Karácsonykor is eleresztett egy szekus poént a román titkosszolgálat

Szerző: Bukovics Martin
2019.12.26. 10:45

Van a humor, és van a szekus humor, mint azt a román titkosszolgálat rendre bebizonyítja nevesebb ünnepnapokon.

Karácsonykor is eleresztett egy szekus poént a román titkosszolgálat

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) nem csupán a kontinens egyik legkiterjedtebb és legnagyobb büdzsével rendelkező titkosszolgálata, de az egyik legviccesebb kedvű is. Facebookos bejegyzéseikben évről évre emlékeztetik ugyanis humoros formába bújtatva Románia állampolgárait arra, hogy ha más nem is, ők azért figyelnek. 2018. április 1-jén, bolondok napján azt posztolta a SRI a userek Facebook-hírfolyamába az amerikai gigacég betűtípusával, hogy „túl sokat lógtok a telefonon”, tavaly szilveszterkor pedig egy lógó piros telefonkagyló mellé írták oda, hogy „jövőre is jókat halljunk rólad!“

2019 karácsonyán pedig egy klasszikusan giccses karácsonyi fotóra helyezték el az üzenetüket, miszerint „boldog ünnepeket minden kíváncsiskodónak”.

Egy Azonnali-olvasónak nyilván nem kell magyarázni, hogy

nem biztos, hogy csak a képen ábrázolt élethelyzetben lévőkre gondolt a SRI közösségimédia-munkatársa.

A román titkosszolgálat arányaiban brutálisan nagy méretű más országokéhoz képest, s mint ilyen, brutálisan sokat is dolgoznak, 2005 és 2016 között hatmillió embert hallgattak le, azaz a romániai lakosság több, mint egyharmadát. A SRI eleve azért áll folyton a kritikák kereszttüzében, mert túl nagy befolyást gyakorol a politika és a független intézmények legtöbb területére.

FOTÓ: SRI / Facebook

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek