Európa újranyitása után sincs nagy nyüzsgés a budapesti reptéren

Szerző: Illés Gergő
2020.07.07. 15:02

Itt a nyár, itt a főszezon, magyar állampolgároknak már lassan egy hónapja nincsen karanténkötelezettség uniós tagállamokból való hazaérkezéskor. A budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

Európa újranyitása után sincs nagy nyüzsgés a budapesti reptéren

Számos szürreális pillanatot köszönhetünk idén az új típusú koronavírusnak a maszkhordási kötelezettségtől  a kijárási korlátozásokon át egészen addig, hogy a vakációszezon közepén alig mennek nyaralni az emberek. Való igaz, már a koronavírus igazi európai berobbanása előtt írtunk arról, hogy az európai légitársaságoknak mennyire is fájhat a korona, elvégre is a mindig laposabb téli hónapok után általában tavasszal kezdenek befutni a nyárra szóló foglalások a foglalási oldalakon, a járvány miatt viszont alig-alig reménykedett akárki is tavasszal a repülős nyaralásokban vagy épp hosszú hétvégékben. 

Június 18-a óta viszont a magyarok is elkezdhettek reménykedni, hiszen a kormány feloldotta az uniós tagállamok felé a karanténkötelezettséget,

vagyis egy EU-tagállamból hazaérkezve a magyaroknak nem kell 14 napra karanténba vonulniuk. Számos európai ország is korlátozások nélkül újranyitott már az EU-s turisták előtt, azt, hogy hová hogyan lehet jelenleg elutazni, az Európai Bizottság tematikus oldalán kísérhetitek figyelemmel.

De mi a helyzet csaknem négy héttel a karanténkötelezettség feloldása után a budapesti reptéren? Megrohamozták-e a turisták a nyaralójáratokat? Vagy egyelőre alig lézengenek? Megnéztük!

A MINDENHOVÁ KIHELYEZETT KÉZFERTŐTLENÍTŐKTŐL ELTEKINTVE KÜLSŐSÉGEKBEN A LISZT FERENC REPTÉR OLYAN, MINT RÉGEN. ÁTJUTNI A BIZTONSÁGI ELLENŐRZÉSEN IS MARADT UGYANOLYAN, DE MIVEL KÖRÜLBELÜL TIZEDANNYIAN VANNAK A REPTÉREN, MINT ÁLTALÁBAN, A VÁRAKOZÁSI IDŐ JÓVAL RÖVIDEBB LETT. A REPTÉRI BUSZRÓL LESZÁLLVA (AHOL EGYÉBKÉNT NINCS TÖMEG), KB. 5-10 PERC ÁTSUHANNI A SECURITYN.

AMI VISZONT AZONNAL SZEMBETŰNIK, AZ A KIHALTSÁG. SEM AZ INDULÁSJELZŐ TÁBLÁKNÁL, SEM A BOLTOKBAN, DE MÉG A KORONA ELŐTT MINDIG ZSÚFOLT KAJARÉSZLEGBEN SEM TALÁLUNK SOK EMBERT. FURCSA A JÁRVÁNY UTÁNI CSILI-VILI SZELLEMVÁROS, DE AZÉRT JÓL ESIK, HOGY ZSÚFOLTSÁG NÉLKÜL TÖLTHETEK EL ITT EGY-KÉT ÓRÁT.

NEM EZ LESZ A DUTY FREE SHOPOK ÉVE.

A KÍNÁLAT ITT IS MARADT A RÉGIBEN, CSAK ÉPP VÁSÁRLÓ ALIG.

MÉG A GYORSÉTTERMI RÉSZEN SEM VOLT SOR AZ ÉTTERMEK ELŐTT, PEDIG ÁLTALÁBAN ESÉLYTELEN NEGYED ÓRA VÁRAKOZÁSNÁL GYORSABBAN SAJTBURGERHEZ JUTNI. 

A LEGTÖBB ÜZLET ÉS ÉTTEREM BÁR MÁR NYITVA, 

DE NEM CSODA, HOGY TÖBB BOLTNAK NEM IS ÉRI MEG KINYITNIA.

AZ, HOGY KEVÉS AZ EMBER, PERSZE MÉG NEM JELENTI, HOGY NE LENNE BUDAPESTRŐL HOVÁ REPÜLNI. A LEGTÖBB NYARALÓJÁRAT MÁR JÁR, IGAZ, AZ INDULÁSJELZŐ KÉPERNYŐKET A FAPADOSOK DOMINÁLJÁK. 

ODA SEM ÜLNEK, AHOVÁ MÉG SZABAD.

A BESZÁLLÁSI FOLYAMATNÁL SINCS MEGLEPETÉS.

A LOT VARSÓI GÉPÉNÉL BESZÁLLÁS ELŐTT CSAK LÁZAT MÉRTEK.

FOTÓK: Illés Gergő / Azonnali

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek