+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Szűcs Donát
2020. szeptember 17. csütörtök, 15:14
Mármint a személyszállítás terén. Az áruszállítást alig érinti a csökkenés.

Az utazási korlátozások miatt 90 százalék fölötti mértékben esett vissza augusztushoz képest a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér forgalma – írja a Budapest Airport az Azonnalinak küldött közleményében.

 

Jelenleg a napi gépmozgások – fel- és leszállások – száma 120 körül alakul, ez a tavaly szeptemberi járatszám kevesebb mint 30 százaléka.

 

Az áruszállítást alig érintette a járvány: a 2019. január-augusztusi időszakhoz képest az idei év azonos időszakában csak 3,3 százelékkal kezeltek kevesebb árut Ferihegyen. A korábbi 50-50 százalékos arányhoz képest azonban 60 százalékra nőtt az import aránya a reptérten. Mivel a hosszútávú utasszálító járatok áruszállító kapacitása szinte teljesen kiesett, elsősorban dedikált áruszállító járatok közlekednek most a reptéren. A Budapest Airport egyébként további járatcsökkenésre számít, mert több légitársaság is jelezte nekik, hogy csökkentett üzemmódban fognak működni a következő időszakban.

 

A reptér honlapja alapján egyébként jelenleg főleg Európán belülre indulnak és onnan érkeznek járatok Ferihegyre: Frankfurtba, Londonba, Münchenbe, Zürichbe, Amszterdamba, Eindhovenbe vagy Berlinbe például ma délelőtt is el lehetett repülni a nagyobb légitársaságok, a Wizz Air és a Ryanair néhány járatával, de Dohából és Katarból is érkezik egy-két gép.

 

A reptéren egyébként továbbra is fokozott biztonsági előírások érvényesek: a fokozott takarítás és fertőtlenítés mellett a különböző műszakban dolgozókat is teljesen szétválasztják fizikailag egymástól, az utasok és a személyzet találkozási pontjain mindenhol plexiüvegeket helyeztek el.

 

NYITÓKÉP: Budapest Airport / Baranyi Róbert

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hol tart majd Magyarország 2030-ban? EU-tagok leszünk-e akkor még? Milyen adottságaink vannak? Kihasználjuk-e ezeket? Mit kellene tenni? Elolvastuk az Egyensúly Intézet új kötetét.

Daniel pátriárka figyelmeztette őket: '89-ben a kommunisták is valami hasonlóval rukkoltak elő, s lám, hamarosan el is buktak.

Az ápolásért felelős államtitkár azt tanácsolja a családoknak, ünnepeljék a karácsonyt inkább kétszer és kisebb létszámban.

Mutatjuk, hogyan néz ki a gyakorlatban a szoft lockdownnak nevezett lélekölés. Fotóriport Firenzéből!

A tervezett három helyett viszont két nap alatt akarják megoldani, mert nem jelentkezett elég egészségügyi dolgozó.

A közép-ázsiai országról kínos képet festő Sacha Baron Cohen figuráját megpróbálják javukra fordítani a kazahok. Borat egyik kedvenc mondata lesz a turizmusuk hívó szava.

Medúzát enni sokkal környezetkímélőbb, mint mondjuk tonhalat vagy makrélát, mert medúzából van elég.

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás