Schmuck tudja a megoldást a bulinegyed problémáira: szigetelés

Szerző: Pintér Bence
2019.06.11. 12:23

„Habár sok orvossal beszélgettem, nem indulok kórházigazgatónak” – szúrt oda Schmuck Andor Kálmán Olgának a sajtótájékoztatón, amelyen megfenyegette az ellenzék jelöltjeit, hogy elindul a főpolgármester-előválasztáson, ha nem garantálják az idősek utazási kedvezményeit. Mellékesen pedig a bulinegyed problémáit is megoldotta.

Schmuck tudja a megoldást a bulinegyed problémáira: szigetelés

Ha az ellenzéki előválasztás olyan, mint a Flúgos futam című klasszikus rajzfilm, akkor természetesen nem hiányozhat belőle az idősek hazai védőszentje, Schmuck Andor sem, nem róla beszélnénk viszont, ha a dologban nem lenne valami csavar:

Schmuck ugyanis csak akkor akar beszállni az ellenzéki előválasztásba, ha a három talpon lévő jelölt nem biztosítja a nyugdíjasok utazási kedvezményeinek megmaradását egy nyilatkozatban.

Tehát ha a DK által támogatott Kálmán Olga, a Momentum által támogatott Kerpel-Fronius Gábor, illetve az MSZP-P által támogatott Karácsony Gergely hitet tesz amellett, hogy megtartja, mi több, megvédi a budapesti nyugdíjasok ingyenes utazását a tömegközlekedésen, akkor nem kell szembenézniük az előválasztáson Schmuck Andorral, ugyanis akkor ő eredeti terveinél maradva az V. kerületi polgármesteri székért indul majd.

Ha viszont nem írják alá, akkor Schmuck el fog indulni az előválasztáson, jelöltté választása esetén pedig nem fog kérni a Jobbik, illetve a Jobbikkal együttműködő pártok támogatásból. Ezen túl nem sok mindent villantott fel főpolgármesteri terveiből: kérdésre válaszolva elmondta, hogy a fővárosi parkolást át kell alakítani, és hogy a Liget Projektet nem állítaná le, Tarlós Istvánt pedig tiszteli, ellene szerinte csak eredményei elismerésével együtt lehet kampányolni.

Előválasztási ellenfeleit kollégának tartja, akik biztos jót akarnak a városnak és felkészültek, személyeskedni pedig nem akar, bár talán Kálmán Olgára utalva egyébként úgy kezdte bejelentését, hogy „nyugodjanak meg, habár sok orvossal beszélgettem, nem indulok kórházigazgatónak”. Bízik benne, hogy a három jelölt garanciát fog adni az időseknek az adott kérdésben, így nem kell majd elindulnia az előválasztáson.

Arra a kérdésre, hogy kit tart a legfajsúlyosabb jelöltnek, elmondta, hogy ő a legkövérebb jelölt, és az ő legnagyobb ellenfele a fővárosi szegénység és a butaság.

A sajtótájékoztató után gyorsan mi is feltettünk pár kérdést Schmuck Andornak, aki arra nem akart tételesen válaszolni, hogy mit gondol előválasztási ellenfeleiről.

+++

Sok szó esett az elmúlt percekben a szépkorúakról. Mit ajánl a fiataloknak?

Persze, nagy Krúbi-fan vagyok! Mi van veled, Schmuck? Azt gondolom, hogy szükség lenne a fővárosban olyan parkokra, ahol a fiatalok jól érezhetik magukat, mindent tehetnek, amivel mást nem zavarnak. Kellene ilyen dühöngőket létrehozni, ahol nem az a probléma, hogy ránk szól a házmester, hanem mindenki jól érezheti magát!

Ha már ezen a vonalon indultunk el: a bulinegyed léte nem probléma? Akár V. kerületi polgármesterjelöltként mit kezdene a témával?

Ez tök egyszerű. A kölcsönös békés egymás mellett élésnek vannak szabályai, ha ezeket nem rúgják fel, akkor tessék, lehet bulizni!

Az időseket nem zavarja a bulinegyed, nem téma ez a Tisztelet Társaságában?

Ez még konkrétan nem vetődött fel, de kétségtelen tény, hogy ez komoly probléma, amire nagyon egyszerű a megoldás, amit más világvárosokban már ismernek: szigetelés.

A többi jelöltet mennyire tartja alkalmasnak?

Meggyőződésem, hogy a másik három jelölt jót akar, és ezt legjobban akkor tudják kimutatni, ha megteszik ezt a nyilatkozatot, amit kérek tőlük. Aki Tarlós Istvánnal szemben el akar indulni, az kösse föl a gatyáját. Tarlós István eddigi városvezetői tevékenységének vannak olyan eredményei, amelyeket el kell ismerni.

És van olyan, amit Tarlós István rosszul csinál?

Van, amiben változtatnék, például hogy a város szabadabb legyen, befogadóbb, kulturálisan izgalmasabb legyen. És a közlekedésszervezésben is vannak olyan dolgok, amelyekben lehet varázsolni.

Említette, hogy valamelyik pártnál felmerült az utazási kedvezmények megnyirbálása. Melyiknél?

Erről azért nem akarok beszélni, mert nem akarok pártpolitikával foglalkozni, a pártok nem érdekelnek. Ha a három jelölt azt mondja, hogy ez nem lesz, akkor vélhetően nem lesz.

Láthatjuk, hogy mennyit ér egy pártelnök szava, gondoljunk csak a legutóbbi Karácsony-afférra, aki hitt Gyurcsány Ferenc szép szavának, az mégis megcsalá.

Ha a három jelölt megadja a garanciát, és mégis csak az V. kerületben indul a polgármesterségért, akkor ott mivel fog kampányolni?

Egyetlen, legfontosabb üzenetünk, a „Fele önnek is jár!” Ez azt jelenti, hogy az V. kerület vagyongazdálkodásából származó bevételek, teraszengedélyek, éttermi engedélyek, parkolási díjak felét kapják vissza a társasházak, azaz az emberek. Majd ők eldöntik, hogy ebből ingyen muskátlit, krumplit, oltást, vagy felújított liftet akarnak. Ez az V. kerület költségvetésébe bőven beleférne.

FOTÓ: Pintér Bence / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek