+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. december 10. kedd, 15:09
A ménfőcsanaki vőféllyel együtt immár öten szállnak ringbe Borkai Zsolt megüresedő székéért.

Újabb jelölt jelentkezett be a győri polgármesteri székért, kedd délután

 

sajtótájékoztatón jelentette be Toroczkai László pártelnök, hogy a szélsőjobboldali Mi Hazánk Géber Józsefet indítja a január 26-i időközin Győrben.

 

A Mi Hazánk az októberi választáson polgármesterjelöltet nem indított, négy körzetben azonban volt képviselőjelöltjük, akik közül senki sem jutott be a közgyűlésbe. Az egyébként néprajzkutató családapa, vőfélyként tevékenykedő Géber József, Géberné Magyar Éva, Márton Levente és Bertalan Balázs 2 és 5 százalék közötti szavazatarányokkal végeztek a ménfői, csanaki-gyirmóti, pinnyédi-szigeti és bácsai körzetekben. Géber 117 szavazattal szerzett öt százalékot a körzetében.

 

Toroczkai László a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nem megoldás se Orbán, se Gyurcsány, nem szabad a korrupt Fideszt a korrupt ellenzékre leváltani.

 

Tisztességes, rendpárti polgármester kell a város élére szerinte, nem szeretnék, hogyha Győr hasonló helyzetbe kerülne, mint Budapest.

 

Szerinte a győri botrány igazolja a harmadik út szükségességét. Géber néprajzkutató, erdőgazdálkodó, és vőfélyként is dolgozik. Emellett háromgyerekes családapa. A jelölt azt ígérte, a programjáról majd egy következő sajtótájékoztatón fog bővebben beszámolni.

 

TOROCZKAI LÁSZLÓ MI HAZÁNK-ELNÖK, GÉBER JÓZSEF GYŐRI POLGÁRMESTERJELÖLT ÉS A KÖZTELEVÍZIÓ STÁBJA A GYŐRI VÁROSHÁZA ELŐTT. FOTÓ: GUSZTER RICHÁRD

 

Így tehát már öt jelölt van a polgármesterségre: az összellenzék a szocialista Pollreisz Balázs önkormányzati képviselőt indítja, a Fidesz Dézsi Csaba András kardiológust és önkormányzati képviselőt, illetve bejelentkezett a pozícióra egy budapesti vlogger, Ábrahám Róbert, és egy győri civil, Balla Jenő is. 

 

Győrben azért tartanak időközi polgármester-választást január 26-án, mert a szexbotrányba keveredett fideszes Borkai Zsolt, bár megnyerte a választást, rövidesen lemondott. A közgyűlésben masszív fideszes többség van, így akárki nyeri a polgármesteri széket, velük kell majd együttműködnie.

 

FOTÓ: Csanaki vőfély

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A 2020-ra tervezett játékokat a járvány miatt egy évvel elhalasztották – szakértők szerint 2021-ben sem biztos, hogy jó ötlet megszervezni,
de a japán miniszterelnök ragaszkodik hozzá.

Az ügyvédként dolgozó Alexandra Wilsont ketten is ki akarták küldeni ugyanazon a napon a tárgyalóteremből.

Az alkotmánybíróság elnöke külön leszögezte: a szájmaszk kötelező viselete nem sérti senki szabadságát, az alkotmány nem ad jogot a megtagadására.

Idén már alapszakos képzéseket is elindított az egyetem. Bécsben, nem Budapesten.

Romániában a megyei és helyi önkormányzatokban lévő női képviselők aránya eddig is eléggé alacsony volt, egy civil szervezet adatai szerint ez az arány a mostani választások után sem fog sokat javulni.

Átlagosan 4-5 bőröndnyi koszos ruhát visz magával a Fehér Házba, hogy miközben ő az amerikai elnökkel tárgyal, kimossák neki.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás