+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2020. január 21. kedd, 17:00
A Kisalföld szerint nem hírértékű a győri időközi választás jelöltjeinek vitája, ellentétben például azzal, hogy a Hír TV szavazásán mindenki egyetértett Orbán Viktorral.

Vitát szervezett az Azonnali hétfőn a győri polgármesterjelölteknek, amelyre a hat jelölt mellett természetesen a helyi sajtó képviselőit is elhívtuk, feltételezve, hogy a helyi médiumok szeretnék tájékoztatni a győri polgárokat arról, hogy a január 26-án esedékes választáson induló jelöltek mégis mit szeretnének csinálni a várossal.

 

Helyben ugye mára az Oxygen Media mellett (akik jelen is voltak vitán) az önkormányzati, így erősen fideszes színezetű Győr+ nevű portál, hetilap, rádió és tévé, illetve a kormánypárti KESMA kezében lévő Kisalföld napilap maradt. Az egykor kifejezetten olvasott Kisalföld épp most esett át egy kisebb átfazonírozáson, ami azt jelenti, hogy a központi politikai híreket immár a Mediaworks központjában írják, mint a többi megyei lapnál, eközben új főszerkesztő érkezett a lap élére, számos régi, ismert újságíró azonban távozott a lap kötelékéből.

 

A rövid felvezető után talán nem meglepő, hogy a Kisalföld tudósítót sem küldött az eseményre,

 

amelyen a hat polgármesterjelöltből öt fejtette ki nézeteit a város jövőjéről – beszámolónk itt –, egyedül a fideszes jelölt, Dézsi Csaba András nem vállalta a vitát. De rajtuk kívül nem volt jelen a Győr+ sem, viszont az Oxygen Media csapata eljött, és közöltek is anyagot a vitáról.

 

A keddi Kisalföldben azonban nem jelent meg híradás vagy beszámoló a vitáról, helyette a következő cikkeket olvashatták a győriek:

 

Címlapon egy beszámolót arról, hogy négyszáz diák szavalta a Himnuszt a győri Szent Imre-templomban.

 

+ A második oldalon egy erősen részrehajló beszámolót a Fidesz gyöngyöspatai kompenzációs izmozásáról, kiemelt helyen kezelve azt, hogy a Hír TV csinált róla egy szavazást, amin valamiért mindenki egyetértett Orbán Viktorral. A cikkben van Soros György és Gyurcsány Ferenc is.

 

+ Szintén itt két cikket, amiben Emmanuel Macron francia elnök a főszereplő, az egyik Líbiáról szól, a másikban a migránsoktól rettegnek. (Macron nem indul a győri polgármesterválasztáson.)

 

 

+ A harmadik oldalon egy hírt arról, hogy turnéra indul a soproni Petőfi Színház, illetve egy másikat egy vasúti gázolásról szóló perről. Ezen az oldalon található a Tündérszépek nevű szépségverseny blokkja is, ami a gyakorlatban egy bikinis lány fotóját jelenti.

 

+ De van cikk a negyedik-ötödik oldalakon a most nyílt herendiporcelán-kiállításról, a házak előtti hóeltakarításról, a télre különleges burkolatot kapó szökőkutakról, a tizedik oldalon pedig szokás szerint jelentkezik a Gyógy-ír rovatban Dézsi Csaba András, a Fidesz polgármesterjelöltje, aki egy Márai-idézetről mondta el a gondolatait.

 

 

Egyébként talán nem is az a leginkább meglepő, hogy a lap elhallgatta a polgármesterjelöltek vitáját olvasói elől – hiszen a közpénzmédia kiadványaitól az ilyesmi mindennapos, hanem inkább az, hogy

 

a keddi Kisalföldben egy szó sem esik arról, hogy vasárnap polgármestert választ a város.

 

FRISSÍTÉS (2020. 01. 22.): Az Oxygen Media közben jelezte, hogy már megjelent anyaguk a vitáról, ami itt tekinthető meg.

 

FOTÓ: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Zágrábban az antifasizmus napján ismét fellángolt a vita, hogy nevezzék-e vissza a Nemzeti Színház előtti teret Titóra. De nem fogják.

A logójukat adják-e csak, vagy aktivistákat is? Körbekérdeztük az ellenzéki összefogás pártjait.

Az Apple Daily volt a legnagyobb és a legtovább fennálló hongkongi print bulvárnapilapot és online hírportált is üzemeltető médium, ami a kínai rezsimnek nem kellemes dolgokról is beszámolt.

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elcsúsztatott olimpiát anno még úgy reklámozták, hogy az a világjárvány feletti győzelem bizonyítéka lesz.

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

1941. június 22-én éjjel negyed négykor kezdetét vette a Barbarossa-hadművelet, melynek célja a Szovjetunió lerohanása és térdre kényszerítése volt.

Věra Jourová szerint például ha valakinek baja van a szivárványszínnel, az róla mond el sokat, a bajor Markus Söder szerint meg ez a büszke útja annak, hogy a társadalom szabadságáért szóljunk fel.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás