+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Nyakunkon az amerikai elnökválasztás, így hát mi másról is kérdeztük volna a képviselőket az új videónkban, mint arról, hogy

 

kinek szurkolnak: Donald Trumpnak vagy Joe Bidennek?

 

Ezen túl arra is kíváncsiak voltunk, hogy szerintük Magyarországnak melyik jelölt elnöksége lenne jobb.

 

Az igazat megvallva arra számítottunk, hogy a Fidesz-KDNP-sek feltétel nélkül Trumpra voksolnának, az ellenzéki pártok képviselői pedig mindenképpen ellene, de ennél sokkal érdekesebb a helyzet!

 

Meglepően sok képviselő inkább nem is választana senkit, például a független Sneider Tamás és az LMP-s Hohn Krisztina, de

 

nagyon nehéz helyzetben lenne, ha amerikai állampolgár lenne a mihazánkos Dúró Dóra is, sőt, lehet, el se menne szavazni.

 

Kálló Gergely, a Jobbik politikusa viszont egyértelműen Trumpra szavazna, és így tenne a független Volner János is. Pesti Imre fideszes képviselő is a republikánusoknak szurkol, viszont „van némi fenntartása” Trumppal kapcsolatban.

 

A párbeszédes Tordai Bence velük ellentétben még „egy főtt tojást se” bízna Trumpra, de az LMP-s Ungár Péter (aki egyébként az Azonnali többségi tulajdonosa – a szerk.) is Bident választaná, amellett, hogy szerinte az amerikai külpolitikára nincsen rettentően nagy hatása az elnöknek.

 

Aki viszont még last minute fogadni akar az amerikai elnökválasztásra, annak

 

Kósa Lajos tutiját ajánljuk, aki szerint „Trump győz, de lehet, hogy nem”.

 

Részletek a videóban!

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kontinens legjobb sorozatával, archívumával, tojástörőjével és még sok minden mással!

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

Márciusban újra tárgyalnak majd róla a tagállamok vezetői.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás