+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Illés Gergő
2020. július 7. kedd, 15:02
Itt a nyár, itt a főszezon, magyar állampolgároknak már lassan egy hónapja nincsen karanténkötelezettség uniós tagállamokból való hazaérkezéskor. A budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

Számos szürreális pillanatot köszönhetünk idén az új típusú koronavírusnak a maszkhordási kötelezettségtől  a kijárási korlátozásokon át egészen addig, hogy a vakációszezon közepén alig mennek nyaralni az emberek. Való igaz, már a koronavírus igazi európai berobbanása előtt írtunk arról, hogy az európai légitársaságoknak mennyire is fájhat a korona, elvégre is a mindig laposabb téli hónapok után általában tavasszal kezdenek befutni a nyárra szóló foglalások a foglalási oldalakon, a járvány miatt viszont alig-alig reménykedett akárki is tavasszal a repülős nyaralásokban vagy épp hosszú hétvégékben. 

 

Június 18-a óta viszont a magyarok is elkezdhettek reménykedni, hiszen a kormány feloldotta az uniós tagállamok felé a karanténkötelezettséget,

 

vagyis egy EU-tagállamból hazaérkezve a magyaroknak nem kell 14 napra karanténba vonulniuk. Számos európai ország is korlátozások nélkül újranyitott már az EU-s turisták előtt, azt, hogy hová hogyan lehet jelenleg elutazni, az Európai Bizottság tematikus oldalán kísérhetitek figyelemmel.

 

De mi a helyzet csaknem négy héttel a karanténkötelezettség feloldása után a budapesti reptéren? Megrohamozták-e a turisták a nyaralójáratokat? Vagy egyelőre alig lézengenek? Megnéztük!

 

A MINDENHOVÁ KIHELYEZETT KÉZFERTŐTLENÍTŐKTŐL ELTEKINTVE KÜLSŐSÉGEKBEN A LISZT FERENC REPTÉR OLYAN, MINT RÉGEN. ÁTJUTNI A BIZTONSÁGI ELLENŐRZÉSEN IS MARADT UGYANOLYAN, DE MIVEL KÖRÜLBELÜL TIZEDANNYIAN VANNAK A REPTÉREN, MINT ÁLTALÁBAN, A VÁRAKOZÁSI IDŐ JÓVAL RÖVIDEBB LETT. A REPTÉRI BUSZRÓL LESZÁLLVA (AHOL EGYÉBKÉNT NINCS TÖMEG), KB. 5-10 PERC ÁTSUHANNI A SECURITYN.

 

AMI VISZONT AZONNAL SZEMBETŰNIK, AZ A KIHALTSÁG. SEM AZ INDULÁSJELZŐ TÁBLÁKNÁL, SEM A BOLTOKBAN, DE MÉG A KORONA ELŐTT MINDIG ZSÚFOLT KAJARÉSZLEGBEN SEM TALÁLUNK SOK EMBERT. FURCSA A JÁRVÁNY UTÁNI CSILI-VILI SZELLEMVÁROS, DE AZÉRT JÓL ESIK, HOGY ZSÚFOLTSÁG NÉLKÜL TÖLTHETEK EL ITT EGY-KÉT ÓRÁT.

 

NEM EZ LESZ A DUTY FREE SHOPOK ÉVE.

 

A KÍNÁLAT ITT IS MARADT A RÉGIBEN, CSAK ÉPP VÁSÁRLÓ ALIG.

 

MÉG A GYORSÉTTERMI RÉSZEN SEM VOLT SOR AZ ÉTTERMEK ELŐTT, PEDIG ÁLTALÁBAN ESÉLYTELEN NEGYED ÓRA VÁRAKOZÁSNÁL GYORSABBAN SAJTBURGERHEZ JUTNI. 

 

A LEGTÖBB ÜZLET ÉS ÉTTEREM BÁR MÁR NYITVA, 

 

DE NEM CSODA, HOGY TÖBB BOLTNAK NEM IS ÉRI MEG KINYITNIA.

 

AZ, HOGY KEVÉS AZ EMBER, PERSZE MÉG NEM JELENTI, HOGY NE LENNE BUDAPESTRŐL HOVÁ REPÜLNI. A LEGTÖBB NYARALÓJÁRAT MÁR JÁR, IGAZ, AZ INDULÁSJELZŐ KÉPERNYŐKET A FAPADOSOK DOMINÁLJÁK. 

 

ODA SEM ÜLNEK, AHOVÁ MÉG SZABAD.

 

A BESZÁLLÁSI FOLYAMATNÁL SINCS MEGLEPETÉS.

 

A LOT VARSÓI GÉPÉNÉL BESZÁLLÁS ELŐTT CSAK LÁZAT MÉRTEK.

 

FOTÓK: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Száznegyven éve koronázták meg a független Román Királyság első uralkodóját. Ennek apropóján elmeséljük, kik a román monarchisták főhősei.

Hiába tartják a szakértők jó készítménynek a két vakcinát, mivel elegendő mRNS-vakcina érkezik az országba, így szerintük felesleges használni.

A Kappu tulajdonosa szerint méltatlan helyzetbe hozná a vendégeit, ha elfogadná a védettségi igazolványokat. Inkább vállalja a veszteséget.

A korábbi kormányzati kommunikáció szerint május közepére hat, május végére hétmillió ember kaphatja meg az első koronavírus elleni oltását, azonban ezektől a számoktól jócskán elmaradunk.

168 települést ért el a több civil szervezet által lebonyolított kampány, 5 ezren már meg is kaphatták az első oltást. Tabletekkel regisztrálnak, konteókkal küzdenek meg.

1941. május 10-én Rudolf Hess, Adolf Hitler helyettese váratlanul Skóciába repült. Állítólag arra akarta rávenni Churchill ellenzékét: kössenek békét Németországgal, hogy elkerüljék a kétfrontos háborút.

Azt mondják, nemcsak a szavak szintjén foglakoznának velük.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Twitter megosztás Google+ megosztás