+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Bukovics Martin
2020. július 7. kedd, 17:21
Ingyenessé tették a Krk-hidat, a kompok olcsóbbak lettek, étlap helyett QR-kódot hoznak, fertőtlenítő folyadékot pedig még a fagyisnál is kihelyeznek: a horvát tengerparton mindent megtesznek azért, hogy járványkompatibilissé tegyék a nyaralást. Fotókon mutatjuk, mennyire sikerül.

AZ ELSŐ KELLEMES MEGLEPETÉS MÁR AZ ÚTON ÉRI A TURISTÁKAT: AZ EGYIK LEGNÉPSZERŰBB ADRIAI SZIGET, KRK HÍDJA EDDIG FIZETŐS VOLT, JÚNIUS ELEJÉTŐL VISZONT MÁR NEM AZ, ELTÖRÖLTÉK A 35 KUNÁS (NAGYJÁBÓL 1500 FORINT) ÁTHAJTÁSI DÍJAT.

 

NOHA KRK A LEGZSÚFOLTABB SZIGET, JÚNIUS VÉGÉN ENNEK NYOMA SEM VOLT. A KÉP HÁTTERÉBEN FIUME, ÉS AZ, AMIT A HORVÁT SAJTÓ MAGYAR TENGERNEK FORDÍTOTT.

 

HA VALAKI NEM ELÉGSZIK MEG KRKKEL, HANEM ÁTMENNE RABRA, CRESRE, LOŠINJRA VAGY MÉG TOVÁBB EGY KISEBB SZIGETRE, ANNAK MÁR KOMPOZNIA KELL. ITT AZ ÚJABB KELLEMES MEGLEPETÉS: AZ IDEI JADROLINIJA-ÁRSZABÁS ALACSONYABB A TAVALYINÁL, PERSZE A KOMPOKAT ÍGY SEM SIKERÜL MEGTÖLTENI MÉG 30 SZÁZALÉKOS KIHASZNÁLTSÁGIG SEM.

 

ÍGY HÁT HIÁBA SZÉP A KILÁTÁS ÚTKÖZBEN, NEM NAGYON VAN, KI NÉZZE. EGYÉBKÉNT EGYEDÜL A KOMPON KÖVETELTÉK MEG A MASZKVISELÉST, IGAZ, ELLENŐRZÉS NÉLKÜL.

 

A LEGTÖBB STRANDON A SZEZONBAN MEGSZOKOTT TÖMEGNYOMORNAK NYOMA SINCS.

 

A TÁVOLSÁGTARTÁST VISZONT ELÉG NEHÉZ MENEDZSELNI ITT.

 

ÚGY MÁR KÖNNYEBB, HA SAJÁT MÓLÓJA VAN VALAKINEK.

 

A LEGTÖBB HELYEN ALAP A KÉZFERTŐTLENÍTÉS.

 

SZÁMOS HELYEN MINDEN KORONAVÍRUS ELLENI ÓVINTÉZKEDÉST KIPLAKÁTOLTAK. IGAZ, CSAK HORVÁTUL, MÉG A HELYI OLASZOKRA SEM GONDOLVA, NEMHOGY A TURISTÁKRA.

 

AKAD FAGYIZÓ, AHOL A NEM TÚL IZGALMASAN KINÉZŐ SZORTIMENT MELLETT A KORONAVÍRUS ELLENI ÓVINTÉZKEDÉSEKET IS RÉSZLETESEN TANULMÁNYOZNI LEHET.

 

MÁR AMELYIK FAGYIZÓ UGYE NYITVA VAN. EZ ITT, CRES VÁROSÁBAN KI SE NYITOTT.

 

A SZIGETEN EGY ÜRES ÁRUSHELY IS A TÁVOLSÁGTARTÁST HIRDETI. VALAMIT KI KELL TALÁLNIUK ARRA, HOGY JÖJJENEK TURISTÁK, A HORVÁT GDP 25 SZÁZALÉKA INNEN JÖN.

 

EGY SZIGETTEL ARRÉBB, MALI LOŠINJBAN CSAK PÁR ÁRUS PAKOLT KI. EGY HORVÁTORSZÁGI POLITIKUS AZT MONDTA NEKÜNK, A TURISZTIKAI MINISZTÉRIUMBAN MOST AZ A CÉL, HOGY LEGALÁBB A TAVALYI REKORDÉV BEVÉTELEINEK 30 SZÁZALÉKÁT HOZNI TUDJÁK.

 

ITT HIÁBA ÍRTÁK KI NÉMETÜL A VÁLASZTÉKOT, NEM IGAZÁN VOLT KI ELOLVASSA.

 

CSERÉBE A KISVÁROS PARTJA ÚJRA A HELYIEKÉ LETT.

 

DE CRESBEN IS UGYANILYEN ÜRESEK AZ ÉTTERMEK TERASZAI. AZ Ő ÁRAIK NEM LETTEK ALACSONYABBAK, A MINŐSÉGET MUSZÁJ SZINTEN TARTANIUK.

 

A KISEBB, ROMANTIKUSABB, ELDUGOTTABB KISVÁROSOK KIKÖTŐIRŐL NEM IS BESZÉLVE: VELI LOŠINJBAN ALAPVETŐEN CSAK HELYIEK ÉS YACHTTAL ÉRKEZŐK FOGYASZTOTTAK.

 

MINT PÉLDÁUL ŐK. A HAJÓJUKON.

 

MEG AKIK UTÁNUK JÖNNEK. AZ ÉTTERMESEK REMÉLIK, HOGY JÖNNEK.

 

FIUMÉBEN VOLT OLYAN ÉTTEREM, AMELYBEN EGY SOKAL ÁLTAL ÖSSZETAPOGATHATÓ ÉTLAP HELYETT AZ ÉTTEREM HONLAPJÁN FELLELHETŐ ÉTLAPRA MUTATÓ QR-KÓDOT HOZOTT KI A PINCÉR, MIELŐTT FELVETTE VOLNA A RENDELÉST. JÁRVÁNYKOMPATIBILIS.

 

DE NEM KELL A SZIGETEKRE VAGY ISZTRIÁIG UTAZNI SZÉP STRANDOKÉRT. AZ OPATIJA MELLETTI MOŠĆENIČKA DRAGA STRANDJÁN MÉG JÚLIUS ELSŐ HETÉBEN IS RENGETEG MÉG AZ ÜRES NAPERNYŐ ÉS NAPOZÓSZÉK. BORÚJSÁGÍRÓ ISMERŐSÖK TIPPJE ITT A JOHNSON ÉTTEREM, ÉS OTT AZ EGYIK LEGISMERTEBB BOR, A KABOLA MALVAZIJA. FOLYÓBORKÉNT!

 

ÉS SZÁMOS ÁRNYÉKOLÁST A TERASZOKRA IS CSAK MOST SZERELNEK FEL A STRANDON. AZAZ ABBAN BÍZNAK, HOGY A JÚNIUSI, EGYELŐRE ELÉG BÁTORTALANUL ÉRKEZŐ, FŐLEG SZLOVÉN, OLASZ, NÉMET ÉS OSZTRÁK TURISTÁK UTÁN A FŐSZEZON, VAGYIS JÚLIUS-AUGUSZTUS BEHOZ NEKIK ANNYIT, HOGY LEGALÁBB NE MENJENEK CSŐDBE.

 

AKINEK MEG A PARTON VAN HÁZA, ADDIG IS KIÉLVEZI A HELYZETET.

 

FOTÓK: Bakó Bea, Bukovics Martin / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Csak öten tartózkodhatunk a helyiségben, és már megvagyunk – többek között ilyen és ehhez hasonló mondatokkal találkoztak a független megfigyelők a belarusz elnökválasztáson.

Miért ez lett a belarusz ellenállás dala több, mint harminc évvel később?

Új heti borajánló sorozat indul az Azonnalin: mostantól minden héten elmondjuk, miből tartalékolj be jövő hétre!

A februári fiaskó után – mikor a két magyar lista széthúzása miatt először nem jutott magyar párt a szlovák parlamentbe – az MKP, a Híd és az Összefogás egy közös pártban egyesülne.

De miért lett a „galambetetés” az orosz ellenzéki tüntetések szimbóluma? Elmagyarázzuk!

Perlusz Sándor korábbi balettmester azt visszavonta, hogy kirúgták volna kollégáját a táncművészetiről, azt viszont nem, hogy az érintett kolléga kikezdett fiúkkal.

Még 2010-ben publikált egy iszlámellenes könyvet Thilo Sarrazin, de csak most zárták ki az SPD-ből. Pedig már berlini pénzügyi szenátorsága is elég ok lett volna erre.

A hét kérdése

Maradjon Lukasenka? Jöjjön a rezsimváltás? Egyesüljenek az oroszokkal? Vagy Litvániával? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Twitter megosztás Google+ megosztás