Ki a viccesebb nőnapra: a román titkosszolgálat vagy Orbán Viktor?

Szerző: Fekő Ádám
2020.03.08. 08:54

Már kora reggel beindult az össznépi bolondériázás az interneten, mi viszont két produkciót emelnénk ki, ezekről viszont már te dönthetsz!

Ki a viccesebb nőnapra: a román titkosszolgálat vagy Orbán Viktor?

Természetesen a nőnap is kiváló lehetőséget teremt arra, hogy elszabaduljanak a házmesterviccek az interneten. Mire ezt olvasod, szinte biztos lehetsz benne, hogy van már ismerősöd, aki felköszöntötte nőnapra a Zoltánokat, vagy boldog Zoltán-napot kívánt a nőknek, szóval tényleg mindenre van itt lehetőség.

Két szereplőt azért érdemes kiemelni, és kicsit össze is hasonlítani: a román titkosszogálat, az SRI, illetve a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor produkcióját.

FORRÁS: SRI / FACEBOOK

Először jöjjenek a románok: az SRI igazi férfihumorban utazik a rövidke bókkal, kicsit utalva a saját munkakörükre is:

„Önök a legjobb hazugságvizsgálók.”

Természetesen azonnal lehet akár szexizmust is kiáltani, hiszen nyilván arra utal a titkosszolgálat tréfája, hogy a nők bármikor kiszúrják, ha a férfiak hazudnak, és már oda is képzelhetjük a klasszikus elnyomó képet az otthon fakanalat tartó asszonyról, akit a menőnek számító férfi jól át akar verni valamivel. Vagy talán mégsem!

A SRI egyébként lelkes viccelődő Facebookon, karácsonyra és szilveszterre is érkezett már tőlük hasonló köszöntés.

Térjünk is át Orbán Viktorra: a magyar miniszterelnöktől a legkevésbé várt komolytalankodás egy jó vastag Szomszédok-utalásra épül, hiszen a zene és a felirat is ahhoz hasonló, mint amilyenek alatt a gazdagréti lakótelep örökéletű hősei is elmondták a csütörtök esti bölcsességeiket hetente. Orbán bölcsessége egy Margaret Thatcher-idézet, ami szerint ha azt akarjuk, hogy sokat beszéljenek a munkáról, bízzuk férfiakra, ha azt akarjuk, hogy elvégezzék, bízzuk a nőkre.

Elsőre szokatlan ilyet hallani a továbbra is rettentően férficentrikus Fidesz környékéről, de ha úgy vesszük, akkor Novák Katalin, Varga Judit vagy Szentkirályi Alexandra megjelenésével végül is lehet, hogy tényleg észrevette a párt a gyűléseiken uralkodó masszív fiúkollégium-szagot, és váltott kicsit.

Mi is készültünk ám nőnapra: ide kattintva például az utca emberének véleményét tudhatod meg róla, kellene-e több nő a közéletbe, ide kattintva pedig megszavazhatod, ki a kedvenc sikeres női politikusod.

De félre az elemezgetéssel: döntsd el, melyiküknek sikerült jobban a nőnapi bolondériázás!
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek