás