Így vertük át a képviselőket a parlamentben április elsején

2019.04.01. 17:45

Mit szóltak hozzá a parlamenti képviselők április elsején, hogy Juncker bizottsági elnök kiírta Twitterre, hogy O1G? Ez persze kamuhír, de hányan dőltek be neki? Ki volt az, aki mégis gyanakodott? Csalódtak-e az ellenzékiek, mikor kiderült, mégsem igaz a hír? Bolondok napi videó a parlamentből!

„A sajátjai is utálják Orbánt.”
„OMG!”
„Olvad a jégtömb Orbán alatt.”
„Várható volt, hogy valami hasonló fog következni.”

Ilyen mondatokkal válaszoltak az ellenzéki képviselők a parlamentben, mikor április elsején nekik szegeztük az álhírt: Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kiírta Twitterre az ellenzéki tüntetések Simicska Lajos által inspirált jelszavát: O1G. (Valójában Juncker csak egy, a megválasztott szlovák elnök Zuzana Čaputovának gratuláló levelet posztolt április elsején.)

A felbukkanó kormánypárti politikusok közül csak a KDNP-s Hargitai János és a fideszes Vigh László álltak szóba az Azonnalival. Utóbbi annyira sietett, hogy azt sem mondhattuk el neki: viccről van szó. Hargitai minősíthetetlennek írta le a személyeskedést, majd jót nevetett, amikor kiderült, hogy álhírről van szó.

De mit szólt Juncker meg nem történt O1G-zéséhez a DK-s Gréczy Zsolt, a jobbikos Mirkóczki Ádám, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, vagy az LMP-s Csárdi Antal? És ki az, akit nem tudtunk átverni?

Nézd meg a videót, és kiderül:

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek