+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Antal Róbert-István & Bukovics Martin & Techet Péter & Petróczi Rafael
2020. december 1. kedd, 14:03
A legnagyobb flamand napilap bár nem nevezi meg, de egyértelműen a Fidesz év végén távozó EP-képviselőjére utal, mikor rendőrségi források alapján arról ír: egy illegális brüsszeli gangbang bulin egy magyar MEP is részt vett. Szájer később maga is elismerte: ott volt a partin.

Péntek este egy Brüsszel belvárosában lévő első emeleti bárban gangbang bulit tartottak helyi lapok értesülése szerint, aminek a helyi rendőrség járványügyi szabályok megsértésére vadászó alakulata vetett véget. A belgiumi rendőrség a flamand HLN értesülése szerint megerősítette azt, hogy a 25 fős, főleg férfiak részvétel rendezett szexpartin részt vett több diplomata és az Európai Parlament egyik magyar képviselője is, aki aztán később lemondott.

 

A flamand nyelvű HLN napilap rendőrségi forrásokra hivatkozva megerősítette: a helyszínen drogokat is találtak, az előállított résztvevők között diplomaták és egy európai parlamenti képviselő is volt.

 

A lap nem említi Szájer József nevét, de azt írja: az illegális partiról menekülni próbáló politikus, a Fidesz EP-képviselőjeként dolgozott Brüsszelben, 1994 és 2002 között pedig a Fidesz magyarországi frakcióvezetője volt.

 

Ez a leírás Szájer Józsefre illik. A rendőrség a politikust előállította és kihallgatta, de az éjszaka folyamán már elengedte, írja a lap. A flamand lap nem részletezi, hogy homo- vagy heteroszexuális partin vett-e részt a fideszes politikus, bár azt megjegyzi: a lemondott képviselő pártja, a Fidesz a homoszexuálisakat diszkrimináló politikát folytat Budapesten, épp most szándékoznak beleírni ugyanis a magyar alkotmányba, hogy az apa férfi, az anya nő.

 

A brüsszeli Metro napilap internetes kiadása úgy tudja:

 

a fideszes politikus az illegális szexparti helyszínéről az ereszcsatornán lemászva próbált meg menekülni.

 

A parti helyszíne egy brüsszeli belvárosi éjszakai klub emeleti helysége volt. A bár Brüsszel egyik belvárosi utcájában, a rue des Pierres-n található. Ennek első emeletén zajlott az illegális parti. A bártól pár méterre van amúgy az egyik belvárosi rendőrőrs. A rue des Pierres-n több éjszakai bár is található, többek között több, a brüsszeli melegközösség körében ismert szórakozóhely is. Az Azonnalinak sikerült az egyik melegbárt, az Amalgame-t elérnie, ahol a tulajdonos azt közölte: ők pénteken végig zárva voltak, nem volt náluk semmiféle illegális parti. De jelenleg ő se tudott többet mondani, „a sajtóból értesültem a hírekről, jelenleg tájékozódom én is”. Az utca egy másik melegbárja, a Detour is tagadta az Azonnalinak, hogy náluk lett volna a pénteki parti: „Nem tudok semmit, további szép napot“ – tette le a bár munkatársa a telefont.

 

Amikor a rendőrség péntek éjjel rajtaütött az illegális partin – Brüsszelben jelenleg a lockdown miatt nem lehet ilyen partikat rendezni, de eleve a résztvevők nem is tartották be a kellő távolságot és a járványügyi szabályokat –, a Fidesz egykori budapesti parlamenti frakcióvezetője, aki egyedüli EP-képviselőként volt jelen több más diplomata társaságában, menekülni próbált. Lemászott az ereszcsatornán, de az utcán utolérték a rendőrök, akik igazoltatni próbálták, de a politikus a mentelmi jogára hivatkozott, ez azonban tetten érés esetén nem véd, ezért Szájert is előállítottak a rendőrök. A francia Atlantico úgy tudja: jelenleg az üggyel a belga külügyminisztérium is foglalkozik. A fideszes politikus a menekülése során a Metro információi szerint kisebb sérüléseket is szerezhetett.

 

Szájer József kedd délután elismerte, hogy ő is jelen volt a pénteki partin, rendőrségi igazoltatására is sor került. Azt azonban tagadja, hogy fogyasztott volna drogot, a rendőrséget állítása szerint kérte is helyszíni drogteszt elvégzésére. Szájer arról ír, hogy egy házibuliról volt szó, a flamand Nieuwsblad azonban úgy tudja:

 

a parti egy melegbárban (annak emeletén) zajlott, a résztvevők nagyrésze pedig meztelen volt.

 

Az első ellenzéki reakciók be is futottak már

 

Az ügyre eddig a DK, valamint néhány ellenzéki politikus reagált. A DK sokat sejtetően írja az Azonnalinak küldött közleményében, hogy „az elmúlt napokban csak egyetlen magyar EP-képviselő mondott le mandátumáról: Szájer József.” Ezért aztán a DK azonnali választ vár a kormánytól és a Fidesztől, „ahogy a hagyományos családmodell, a keresztény értékek és a konzervatív világszemlélet gyakorlói is biztosan szeretnék tudni a választ az alábbi kérdésre: Szájer József az a bizonyos magyar EP-képviselő?” A DK frakcióvezető-helyettese, Vadai Ágnes az érintett EP-képviselő menekülési tervére célozva ezt azzal egészítette ki: „Inkább a borongós budapesti ég, mint egy ereszcsatorna.”

 

A jobbikos Nunkovics Tibor már ironizálva adott hangot tanácstalanságának, azt kérdezve: „Egy azóta lemondott magyar EP képviselő... De vajon ki lehet? Régi vágású kereszténydemokrata?” A Párbeszéd frakcióvezető-helyettesét, Tordai Bencét pedig még Szájer beismerése előtt megnevezte a politikust. A párbeszédes politikus azt kérdezi Facebook-posztjában, hogy legalább a szexparti terembérletét az EP-keretből fizették-e, illetve hogy „a keresztény-konzervatív családmodellnek ezt az értelmezését is beleírják majd az Alaptörvénybe?”

 

Hasonlóan reagált a Jobbik parlamenti képviselője, Magyar Zoltán, valamint EP-képviselője, Gyöngyösi Márton is. Utóbbi azt írta Facebook-oldalán: a Fidesz „drogosok és orgiázók hazug és korrupt gyülekezete, akik nap mint nap a szemünkbe hazudnak”.

 

Ha már Alaptörvény, a 2019-es EP-választáson az LMP egykori listavezetője, Vágó Gábor pedig – utalva a Fidesz benyújtott kilencedik Alaptörvény-módosítására és a tavaly őszi Borkai-botrányra – a következőkkel kommentálta a belgiumi híreket: „Az apa férfi, az anya nő, a Fidesz kokain, kurvák és gangbang.” A Jobbik egy másik parlamenti képviselője, Rig Lajos pedig nemes egyszerűséggel csak annyival kommentálta az esetet: „Uppppsz”.

 

Szájer EP-beli kollégái a politikus hídszerepéről beszéltek

 

Szájer József, a Fidesz EP-képviselője vasárnap mondott le az európai parlamenti mandátumáról. Közleményében azt állította, hogy döntése nincs „összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával”. Mint akkor írta, döntése „egy hosszú gondolkodási folyamat eredménye” volt. Az Azonnalinak aznap egykori és mostani EP-beli kollégái Szájer magyar kormány és az Európai Néppárt között betöltött hídszerepének egyre bonyolultabb és lehetetlenebb jellegével magyarázták a Fidesz legbefolyásosabb politikusának távozását a brüsszeli színtérről.

 

Az ügyben kerestük Szájer Józsefet személyesen, valamint brüsszeli irodáján, asszisztensén és a Fidesz EP-delegációjának sajtósán keresztül is, egyelőre nem sikerült elérnünk.

 

NYITÓKÉP: EP / Emilie Gomez

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miközben a világ Joe Bidenra figyelt, az internet népe Bernie Sandersből csinált sztárt.

A közfeladatok ellátását veszélyeztető kormányzati intézkedésekről szóló kampány összesen 22 millió forintjába kerül a budapestieknek.

Korábban António Costa azt nyilatkozta, nem áldozná fel a most tanuló generációt, a katasztrofális járványadatok most más álláspontra terelték.

Az FFP2-szájmaszkok áfáját meg eltörölték.

A kormányinfón megtudtuk azt is, hogy később a háziorvosnál sem lehet majd regisztrálni a koronavírus elleni vakcinára.

A máltai miniszterelnök azt is fontosnak tartja, hogy az új okmány segítse, ne pedig akadályozza a szabad mozgást.

A kutyák ártalmatlannak tűnő területjelölése miatt kiszáradhatnak a fiatal fák a fővárosi főkertész szerint.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás