Soha nem vezethetünk egy pohár bor után, ha ezen a politikusgarnitúrán múlik

2020.10.06. 17:10

Mi az oka annak, hogy a Fidesz fél nap után lekeverte az agrárminiszter ötletét a zéró tolerancia esetleges lazításának kibeszéléséről? Miért van Magyarországon még mindig érvényben ez a posztkommunista országokra jellemző paternalista szabály? Van-e olyan képviselő, aki beülne a kocsiba egy pohár bor után? Videó!

Úgy néz ki, teljes egyetértés van abban mind az ellenzéki, mind a kormánypárti országgyűlési képviselők részéről, hogy

semmi szükség arra, hogy az autóvezetésre vonatkozó zéró toleranciát lazítsák egy kicsit.

Múlt hétvégén az agrárminiszter dobta be a témát egy villányi borfesztiválon, mondván: társadalmi vitát kellene kezdeményezni arról, hogy ne lazítsák-e azt a szabályt, miszerint aki iszik, ne vezethessen. A zéró tolerancia lazítása egyébként – mint azt az Azonnali a magyar sajtóban egyedüliként megírta – egy tíz éves ígéret: Orbán Viktor 2010-ben még a hatalomra kerülése előtt ígérte meg a borásztársadalomnak, hogy kezd valamit a mostani paternalista, csak a posztkommunista Kelet-Európában alkalmazott szabályozással. A társadalmi vita fél napot sem élt, a kormányzat szinte azonnal lekeverte az ötletet.

De mit szólnak ehhez a képviselők? Nézd meg videón!

Vitárius Bence

Az ember, aki rajzol, amíg a többiek írnak.

olvass még a szerzőtől
Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek