+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. december 2. szerda, 19:11
Az EP-mandátuma után a Fideszt is maga mögött hagyja a szexbotrányba keveredő Szájer József. Ügyében először szólalt meg a miniszterelnök is.

Szájer József vasárnap mondott le az Európai Parlamenti képviselői mandátumáról, miután pénteken egy olyan brüsszeli, járványügyi szabályokat megszegő buliban vett részt, amelyen 25-en, javarészt férfiak vettek részt, és az egybehangzó beszámolók szerint meleg szexorgia volt. 

 

A kormányközeli Magyar Nemzet szerda este közölte:

 

Szájer szerdán a Fidesz-párttagságáról is lemondott. Erről Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját értesítette.

 

Szájer keddi közleményében elismerte, hogy ott volt a brüsszeli „házibuliban”, amelyen a rendőrség ecstasyt is talált a táskájában, de állítása szerint azt ő nem használta és nem tudja, hogy került oda. A brüsszeli ügyészség kábítószer birtoklása miatt vádat tervez emelni ellene.

 

A Magyar Nemzet arról ír, hogy telefonon elérték Orbán Viktor miniszterelnököt is, aki eddig nem kommentálta az eseményeket, holott életszerűtlen, hogy ne tudott volna róluk. A kormánypárti lapnak Szájer ügyéről annak egy nappal a kirobbanása után azt mondta:

 

„Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük.”

 

Ha érdekel mélyebben is a botrány: Szájer EP-beli jelenlegi és volt kollégáit itt kérdeztük végig, végignéztük, kiket küldhetne Orbán Szájer helyére Brüsszelbe, összefoglaltuk az ügy régiós sajtóvisszhangját, elemeztünk bulizási szempontból, meg persze leszüreteltük a legjobb mémeket is.

 

NYITÓKÉP: Jean-Christophe Verhaegen / Európai Parlament

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A közfeladatok ellátását veszélyeztető kormányzati intézkedésekről szóló kampány összesen 22 millió forintjába kerül a budapestieknek.

Korábban António Costa azt nyilatkozta, nem áldozná fel a most tanuló generációt, a katasztrofális járványadatok most más álláspontra terelték.

Az FFP2-szájmaszkok áfáját meg eltörölték.

A kormányinfón megtudtuk azt is, hogy később a háziorvosnál sem lehet majd regisztrálni a koronavírus elleni vakcinára.

A máltai miniszterelnök azt is fontosnak tartja, hogy az új okmány segítse, ne pedig akadályozza a szabad mozgást.

A kutyák ártalmatlannak tűnő területjelölése miatt kiszáradhatnak a fiatal fák a fővárosi főkertész szerint.

A Képzőművészeti Központ épülete hétfőn gyulladt ki, a pár éve felújított orgonát sem biztos, hogy meg lehet-e menteni.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás