+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Szűcs Donát
2020. szeptember 17. csütörtök, 15:14
Mármint a személyszállítás terén. Az áruszállítást alig érinti a csökkenés.

Az utazási korlátozások miatt 90 százalék fölötti mértékben esett vissza augusztushoz képest a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér forgalma – írja a Budapest Airport az Azonnalinak küldött közleményében.

 

Jelenleg a napi gépmozgások – fel- és leszállások – száma 120 körül alakul, ez a tavaly szeptemberi járatszám kevesebb mint 30 százaléka.

 

Az áruszállítást alig érintette a járvány: a 2019. január-augusztusi időszakhoz képest az idei év azonos időszakában csak 3,3 százelékkal kezeltek kevesebb árut Ferihegyen. A korábbi 50-50 százalékos arányhoz képest azonban 60 százalékra nőtt az import aránya a reptérten. Mivel a hosszútávú utasszálító járatok áruszállító kapacitása szinte teljesen kiesett, elsősorban dedikált áruszállító járatok közlekednek most a reptéren. A Budapest Airport egyébként további járatcsökkenésre számít, mert több légitársaság is jelezte nekik, hogy csökkentett üzemmódban fognak működni a következő időszakban.

 

A reptér honlapja alapján egyébként jelenleg főleg Európán belülre indulnak és onnan érkeznek járatok Ferihegyre: Frankfurtba, Londonba, Münchenbe, Zürichbe, Amszterdamba, Eindhovenbe vagy Berlinbe például ma délelőtt is el lehetett repülni a nagyobb légitársaságok, a Wizz Air és a Ryanair néhány járatával, de Dohából és Katarból is érkezik egy-két gép.

 

A reptéren egyébként továbbra is fokozott biztonsági előírások érvényesek: a fokozott takarítás és fertőtlenítés mellett a különböző műszakban dolgozókat is teljesen szétválasztják fizikailag egymástól, az utasok és a személyzet találkozási pontjain mindenhol plexiüvegeket helyeztek el.

 

NYITÓKÉP: Budapest Airport / Baranyi Róbert

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

2018-ban, amikor az akkor még LMP-pártelnök épphogy csak elveszítette a választást, a Jobbik még 8,5 százalékot szerzett – most azonban szerintük már megérdemli Szél a Jobbik támogatását.

Az emberi jogi szervezet szerint Putyinék arra használták fel a korábbi döntésüket, ami elvette Navalnijtól ezt a státuszt, hogy e mögé bújva „megpróbálják meggyilkolni” a politikust.

Azonban Belaruszban nem lehet majd levélben szavazni, mert azzal Lukasenka szerint visszaélnének az amerikaiak és elpusztítanák az országát.

Két újságírólány is azzal vádolja Wolfgang Fellnert, az egyik legolvasottabb osztrák bulvárnapilap kiadóját, hogy szexuálisan molesztálta őket.

Az egyetem Neptun rendszeréből származó, angol nyelvű és külföldi hallgatóknak szánt levelek szerint a biztonságos vizsgázás egyetlen módja az oltás, ezért mindenkit buzdítanak az oltásra.

Egy momentumos politikus vetette fel a határrevíziót, pontosabban inkább egy területcserét Szlovákiával. A nógrádi Horváth Ferenc az Azonnalinak elmondta, miért akarja újra magyar kézben
tudni a somoskői várat.

Éjfél után ki lehet menni, ha nem találkozunk háromnál többen, de előtte este 10-től otthon kell maradni – hála két egymást ütő kijárási korlátozási szabálynak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

Twitter megosztás Google+ megosztás