Jó 90 százalékkal esett vissza Ferihegy utasforgalma augusztushoz képest

Szerző: Szűcs Donát
2020.09.17. 15:14

Mármint a személyszállítás terén. Az áruszállítást alig érinti a csökkenés.

Jó 90 százalékkal esett vissza Ferihegy utasforgalma augusztushoz képest

Az utazási korlátozások miatt 90 százalék fölötti mértékben esett vissza augusztushoz képest a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér forgalma – írja a Budapest Airport az Azonnalinak küldött közleményében.

Jelenleg a napi gépmozgások – fel- és leszállások – száma 120 körül alakul, ez a tavaly szeptemberi járatszám kevesebb mint 30 százaléka.

Az áruszállítást alig érintette a járvány: a 2019. január-augusztusi időszakhoz képest az idei év azonos időszakában csak 3,3 százelékkal kezeltek kevesebb árut Ferihegyen. A korábbi 50-50 százalékos arányhoz képest azonban 60 százalékra nőtt az import aránya a reptérten. Mivel a hosszútávú utasszálító járatok áruszállító kapacitása szinte teljesen kiesett, elsősorban dedikált áruszállító járatok közlekednek most a reptéren. A Budapest Airport egyébként további járatcsökkenésre számít, mert több légitársaság is jelezte nekik, hogy csökkentett üzemmódban fognak működni a következő időszakban.

A reptér honlapja alapján egyébként jelenleg főleg Európán belülre indulnak és onnan érkeznek járatok Ferihegyre: Frankfurtba, Londonba, Münchenbe, Zürichbe, Amszterdamba, Eindhovenbe vagy Berlinbe például ma délelőtt is el lehetett repülni a nagyobb légitársaságok, a Wizz Air és a Ryanair néhány járatával, de Dohából és Katarból is érkezik egy-két gép.

A reptéren egyébként továbbra is fokozott biztonsági előírások érvényesek: a fokozott takarítás és fertőtlenítés mellett a különböző műszakban dolgozókat is teljesen szétválasztják fizikailag egymástól, az utasok és a személyzet találkozási pontjain mindenhol plexiüvegeket helyeztek el.

NYITÓKÉP: Budapest Airport / Baranyi Róbert

Szűcs Donát
Szűcs Donát az Azonnali operatív vezetője

Erőforrás- és tartalomgazdálkodási előadó. Kávét feketén, teknót hidegen.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek