+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Vitárius Bence, Varsányi Bence
2020. október 19. hétfő, 19:09
Miért nem elfogadható egy olyan orvos, aki még életében nem műtött, de alkalmas jelölt a Kúria élére egy olyan személy, aki még életében nem bíráskodott? Parlamenti képviselőket kérdeztük, hogy alkalmasnak tartják-e Varga Zs. Andrást a Kúria élére. Videó!

Sokakban keltett felháborodást, hogy Áder János azt a Varga Zs. Andrást jelölte a Kúria élére, akinek nincs bírói tapasztalata, hiszen rendesbíróként még sosem vezetett tárgyalást. Egy új törvénymódosítás értelmében azonban az is bírói tapasztalatnak számít, ha valaki korábban alkotmánybíró volt.

 

A parlament kormánypárti többséggel könnyen elfogadta Áder jelöltjét, aki

 

így kilenc évig felel majd Magyarország legfőbb bírósági szervéért, miközben egy napig sem végzett rendesbírói feladatot.

 

Varga ügye egy elméleti vitát is elindított: vajon rendesbíróságnak számít-e az alkotmánybíróság, ahol elvont jogi eseteket értelmeznek a bírák? Vannak, akik szerint igen, vannak, akik szerint nem. De hogy közelebb hozzuk az olvasókhoz a kérdést:

 

vajon lehetne-e valakiből operáló orvos, aki addig csak kutatómunkával foglalkozott?

 

És vajon a képviselők elvállalnák-e, hogy egy olyan orvos operálja meg őket, akinek csak elméleti tapasztalata van?

 

Többek között erre voltunk kíváncsiak, és arra, hogy jó jelölt-e Varga Zs. András a Kúria élére.

 

És hogy mit szólnak ehhez a képviselők? Videónkból kiderül!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mivel nem látnak garanciát arra, hogy ne kerülhetnének megint politikai nyomás alá, maradnak mindenképpen Bécsben.

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás