+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. december 10. kedd, 15:09
A ménfőcsanaki vőféllyel együtt immár öten szállnak ringbe Borkai Zsolt megüresedő székéért.

Újabb jelölt jelentkezett be a győri polgármesteri székért, kedd délután

 

sajtótájékoztatón jelentette be Toroczkai László pártelnök, hogy a szélsőjobboldali Mi Hazánk Géber Józsefet indítja a január 26-i időközin Győrben.

 

A Mi Hazánk az októberi választáson polgármesterjelöltet nem indított, négy körzetben azonban volt képviselőjelöltjük, akik közül senki sem jutott be a közgyűlésbe. Az egyébként néprajzkutató családapa, vőfélyként tevékenykedő Géber József, Géberné Magyar Éva, Márton Levente és Bertalan Balázs 2 és 5 százalék közötti szavazatarányokkal végeztek a ménfői, csanaki-gyirmóti, pinnyédi-szigeti és bácsai körzetekben. Géber 117 szavazattal szerzett öt százalékot a körzetében.

 

Toroczkai László a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nem megoldás se Orbán, se Gyurcsány, nem szabad a korrupt Fideszt a korrupt ellenzékre leváltani.

 

Tisztességes, rendpárti polgármester kell a város élére szerinte, nem szeretnék, hogyha Győr hasonló helyzetbe kerülne, mint Budapest.

 

Szerinte a győri botrány igazolja a harmadik út szükségességét. Géber néprajzkutató, erdőgazdálkodó, és vőfélyként is dolgozik. Emellett háromgyerekes családapa. A jelölt azt ígérte, a programjáról majd egy következő sajtótájékoztatón fog bővebben beszámolni.

 

TOROCZKAI LÁSZLÓ MI HAZÁNK-ELNÖK, GÉBER JÓZSEF GYŐRI POLGÁRMESTERJELÖLT ÉS A KÖZTELEVÍZIÓ STÁBJA A GYŐRI VÁROSHÁZA ELŐTT. FOTÓ: GUSZTER RICHÁRD

 

Így tehát már öt jelölt van a polgármesterségre: az összellenzék a szocialista Pollreisz Balázs önkormányzati képviselőt indítja, a Fidesz Dézsi Csaba András kardiológust és önkormányzati képviselőt, illetve bejelentkezett a pozícióra egy budapesti vlogger, Ábrahám Róbert, és egy győri civil, Balla Jenő is. 

 

Győrben azért tartanak időközi polgármester-választást január 26-án, mert a szexbotrányba keveredett fideszes Borkai Zsolt, bár megnyerte a választást, rövidesen lemondott. A közgyűlésben masszív fideszes többség van, így akárki nyeri a polgármesteri széket, velük kell majd együttműködnie.

 

FOTÓ: Csanaki vőfély

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Zágrábban az antifasizmus napján ismét fellángolt a vita, hogy nevezzék-e vissza a Nemzeti Színház előtti teret Titóra. De nem fogják.

A logójukat adják-e csak, vagy aktivistákat is? Körbekérdeztük az ellenzéki összefogás pártjait.

Az Apple Daily volt a legnagyobb és a legtovább fennálló hongkongi print bulvárnapilapot és online hírportált is üzemeltető médium, ami a kínai rezsimnek nem kellemes dolgokról is beszámolt.

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elcsúsztatott olimpiát anno még úgy reklámozták, hogy az a világjárvány feletti győzelem bizonyítéka lesz.

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

1941. június 22-én éjjel negyed négykor kezdetét vette a Barbarossa-hadművelet, melynek célja a Szovjetunió lerohanása és térdre kényszerítése volt.

Věra Jourová szerint például ha valakinek baja van a szivárványszínnel, az róla mond el sokat, a bajor Markus Söder szerint meg ez a büszke útja annak, hogy a társadalom szabadságáért szóljunk fel.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás