Szájer József elismerte, hogy érintett a brüsszeli illegális buliban

Szerző: Galavits Patrik
2020.12.01. 15:49

A Fidesz EP-képviselői mandátumáról lemondott politikusa közleményben erősítette meg a belga sajtóértesüléseket.

Szájer József elismerte, hogy érintett a brüsszeli illegális buliban

Belgiumi sajtóértesülések szerint a rendőrség rajtaütést végzett egy a koronavírus-járvány elleni intézkedések ellenére megtartott brüsszeli szexpartin múlt héten, amelyen egy azóta lemondott magyar EP-képviselő is részt vett. A hatóságok a helyszínen kábítószert is találtak. A belga lapok leírása egyértelműen Szájer Józsefre illett, aki vasárnap lemondott EP-képviselői mandátumáról, most pedig honlapján közleményben ismerte el, hogy érintett a botrányban.

Szájer közleményében azt írja:

„A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek.

Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem.

Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.”

A közlemény egy időre eltűnt Szájer EP-képviselői honlapjáról (az Index megőrizte), majd hirtelen felbukkant az Origón némileg hosszabban, bekerült ugyanis az elejére ez a rész:

„Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem, ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre.”

 

Amit Szájer házibulinak nevezett, azt belgiumi lapok gangbang partiként emlegették, ennek kiszivárgott részleteiről itt írtunk.

NYITÓKÉP: Emilie Gomez / Európai Parlament

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek