Meredeken nőnek Joe Biden esélyei a fogadóirodák szerint

2020.11.04. 14:00

Magyar idő szerint szerdán hajnalban még Trump győzelmére adtak nagyobb esélyt a fogadóirodák, de 11 óra körül fordultak az esélyek, azóta a demokrata Biden elnökségét tartják esélyesebbnek. Mutatjuk, mennyire!

Meredeken nőnek Joe Biden esélyei a fogadóirodák szerint

A lenti grafikon adatait az elnökválasztás másnapján rendszeresen frissítjük. Ha érdekel, hogyan változnak az elnökjelöltek esélyei a fogadóirodák szerint, nézz vissza később is!

A fogadóirodák szerint ugyan a választást megelőző estén még csak 33 százalék esélye volt a regnáló republikánus elnöknek, Donald Trumpnak a győzelemre,

szerda reggelre már fej-fej mellett álltak demokrata ellenfelével, Joe Bidennel.

A 2016-os választást megelőző estén egyébként mindössze 20 százalék esélyt adtak Trump győzelmére a bukmékerek, de a szavazatok feldolgozottságána növekedésével idén is jelentősen változtak az esélyek, akár óráról órára is.

Az első igazi fordulópontot az esélyeknél a korai floridai adatok jelentették magyar idő szerint valamivel hajnali 4 előtt:

május ötödike óta először Trump lett a favorit, közel 70 százalékkal.

Az esélyek a Betfair fogadóoldal szerinti változását Infogramon is mutatjuk:

Az elnök előnye kisebb-nagyobb kilengésekkel egészen fél 11-ig megmaradt. Érdekesség, hogy fél 10 és fél 11 között nem érkezett újabb jelentős feldolgozottsági adat, viszont Trump esélyei egy negatív kilengést követően visszanőttek 58,7 százalékról 70,8 százalékra – vélhetően, mert hirtelen elkezdtek rá többen fogadni.

Kicsivel 11 óra előtt viszont új adatok érkeztek a kulcsállamnak számító Wisconsinból. Itt Trump százezer szavazattal vezetett, de amint 90 százalékra ugrott a feldolgozottság, már Biden vezetett előtte ugyanennyivel.

Jó hírek érkeztek a demokratáknak Michiganből is, így magyar idő szerint

délután kettőkor már Joe Bident tartják esélyesebbnek a győzelemre a bukmékerek, nagyjából 77 százalékkal,

ami azt jelenti, hogy ha valaki most fogadna Bidenre, akkor tétjének nagyjából 1,3-szorosát kapná vissza, ha tényleg ő nyer. A CNN becslése szerint egyébként Biden jelenleg 224, Trump 213 elektori szavazatra számíthat, a győzelemhez pedig 270-re van szükség.

NYITÓKÉP: Joe Biden és Barack Obama a kampány utolsó napjaiban / Joe Biden FB

GRAFIKON: Szűcs Donát / Azonnali

Szűcs Donát
Szűcs Donát az Azonnali operatív vezetője

Erőforrás- és tartalomgazdálkodási előadó. Kávét feketén, teknót hidegen.

olvass még a szerzőtől
Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek