Megvan az ötvenezer választó, érvényes lesz a budapesti előválasztás

Szerző: Pintér Bence
2019.06.25. 11:37

Szerdáig lehet még szavazni, de már most összegyűlt a kellő számú budapesti előválasztó.

Megvan az ötvenezer választó, érvényes lesz a budapesti előválasztás

A budapesti ellenzéki előválasztást bonyolító AHang statisztikái szerint hétfő délelőtt már át is lépte az ellenzéki pártok által az érvényességhez kijelölt ötvenezres határt a szavazók tábora, így tehát

az már biztos, hogy érvényes lesz az előválasztás. Az ellenzéki pártok megállapodása szerint ugyanis legalább ennyi választó részvétele esetén tekintik érvényesnek az előválasztást, és léptetik vissza a jelöltjüket a győztes javára.

Kedd késő délelőtti állás szerint eddig csaknem ötvenkétezren adták le a szavazatukat. Legtöbben egyébként eddig a Móricz Zsigmond körtéren, az Örs vezér terén és a Széll Kálmán téren szavaztak, online csak 3508 ember adta le a voksát. Eddig hétfőn szavaztak a legtöbben, 13 633-an.

Kedden és szerda délelőtt lehet még szavazni, ezután eldől, hogy Kálmán Olga (DK), Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd), vagy Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) lesz-e a Fidesz által támogatott Tarlós István ellenzéki ellenfele ősszel az önkormányzati választáson Budapest vezetéséért. 

Ha még nem döntöttél volna: a főpolgármesterjelölt-jelöltek vasárnapi vitájáról itt írtunk, Kerpel-Fronius Gáborral itt, Karácsony Gergellyel itt beszélgettünk, Kálmán Olga pedig nem vállalta az interjút – helyette érdemes megnézni, mit válaszolt nekünk Gyurcsány Ferenc.

MONTÁZS: Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek