+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Illés Gergő
2020. július 7. kedd, 15:02
Itt a nyár, itt a főszezon, magyar állampolgároknak már lassan egy hónapja nincsen karanténkötelezettség uniós tagállamokból való hazaérkezéskor. A budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

Számos szürreális pillanatot köszönhetünk idén az új típusú koronavírusnak a maszkhordási kötelezettségtől  a kijárási korlátozásokon át egészen addig, hogy a vakációszezon közepén alig mennek nyaralni az emberek. Való igaz, már a koronavírus igazi európai berobbanása előtt írtunk arról, hogy az európai légitársaságoknak mennyire is fájhat a korona, elvégre is a mindig laposabb téli hónapok után általában tavasszal kezdenek befutni a nyárra szóló foglalások a foglalási oldalakon, a járvány miatt viszont alig-alig reménykedett akárki is tavasszal a repülős nyaralásokban vagy épp hosszú hétvégékben. 

 

Június 18-a óta viszont a magyarok is elkezdhettek reménykedni, hiszen a kormány feloldotta az uniós tagállamok felé a karanténkötelezettséget,

 

vagyis egy EU-tagállamból hazaérkezve a magyaroknak nem kell 14 napra karanténba vonulniuk. Számos európai ország is korlátozások nélkül újranyitott már az EU-s turisták előtt, azt, hogy hová hogyan lehet jelenleg elutazni, az Európai Bizottság tematikus oldalán kísérhetitek figyelemmel.

 

De mi a helyzet csaknem négy héttel a karanténkötelezettség feloldása után a budapesti reptéren? Megrohamozták-e a turisták a nyaralójáratokat? Vagy egyelőre alig lézengenek? Megnéztük!

 

A MINDENHOVÁ KIHELYEZETT KÉZFERTŐTLENÍTŐKTŐL ELTEKINTVE KÜLSŐSÉGEKBEN A LISZT FERENC REPTÉR OLYAN, MINT RÉGEN. ÁTJUTNI A BIZTONSÁGI ELLENŐRZÉSEN IS MARADT UGYANOLYAN, DE MIVEL KÖRÜLBELÜL TIZEDANNYIAN VANNAK A REPTÉREN, MINT ÁLTALÁBAN, A VÁRAKOZÁSI IDŐ JÓVAL RÖVIDEBB LETT. A REPTÉRI BUSZRÓL LESZÁLLVA (AHOL EGYÉBKÉNT NINCS TÖMEG), KB. 5-10 PERC ÁTSUHANNI A SECURITYN.

 

AMI VISZONT AZONNAL SZEMBETŰNIK, AZ A KIHALTSÁG. SEM AZ INDULÁSJELZŐ TÁBLÁKNÁL, SEM A BOLTOKBAN, DE MÉG A KORONA ELŐTT MINDIG ZSÚFOLT KAJARÉSZLEGBEN SEM TALÁLUNK SOK EMBERT. FURCSA A JÁRVÁNY UTÁNI CSILI-VILI SZELLEMVÁROS, DE AZÉRT JÓL ESIK, HOGY ZSÚFOLTSÁG NÉLKÜL TÖLTHETEK EL ITT EGY-KÉT ÓRÁT.

 

NEM EZ LESZ A DUTY FREE SHOPOK ÉVE.

 

A KÍNÁLAT ITT IS MARADT A RÉGIBEN, CSAK ÉPP VÁSÁRLÓ ALIG.

 

MÉG A GYORSÉTTERMI RÉSZEN SEM VOLT SOR AZ ÉTTERMEK ELŐTT, PEDIG ÁLTALÁBAN ESÉLYTELEN NEGYED ÓRA VÁRAKOZÁSNÁL GYORSABBAN SAJTBURGERHEZ JUTNI. 

 

A LEGTÖBB ÜZLET ÉS ÉTTEREM BÁR MÁR NYITVA, 

 

DE NEM CSODA, HOGY TÖBB BOLTNAK NEM IS ÉRI MEG KINYITNIA.

 

AZ, HOGY KEVÉS AZ EMBER, PERSZE MÉG NEM JELENTI, HOGY NE LENNE BUDAPESTRŐL HOVÁ REPÜLNI. A LEGTÖBB NYARALÓJÁRAT MÁR JÁR, IGAZ, AZ INDULÁSJELZŐ KÉPERNYŐKET A FAPADOSOK DOMINÁLJÁK. 

 

ODA SEM ÜLNEK, AHOVÁ MÉG SZABAD.

 

A BESZÁLLÁSI FOLYAMATNÁL SINCS MEGLEPETÉS.

 

A LOT VARSÓI GÉPÉNÉL BESZÁLLÁS ELŐTT CSAK LÁZAT MÉRTEK.

 

FOTÓK: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

Hangörökség: Maurice, a kakas harca nem volt hiábavaló.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

Három ütemben érkezik nagy mennyiségben a Sputnik-V hazánkba, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás