„Fidesz által megvásárolt troll” – véli Pollreisz a Dézsit támogató volt MSZP-sről

Szerző: Hutter Marianna
2020.01.22. 19:18

Csalódott-e az MSZP-s Pollreisz Balázs győri polgármesterjelölt, hogy egy volt párttársa nyíltan a fideszes jelölt mellé állt? Válaszolt az Azonnalinak!

„Fidesz által megvásárolt troll” – véli Pollreisz a Dézsit támogató volt MSZP-sről

Dézsi Csaba Andrást szorgalmas és tehetséges embernek ismerte meg, Győrnek rá van szüksége – erről beszélt szerdán sajtótájékoztatón Németh Árpád, az MSZP helyi szervezetének volt alelnöke a fideszes polgármesterjelöltről.

Győrben ugyanis most vasárnap lesz időközi polgármesterválasztás, miután a szex-és korrupciógyanús botrányba keveredő Borkai Zsolt nem sokkal megválasztása után lemondott. Ugyan hatan is indulnak a városvezetői posztért – a jelölteknek az Azonnali hétfőn még vitát is szervezett – ám a legvalószínűbb, hogy az Dézsi és a csaknem teljes ellenzék által támogatott, egyébként szocialista Pollreisz Balázs között fog eldőlni.

Mit szól Pollreisz, hogy volt párttársa is a Fideszt támogatja?

„Már 2014 óta semmi közünk Németh Árpádhoz, ő egy Fidesz által megvásárolt troll”

– így reagált az Azonnalinak Pollreisz Balázs. Vagyis az ellenzéki jelöltet egyáltalán nem érte csalódásként Németh állásfoglalása, és attól meg főleg nem tart, hogy szavazókat vinne el tőle.

Németh hat éve azt követően veszett össze az MSZP-vel, hogy a pártnak nem tetszett, hogy ő nyilvánosan megdicsérte Orbán Viktor tusnádfürdői, munkaalapú társadalmat emlegető beszédét. Végül Németh csak 2018-ban lépett ki a pártból, mégpedig azért, mert a szocialisták akkori EP-képviselői is megszavazták a magyar jogállamiságot kritizáló Sargentini-jelentést.

Soros-szervezeteket hozna? „Olyan szinten hülyeség, hogy csak na!”

Pollreisz egyébként az MSZP helyi szervezetének az elnöke is, így felmerül a kérdés, nem tart-e attól, hogy más „Fidesz által megvásárolt troll” is lehet a soraikban. Már csak azért is, mert a tavalyi őszi önkormányzati választáson a helyi Jobbik politikusainak egy része nem sokkal a szavazás előtt hirtelen kilépett az ellenzéki összefogásból. Pollreisz szerint viszont nincsenek már az MSZP soraiban további trollok, „nem véletlenül Németh Árpádot találták meg, aki már évek óta nincs velünk”.

Németh Árpád azzal is kritizálta Pollreiszt: ő Soros-szervezeteket hozna a győri városházára, hogy velük irányítsa ezt. Utóbbival feltehetően arra gondolt: a polgármesterjelölt kijelentette, a Transparency International segítségével vizsgálnák át az önkormányzat szerződéseit. Az ellenzéki jelölt Németh felvetésére már csak annyit mondott: olyan szinten hülyeség, hogy csak na, tényleg nem érdemes vele foglalkozni.

„Látom, már akkora a baj, hogy odáig kellett süllyedniük, hogy sorosozzanak”

– mondta Pollreisz hozzátéve, hogy ezt csak a Fidesz kétségbeesett lépéseként lehet értékelni.

MONTÁZS: Illés Gergő / Azonnali (eredeti kép forrása: Pollreisz Balázs / Facebook)

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek