Eljött a karanténturizmus kora: tengerparti home office szobákat kínálgatnak

Szerző: Bukovics Martin
2020.10.27. 20:42

Unod a közép-európai esős-nyirkos őszt? Irány a portugál tengerpart.

Eljött a karanténturizmus kora: tengerparti home office szobákat kínálgatnak

A TUI, Európa legnagyobb turisztikai konszernje kitalálta, mivel töltheti meg a semminél jobban a szállodáit 2020/21 telén. A cégcsoporthoz tartozó Robinson hotelmárka szállodáinak jelenleg nem túl népszerű családi szobáit építik át úgy, hogy azokban kialakítanak egy íróasztallal, irodai székkel és gyors internettel ellátott dolgozószobát/sarkot. A cél tehát az, hogy a hideg és nyirkos németországi télben töltött home office-nak alternatívát kínáljanak tengerparti mediterrán klímájú hoteljeikben, jelentette be Bernd Mäser, a Robinson-hotelekért felelős vezető a német Funke-médiacsoportnak adott interjújában.

Míg ugyanis az észak-rajnai-vesztfáliai Münsterben most 12-14 Celsius-fok van, és esik is, az Algarvén 20-22 fok és napsütés: azaz nagyobb német cégeknek is megérheti azzal motiválni a home office szürkeségébe belefáradó munkavállalóit, hogy befizeti őket ide egy-egy hétre.

Akár többeket is, vagy egy komplett csapatot: a hotel ugyanis a közösségi terek egy részét tárgyalókká alakította át, amiket plusz díj ellenében külön le lehet foglalni. A hotel a szobákba monitort, billentyűzetet, egeret, kávégépet, nyomtatót és szkennert is biztosít, és külön felvettek egy informatikust, ha esetleg technikai problémája adódna a vendégeknek. A TUI foglalási rendszere szerint egy last minute algarvei 7 napos út repüléssel együtt 700 euróba kerül. 

ÍGY NÉZ KI EGY ILYEN SZOBA

A sajtóhírek szerint mindenesetre az első átalakított szobákat tartalmazó hoteljuk a portugál Algarvén van, egy Fuerteventurán (ez a Kanári-szigetek egyik tagja) lévő hotelen és törökországi szállodákon van most a sor, hogy átalakítsák őket. A TUI aszerint halad, hogy melyek azok a területek, ahol minél kevesebb ember fertőződik meg a kínai koronavírussal, a Kanári-szigeteken pedig olyannyira kevés az új koronavírus-fertőzött, hogy a német kormány felfüggesztette a szigetcsoportra vonatkozó utazási figyelmeztetését. Az ott vonatkozó járványügyi szabályok persze a szállodákra is vonatkoznak: így kültéren is maszkot kell viselni, A menedzser szerint az első foglalások már meg is történtek a portugáliai home office-szobákra. 

A TUI rendesen rá is szorul most arra, hogy nyaraljanak velük: a hannoveri székhelyű cég a koronavírus-járványra hivatkozva kapott 3 milliárd eurót a német kormánytól, főleg az állami KfW banktól érkező hitelek formájában. A cégnek minden bizodalma abban van, hogy a Kanári-szigetekhez hasonlóan más népszerű úticélokon is jól kezelik a járványt: mint Mäser elmondta, amint a német kormány felold egy utazási korlátozást, hirtelen megugrik oda a foglalások száma.

FOTÓ: Az Algarve. Freebird / Wikimedia Commons

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek