Vannak, akik szimpatikusan tudnak ünnepelni egy történelmi sikert, és van a Nemzeti Sport

Szerző: Fekő Ádám
2022.06.15. 07:57

Szöllősi György napilapja úgy döntött, az angolok elleni győzelmet már címlapján is a felcsúti akadémiához köti.

Vannak, akik szimpatikusan tudnak ünnepelni egy történelmi sikert, és van a Nemzeti Sport

Vannak sporttörténelmi pillanatok, a keddi angol-magyar 0-4 például ilyen volt. Ilyenkor ugye az ember vérmérsékletétől függően örül magából kikelve, sír, esetleg elmondja mindenkinek, hogy őt nem érdekli a foci, de amúgy fasiszták a szurkolók, és sok a stadion. Illetve van még valami. A Nemzeti Sport, illetve annak főszerkesztője, felcsúti lakos, a Puskás Akadémiának nevezett felcsúti focicsapat egykori dolgozója, aki valamiért úgy döntött, a hagyományosan az évszázad meccsének nevezett 6-3-ra reagálva ezt is kikiáltja az évszázad meccsének, és ha már megtette, meg is találja a másik kapcsolódást:

azt, hogy a gólokat a Puskás Akadémia focistái is lőtték, az Aranycsapatban pedig Puskás Ferenc játszott.

A kiemelés olyan szempontból igaz, hogy a négy gólból hármat olyan játékos lőtt, aki felcsúti kötődésű (igaz, a jelenleg Freiburgban focizó Sallai előbb a Diósgyőr, majd a Siófok ifijeit járta meg, mielőtt Felcsútra került), ugyanakkor nehéz nem belelátni a magyar szurkolói körökben továbbra is páriának számító Puskás Akadémia mosdatását a történetbe. 

A Puskás Akadémiát összekötni Puskás Ferenccel ugyanis nagyjából olyan, mint a bélszínrolót a bélszínnel: a néven túl az égvilágon semmi köze egymáshoz a kettőnek. A jelenleg ismert adatok alapján Puskás Ferenc soha nem járt Felcsúton, nem voltak felcsúti rokonai, sőt, talán az sem túlzás, hogy nem is tudta, hol van Felcsút. Minden idők legnagyobb magyar focistája egyetlen dolog miatt kapcsolódik a TAO-pénzből többek közt 155 milliós teakonyhát építtetett falusi monstrumhoz: Szöllősi György miatt, aki a jogbirtoklás miatt több pénzt keres Puskás Ferencből, mint Puskás Ferenc családja.

Azt már tényleg csak mellékesen érdemes megjegyezni, hogy a 29 éves Nagy Zsolt bár tényleg ősfelcsúti, épp az akadémia felnőttcsapata tett meg érte szinte mindent, hogy ne teljesedhessen ki karrierje: bár papíron fiatal tehetségek megtalálása és kinevelése a Felcsút feladata, Nagy Zsolttal a huszas évei elejétól fogva gyakorlatilag pingpongoztak, és ameddig őt évekig adták kölcsön a másodosztályú fiókcsapatuknak Csákvárrra, általában külföldieket játszattak. Végül 2018-ban, tehát 25 éves kora után döntöttek úgy újra, mégis játszhat a csapatban.

Most, hogy kidühöngtük magunkat, nézzük meg ennek a csodálatos meccsnek az összefoglalóját, amiből óriási részt vett ki Sallai Roland és Nagy Zsolt!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek