+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin & Bakó Bea & Rosta Gergely & Szarvas Koppány Bendegúz & Techet Péter & Tóth Csaba Tibor
2017. szeptember 24. vasárnap, 17:11
Hány százalékkal előzi a szociáldemokratákat Angela Merkel pártja? Ki lesz a harmadik? Mennyire lesz erős a jobboldali populista AfD? Nyer egyéni körzetet a szélsőjobb? Az Azonnali percről percre követi a németországi választás estéjét.

 

Csak eljött végre a nagy nap, amit úgy vártunk! Az Azonnalin Bukovics Martin, Bakó Bea, Rosta Gergely, Tóth Csaba Tibor és Szarvas Koppány Bendegúz követik figyelemmel a német választás estéjét. Berlinből, az egyes pártok választási partijáról Techet Péter jelentkezik.

 

Cikkünk folyamatosan frissül, nyomkodják gyakran az F5-öt!

 

+++

 

összesen: 116 db | 20 db/oldal

1 2 3 4 5 6

Bukovics Martin

Danke & tschüß!
2017. szeptember 25. 00:50

Mi történt ma este? A CDU/CSU nagy veszteségekkel bár, de nyert, a szocdemek hasonlóan nagyot bukva másodikak lettek, még éppen 20 százalék fölött. A harmadik erő a keletnémet tartományokban igencsak magabiztosan szereplő AfD lett, a negyedik a parlamentbe a 2013-as kiesés után most visszajutó polgári-liberális FDP, az ötödik helyért pedig fej-fej mellett küzdenek a Zöldek és a baloldali populista Linkspartei.

A jelenlegi CDU/CSU-SPD nagykoalíció folytatása esélytelen, Martin Schulz és szocdemei mindenképpen ellenzékben akarnak politizálni. A következő Merkel-kormányt a kereszténydemokratákon túl nagy valószínűséggel a Zöldek és a liberálisok alkotják majd.

Köszönjük, hogy velünk tartottak, jó éjszakát.

Bukovics Martin

A Linke beelőzte a Zöldeket
2017. szeptember 25. 00:38

Legalábbis az ARD egy ideje ezt közli velünk.

 

Bukovics Martin

Bajorország továbbra is a CSU-é
2017. szeptember 25. 00:32

Az egy dolog, hogy 10,5 százalékpontot zuhant a bajor állampárt támogatottsága a 2013-as adatokhoz képest. Eközben ugyanis még mindig övé Bajorország: mind a 46 egyéni választókörzetben nyerni tudott a Horst Seehofer vezette erő.

 

Bukovics Martin

A viccpárt ígéri: levadásszák az AfD-t
2017. szeptember 25. 00:24

Miután az AfD-s listavezető, Alexander Gauland bejelentette, hogy parlamenti munkájukat Angela Merkel levadászásának szentelik, a német viccpárt világgá kürtölte: legnagyobb parlamenten kívüli ellenzéki pártként ők Alexander Gaulandot vadásszák le.

Bukovics Martin

Három egyéni körzetet nyert eddig az AfD
2017. szeptember 25. 00:17

A cseh-lengyel-német hármashatár mellett található Frauke Petry által elvitt Sächsische Schweiz két szomszédos körzete, Görlitz és Bautzen is a szélsőjobboldali párté.

Tóth Csaba Tibor

Kedvesen emlékeztetik a történelemre Németországot.

 

Bakó Bea

Zöld interjúalanyunk bukta Heidelberget
2017. szeptember 24. 23:54

Nem véletlenül jött személyesen kampányolni Heidelbergbe Angela Merkel. A CDU-s Karl Lamers nyerte egyéniben a körzetet, második az SPD-s Lothar Binding. Az Azonnalinak nyilatkozó Franziska Brantner, a Zöldek jelöltje 16 százalékkal csak a harmadik lett a délnyugati egyetemi városban, így egyéniben nem jut mandátumhoz.

 

 

 

Techet Péter

Kitörnek az AfD-sek
2017. szeptember 24. 23:49

A párt vezetői megelégelték, hogy beszorultak az Alexanderplatzra, így megkísérelnek a média kíséretében kitörni a helyszínről. A balos tüntetők azt kiáltják a politikusok és a rendőrök felé, hogy deutsche Polizisten schützen die Faschisten, vagyis hogy a fasisztákat védik a német rendőrök. Megpróbáltam bejutni a választási rendezvényre, ezúttal egy rendőr nem engedett be, tenyleg védik. Nem fogadja el az újságíró-igazolványomat.

 

Bukovics Martin

A legendás focicsapatáról is híres baloldali hamburgi városrészt magába foglaló választókörzetben a Linkspartei nyert majd' 13 százalékot erősödve (33,8%), a Zöldek a másodikok (21,8%), a szociáldemokraták majd' 10 százalékot gyengülve a harmadikak (15,9%). A CDU 10,4%-ot kapott. A viccpárt, a Die Partei 6,4%-ot. Öt százalék alatt szerepelt a polgári-liberális FDP (4,6%), az AfD (4,5%) és a neonáci NDP (0,1%) is.

Bakó Bea

A saját pártja listavezetőivel is kritikus Frauke Petry 37 százalékkal megnyerte szászországi egyéni körzetét: csaknem 9 százalékot vert a CDU-s jelöltre.

Bukovics Martin

Egyelőre semmi hír az Azonnali politikus-interjúalanyainak egyéni választókörzetben való szerepléséről.

 

Szarvas Koppány Bendegúz

Egy szövetségi választás sem lehet mentség a németeknek arra, hogy holnap ne folytassák a termelést, úgyhogy a választási műsorok már rég véget értek. Gondolom, a rendes német bürgerek már fekszenek be az ágyaikba, hiszen hétfőn várja őket az autógyár. Annyira kis tüchtig polgárok, hogy szinte már viszolyogtató.

így hát ennek jegyében én is elköszönök, remélem, sikerült a laikusokat szórakoztatnom valamelyest, holnap folytathatjuk a jólesően ismerős magyarországi sárdobálást. Ez után a sterilitás után szinte már vágyom rá. Búcsúzóul megosztom az én eredményeimet egy "kire kéne szavaznod" kvíz alapján, ahogy az egész német választás, ez sem tartogatott súlyos meglepetéseket. Gute Nacht!

 

Eddig 155 egyéni körzet eredményeit számolták össze a 199-ből. Nem mutat olyan nagy eltérést a CDU és az SPD, az AfD egyelőre a becsültnél valamivel rosszabbul muzsikál.

 

Rosta Gergely

És már javították is
2017. szeptember 24. 23:15

Egy pillanatra visszanéztem, és látom, már javították is a jobboldali populista pártok pozíciójára vonatkozó térképet a Wikipedián. Egy szürke folttal kevesebb Európa térképén.

Tóth Csaba Tibor

Megy az örömtwittelés! Marine Le Pen a jobbján, az AfD-s Frauke Petry a holland széljobbos pártvezér balján.

 

Megnyerte hamburgi körzetét a török származású, szocdem Aydan Özoguz, aki azzal keltett felzúdulást a kampány során, hogy azt írta egy cikkben: a nyelven kívül nincs olyan, hogy egységes német kultúra, hanem regionális kultúrák vannak. Az AfD-s Alexander Gauland erre úgy reagált, hogy Anatóliában kellene Özoguzttól megszabadulni, amivel persze még nagyobb botrányt kerekített. Özoguz ennek ellenére megnyerte hamburgi egyéni körzetét: csaknem öt százalékkal előzte be a CDU jelöltjét.

Bukovics Martin

Hamburg szociáldemokrata főpolgármestere rendesen végigturnézza ma este a német tévéket. Szakért, nem mond nagyokat, nem akar kitűnni. Csak simán jelen van. Fogadási ajánlatokat e-mailben várok.

összesen: 116 db | 20 db/oldal

1 2 3 4 5 6
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A jelenlegi korlátozások fenntartását kérte Karácsony Gergely és Szita Károly a kormánytól a maratoni késést és nagyon kevés konkrétumot felmutató sajtótájékoztatón.

Niall Ferguson brit történész hat egyszerű, de kényelmetlen kérdést tenne fel a pekingi vezetésnek. Szerinte Kína felelőssége kétségtelen, ezért Trumpnak igaza van, amikor kínai vírusról beszél mindig.

A halottakból hárman voltak 70 év alatt, egyikük egy 49 éves férfi. Ma döntenek a kijárási korlátozásokról is.

Az énekesnő a vagyon újraelosztásáról osztott meg egy gondolatot, ami egy ismeretlen Sanders-aktivistától származik. Mutatjuk a legjobb mémeket Britney elvtársról!

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás