+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2018. november 16. péntek, 09:32
Robert Habeck gondoskodik arról, hogy a német nagykoalíció már csak nevében legyen nagy.

Miközben a kereszténydemokrata CDU azzal van elfoglalva, hogy megtalálja Angela Merkel utódját a pártelnöki székben, a németországi közvélemény-kutató intézetek azért továbbra is mérik, kivel szimpatizál a lakosság. Egy friss felmérés szerint a jobboldali CDU-nak már csak hajszálnyi előnye van a középre tolódó Zöldekkel szemben:

 

a konzervatív Merkel-pártot a németek 26 százaléka választaná, ha most vasárnap kellene szavazni menni, a Zöldeket pedig 23 százalék.

 

A harmadik helyért ketten is versenyeznek: 14 százalékon áll mind a szociáldemokrata SPD, mind a szélsőjobboldali, bevándorlásellenes AfD. A baloldali populista Die Linke 9 százalékot, a polgári-liberális FDP 8 százalékot kapna.

 

A pár hete az Azonnalinak is interjút adó Robert Habeck (képünkön), a német Zöldek társelnöke nemrég a ZDF köztelevízió viccműsorában, a Heute Show-ban úgy magyarázta a Zöldek sikerét, hogy pártja nem tolódik se jobbra, se középre, egyszerűen jobban, érthetőbben, más hangsúlyokkal, kevesebb elitizmussal és tudálékossággal magyarázzák el az embereknek, hogy radikális válaszra van szükség korunk égető problémáira. A műsorvezető kérdésére, miszerint nem köszönhető-e a Zöldek sikere a szociáldemokraták lejtmenetének, Habeck azt mondta, valóban profitálnak belőle. Majd hozzátette:

 

ő leginkább részvétet érez az SPD felé, és a politikában ez az egyik legrosszabb dolog, amit egy párt a versenytársától hallhat.

 

FOTÓ: Robert Habeck / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A jelenlegi korlátozások fenntartását kérte Karácsony Gergely és Szita Károly a kormánytól a maratoni késést és nagyon kevés konkrétumot felmutató sajtótájékoztatón.

Niall Ferguson brit történész hat egyszerű, de kényelmetlen kérdést tenne fel a pekingi vezetésnek. Szerinte Kína felelőssége kétségtelen, ezért Trumpnak igaza van, amikor kínai vírusról beszél mindig.

A halottakból hárman voltak 70 év alatt, egyikük egy 49 éves férfi. Ma döntenek a kijárási korlátozásokról is.

Az énekesnő a vagyon újraelosztásáról osztott meg egy gondolatot, ami egy ismeretlen Sanders-aktivistától származik. Mutatjuk a legjobb mémeket Britney elvtársról!

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás