Egyszerűen nem hagyhatta ki a Nemzeti Sport, hogy ne kampányoljon vezércikkben Orbán Viktornak

Szerző: Kósa András
2022.04.02. 11:12

Szöllősi György sosem titkolta érzelmeit sem Orbán Viktor, sem Mészáros Lőrinc iránt, szóval meglepődni éppen nem lepődtünk meg.

Egyszerűen nem hagyhatta ki a Nemzeti Sport, hogy ne kampányoljon vezércikkben Orbán Viktornak

Főszerkesztői vezércikkben áll ki az Orbán-kormány mellett a Nemzeti Sport. A Szöllősi György által jegyzett írás hosszan sorolja a magyar sport sikereit 2010 óta: többek között olimpiai érmek, sportesemények rendezése, a fociválogatott kijutása az EB-re, a Sportrádió elindulása (tulajdonos: Szöllősi György), és természetesen a stadionépítések. Majd a cikk végén levonja az egyetlen levonható következtetést: aki szereti a sportot, Orbán Viktorra szavaz, hiszen

„a fent felsorolt tények és eredmények után mindebből következően még nagyobb sikereket és élményeket remélhetünk a következő években”.

Amiről a cikk nem ejt szót, az például a TAO támogatások címén korrupt módon elfolyt közpénz milliárdok, a tízmilliárdokkal kistafírozott magyar fociakadémiák eredménytelensége (pedig a magyar U-válogatottak igencsak harmatos teljesítményéről éppen a Nemzeti Sport közölt nemrég valóban színvonalas összeállítást), vagy éppen az, hogy a kormány politikája hogyan telepedett rá végletesen a magyar sportra azzal, hogy szinte minden sportszövetséget kormánypolitikus irányít és hogy jelent meg a lelátókon is a kirekesztő pártpolitizálás.

A Nemzeti Sportban nemrég jelent meg tudósítás arról, hogy a Magyar sportújságírók Szövetségének elnöke, Szöllősi György díjakat adott át a Nemzeti Sport újságíróinak. A cikkben Szöllősi György több fotón szerepel, mint a négy díjazott összesen.

Szöllősi György 2007-2014 között a felcsúti Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója volt, ezek után nem csodálkozhatunk azon sem, hogy a Mészáros Lőrinccel készített Nemzeti Sport interjúk is a privilégiumába tartoznak.

A rendkívül baráti hangulatú beszélgetésekről készült képeken szinte átüt, hogy működik a kémia a két férfi között. Szöllősi György vezércikkben tartotta fontosnak kiállni Mészáros Lőrinc sportmárkája mellett is. Szöllősi György januárban az Év sportolója gálán a Fidesz kampányszlogejének választott magyar nótára vonult be a színpadra. A Nemzeti Sport újságírói egyébként rendszeresen állást foglalnak amellett véleménycikkeiben, hogy „a sportot ne keverjük a politikával”.

NYITÓKÉP: Szöllősi György (szemüvegben) a Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum egyik vezetőjével, ifjabb Lomnici Zoltánnal. Fotó: Szöllősi György Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek