Van-e joguk hülyének lenni az embereknek a járvány alatt?

2020.09.21. 18:00

Hisznek-e a koronavírusban? Mit gondolnak azokról, akik a járványügyi szabályok, például a maszkviselés ellen tüntettek? Joguk van-e szerintük az embereknek hülyének lenni a járványhelyzet alatt is? Ezekről kérdeztünk országgyűlési képviselőket az új parlamenti évad kezdetén. Videó!

Bő egy hete Gődény György vezetésével demonstrációt tartottak a budapesti Szabadság téren a járványellenes szigorításokat kritizálók, ahol természetesen az Azonnali is jelen volt. Videónkból kiderült, hogy a tüntetők jelentős része nem ért egyet a maszkhordási kötelezettséggel, sokan relativizálják a koronavírus-járványt, illetve voltak, akik Drábik János nyomán a globális pénzhatalmi elit újabb ármánykodásának tartják az egész vírus körüli hacacárét.

Az új parlamenti évad kezdetén arról kérdeztük a kérpviselőket, hogy ők

hisznek-e a koronavírusban, mit gondolnak a tüntetőkről, illetve hogy szerintük a járvány alatt is jogukban áll-e az embereknek hülyének lenni.

A koronavírus tagadásáig ugyan egyik képviselő sem ment el, legtöbbjük szerint a vírus létezése nem hit kérdése, de Apáti István, a Mi Hazánk képviselője a tüntetőkhez hasonlóan túlzásnak tartja a maszkviselést, inkább a fertőtlenítésben hisz.

A tüntetőkről már jobban megoszlottak a vélemények, a többség szerint most nem szabad felelőtlenül viselkedni, mert azzal nemcsak a saját, hanem a mások életét is veszélyeztetik, míg például a fideszes Lezsák Sándor azt hansúlyozta, hogy mindenkinek joga van elmondania a véleményét.

A fideszes Pesti Imrétől azt is megtudtuk, hogy a vírustagadók olyanok, mint a laposföld-hívők, de a párbeszédes

Tordai Bence sem volt túl megengedő, szerinte a demonstrálóknak konzultálniuk kéne a pszichológusaikkal, hogy legközelebb már tudják kezelni a valóságot.

Részletek a videóban!

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől
Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek