Géber József csanaki vőfély a Mi Hazánk győri polgármesterjelöltje

Szerző: Pintér Bence
2019.12.10. 15:09

A ménfőcsanaki vőféllyel együtt immár öten szállnak ringbe Borkai Zsolt megüresedő székéért.

Géber József csanaki vőfély a Mi Hazánk győri polgármesterjelöltje

Újabb jelölt jelentkezett be a győri polgármesteri székért, kedd délután

sajtótájékoztatón jelentette be Toroczkai László pártelnök, hogy a szélsőjobboldali Mi Hazánk Géber Józsefet indítja a január 26-i időközin Győrben.

A Mi Hazánk az októberi választáson polgármesterjelöltet nem indított, négy körzetben azonban volt képviselőjelöltjük, akik közül senki sem jutott be a közgyűlésbe. Az egyébként néprajzkutató családapa, vőfélyként tevékenykedő Géber József, Géberné Magyar Éva, Márton Levente és Bertalan Balázs 2 és 5 százalék közötti szavazatarányokkal végeztek a ménfői, csanaki-gyirmóti, pinnyédi-szigeti és bácsai körzetekben. Géber 117 szavazattal szerzett öt százalékot a körzetében.

Toroczkai László a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nem megoldás se Orbán, se Gyurcsány, nem szabad a korrupt Fideszt a korrupt ellenzékre leváltani.

Tisztességes, rendpárti polgármester kell a város élére szerinte, nem szeretnék, hogyha Győr hasonló helyzetbe kerülne, mint Budapest.

Szerinte a győri botrány igazolja a harmadik út szükségességét. Géber néprajzkutató, erdőgazdálkodó, és vőfélyként is dolgozik. Emellett háromgyerekes családapa. A jelölt azt ígérte, a programjáról majd egy következő sajtótájékoztatón fog bővebben beszámolni.

TOROCZKAI LÁSZLÓ MI HAZÁNK-ELNÖK, GÉBER JÓZSEF GYŐRI POLGÁRMESTERJELÖLT ÉS A KÖZTELEVÍZIÓ STÁBJA A GYŐRI VÁROSHÁZA ELŐTT. FOTÓ: GUSZTER RICHÁRD

Így tehát már öt jelölt van a polgármesterségre: az összellenzék a szocialista Pollreisz Balázs önkormányzati képviselőt indítja, a Fidesz Dézsi Csaba András kardiológust és önkormányzati képviselőt, illetve bejelentkezett a pozícióra egy budapesti vlogger, Ábrahám Róbert, és egy győri civil, Balla Jenő is. 

Győrben azért tartanak időközi polgármester-választást január 26-án, mert a szexbotrányba keveredett fideszes Borkai Zsolt, bár megnyerte a választást, rövidesen lemondott. A közgyűlésben masszív fideszes többség van, így akárki nyeri a polgármesteri széket, velük kell majd együttműködnie.

FOTÓ: Csanaki vőfély

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek