+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence & Vitárius Bence & Petróczi Rafael
2020. június 29. hétfő, 19:03
Történelme legnagyobb sikerét érte el a felcsúti labdarúgás: a csapat a nemzetközi színtéren, az Európa Ligában is bemutatkozhat, miután harmadik lett az NB I-ben. De mit szólnak ehhez a politikusok, örülnek a sikernek? És ha már Felcsút, létezik szerintük politikától független labdarúgás?

Orbán Viktor szülőfaluja végre nem csupán a stadionjáról és a kisvasútjáról, hanem a sportban elért teljesítményéről is híres lehet: a felcsúti focicsapat történetében először került fel a dobogóra az NB I-ben, ott harmadik helyet elérve, miután az utolsó körben 2:1-re verte a Honvédot. Nem ez az egyetlen felcsúti siker: a Puskás a bronzéremmel bekerült a 2020/21-es Európa Liga selejtezőjébe is.

 

De mit szólnak Felcsút sikeréhez a politikusok? A fideszes Pesti Imre örül minden magyar sportsikernek, „merthogy magyar ember vagyok”, de párttársa, Halász János inkább afelett sajnálkozott, hogy kedvenc csapata, a Loki kiesett. A párbeszédes Tordai Bence öröme sem volt őszinte, mint megjegyezte: fantasztikus, hogy az adófizetői pénzek mire képesek, ha azokat a focira fordítják.

 

Afelett sem volt egyetértés, hogy a felcsúti utánpótlás-nevelésnek köszönhető-e a siker: Halász János azt ecsetelte, hogy milyen jó Magyarországon az utánpótlás, az ellenzéki képviselők viszont már módfelett szkeptikusan nyilatkoztak annak minőségéről. Na de – elvonatkoztatva a felcsúti sikertől – létezhet-e a képviselők szerint politikától független labdarúgás?

 

Ki volt az, aki a szocializmus örökségét látta bele a magyar futballba, és ki szerint hülyeség már a felvetés is, hogy a magyar focit a politika befolyásolná?

 

A videóból kiderül!

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nincsenek szentek, csak kőkemény érdekek a bolgár nagypolitikában. Elmagyarázzuk, mi folyik Bulgáriában.

Egész Kelet-Európát és a Balkánt kiosztotta a német viccpárt EP-képviselője, hogy aztán az Európai Bizottság felelősségét kapargassa meg.

Bírja a Fideszt, utálja az ellenzéket, leginkább vidéken él a kormánypárt átlagszavazója. Egy friss kutatásból kiderül az is, hogy a Fidesz-tábor egyötöde magát inkább liberálisnak vallja.

Ha munkaeszközökről van szó, mindenkinek mások a preferenciái. Egy valami azonban mindenkiben közös: a tökéletes választásra való törekvés.

Az egyik legöldöklőbb elnökválasztási küzdelem folyt Lengyelországban. Izraelezés, oltásellenesség, Varsó kiárusítása és még sok más az elnökválasztási őrület utolsó napjaiban. Fotóriport Varsóból!

Gyurcsány önfeledt hughgrantezése, Jakab mackónacis moonwalkja, vagy Orbán lassúzása? Legyen tánc!

Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás