+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. október 27. kedd, 20:42
Unod a közép-európai esős-nyirkos őszt? Irány a portugál tengerpart.

A TUI, Európa legnagyobb turisztikai konszernje kitalálta, mivel töltheti meg a semminél jobban a szállodáit 2020/21 telén. A cégcsoporthoz tartozó Robinson hotelmárka szállodáinak jelenleg nem túl népszerű családi szobáit építik át úgy, hogy azokban kialakítanak egy íróasztallal, irodai székkel és gyors internettel ellátott dolgozószobát/sarkot. A cél tehát az, hogy a hideg és nyirkos németországi télben töltött home office-nak alternatívát kínáljanak tengerparti mediterrán klímájú hoteljeikben, jelentette be Bernd Mäser, a Robinson-hotelekért felelős vezető a német Funke-médiacsoportnak adott interjújában.

 

Míg ugyanis az észak-rajnai-vesztfáliai Münsterben most 12-14 Celsius-fok van, és esik is, az Algarvén 20-22 fok és napsütés: azaz nagyobb német cégeknek is megérheti azzal motiválni a home office szürkeségébe belefáradó munkavállalóit, hogy befizeti őket ide egy-egy hétre.

 

Akár többeket is, vagy egy komplett csapatot: a hotel ugyanis a közösségi terek egy részét tárgyalókká alakította át, amiket plusz díj ellenében külön le lehet foglalni. A hotel a szobákba monitort, billentyűzetet, egeret, kávégépet, nyomtatót és szkennert is biztosít, és külön felvettek egy informatikust, ha esetleg technikai problémája adódna a vendégeknek. A TUI foglalási rendszere szerint egy last minute algarvei 7 napos út repüléssel együtt 700 euróba kerül. 

 

ÍGY NÉZ KI EGY ILYEN SZOBA

 

A sajtóhírek szerint mindenesetre az első átalakított szobákat tartalmazó hoteljuk a portugál Algarvén van, egy Fuerteventurán (ez a Kanári-szigetek egyik tagja) lévő hotelen és törökországi szállodákon van most a sor, hogy átalakítsák őket. A TUI aszerint halad, hogy melyek azok a területek, ahol minél kevesebb ember fertőződik meg a kínai koronavírussal, a Kanári-szigeteken pedig olyannyira kevés az új koronavírus-fertőzött, hogy a német kormány felfüggesztette a szigetcsoportra vonatkozó utazási figyelmeztetését. Az ott vonatkozó járványügyi szabályok persze a szállodákra is vonatkoznak: így kültéren is maszkot kell viselni, A menedzser szerint az első foglalások már meg is történtek a portugáliai home office-szobákra. 

 

A TUI rendesen rá is szorul most arra, hogy nyaraljanak velük: a hannoveri székhelyű cég a koronavírus-járványra hivatkozva kapott 3 milliárd eurót a német kormánytól, főleg az állami KfW banktól érkező hitelek formájában. A cégnek minden bizodalma abban van, hogy a Kanári-szigetekhez hasonlóan más népszerű úticélokon is jól kezelik a járványt: mint Mäser elmondta, amint a német kormány felold egy utazási korlátozást, hirtelen megugrik oda a foglalások száma.

 

FOTÓ: Az Algarve. Freebird / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Tomislav Tomašević az exit poll szerint több, mint 48 százalékot kapott. Ez nem a végeredmény.

A CDU és több német város viszont az izraeli zászló kihelyezésével fejezte ki szolidaritását Izraellel.

A budapesti főpolgármester immár hivatalosan is bejelentkezett az ellenzék miniszterelnök-jelöltségéért.

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás