Bronzérmes a Felcsút. De mit szólnak ehhez a képviselők?

2020.06.29. 19:03

Történelme legnagyobb sikerét érte el a felcsúti labdarúgás: a csapat a nemzetközi színtéren, az Európa Ligában is bemutatkozhat, miután harmadik lett az NB I-ben. De mit szólnak ehhez a politikusok, örülnek a sikernek? És ha már Felcsút, létezik szerintük politikától független labdarúgás?

Orbán Viktor szülőfaluja végre nem csupán a stadionjáról és a kisvasútjáról, hanem a sportban elért teljesítményéről is híres lehet: a felcsúti focicsapat történetében először került fel a dobogóra az NB I-ben, ott harmadik helyet elérve, miután az utolsó körben 2:1-re verte a Honvédot. Nem ez az egyetlen felcsúti siker: a Puskás a bronzéremmel bekerült a 2020/21-es Európa Liga selejtezőjébe is.

De mit szólnak Felcsút sikeréhez a politikusok? A fideszes Pesti Imre örül minden magyar sportsikernek, „merthogy magyar ember vagyok”, de párttársa, Halász János inkább afelett sajnálkozott, hogy kedvenc csapata, a Loki kiesett. A párbeszédes Tordai Bence öröme sem volt őszinte, mint megjegyezte: fantasztikus, hogy az adófizetői pénzek mire képesek, ha azokat a focira fordítják.

Afelett sem volt egyetértés, hogy a felcsúti utánpótlás-nevelésnek köszönhető-e a siker: Halász János azt ecsetelte, hogy milyen jó Magyarországon az utánpótlás, az ellenzéki képviselők viszont már módfelett szkeptikusan nyilatkoztak annak minőségéről. Na de – elvonatkoztatva a felcsúti sikertől – létezhet-e a képviselők szerint politikától független labdarúgás?

Ki volt az, aki a szocializmus örökségét látta bele a magyar futballba, és ki szerint hülyeség már a felvetés is, hogy a magyar focit a politika befolyásolná?

A videóból kiderül!

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek