Megijedt a válogatott sikereit övező közhangulattól Egri Viktor és inkább nem megy el egy vitára Szöllősi Györggyel a magyar fociról

Szerző: Kósa András
2022.06.15. 17:34

A Digisport riportere szerint ezek az idők nem alkalmasak érvei nyilvános kifejtésére, pedig amúgy lenne véleménye.

Megijedt a válogatott sikereit övező közhangulattól Egri Viktor és inkább nem megy el egy vitára Szöllősi Györggyel a magyar fociról

Június 22-én szerdán vitatkozott volna a magyar sport és a magyar sportújságírás helyzetéről Szöllősi György a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Puskás Akadémia volt sajtófőnöke és Egri Viktort köztévé volt, a Digisport jelenlegi sportriportere.

A szervező Transzparens Újságírásért Alapítvány azonban most azt közölte, hogy a vita elmarad, Egri Viktor ugyanis lemondta a részvételt. Az általuk bemutatott indoklás több mint érdekes, Egri Viktor az alapítvány szerint ugyanis arra hivatkozott, hogy a magyar válogatott szerda esti 4-0-ás sikere idegenben Anglia ellen, valamint a korábbi jó szereplés (1-0-ás győzelem itthon is az angolokkal szemben, 1-1-es döntetlen Németországgal és egy vállalható, 2-1-es vereség az olaszoktól Cesenában)

„olyan hatással van a közhangulatra, amely nem teszi lehetővé, hogy megfelelően érvényesítse álláspontját a magyar labdarúgással kapcsolatban”.

Mint írták, Egri Viktor azzal érvelt, hogy bár

„az 50-es évek óta nem ért el a magyar válogatott ilyen csapatok ellen ilyen eredményeket, így hiába nem történt semmi, de látszólag igen”.

Ehhez a magunk részéről is csak annyit tehetünk hozzá, hogy sajnáljuk a vita elmaradását, már csak azért is, mert mint megírtuk például, a 0-4 botrányos Nemzeti Sport-beli tálalása, vagy az áprilisi választások előtti nyílt kormánypropaganda miatt bőven lenne miről beszélgetni Szöllősi Györggyel a focin kívül is.

NYITÓKÉP: Egri Viktor Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek