Nem félnek a budapestiek, hogy átverik őket az előválasztással?

2019.06.25. 16:32

Miért tartották fontosnak, hogy részt vegyenek az előválasztáson? Elhiszik-e az ellenzéki pártoknak, hogy ígéretükhöz híven valóban visszaléptetik a jelöltjeiket a győztes javára? Simán leszavaznának-e az előválasztás győztesére, bárki lesz az? Erről kérdeztük a budapesti előválasztáson szavazókat a Móricz Zsigmond körtéren. Videó.

Hétfőn döntött rekordot az előválasztási részvétel, keddre pedig meg is lett az érvényességhez megállapított ötvenezer szavazat. Budán, a Móricz Zsigmond körtéren azt kérdeztük az előválasztóktól, hogy miért fontos ez nekik, és hisznek-e az ellenzéki pártoknak.

A legtöbben azért vettek részt az előválasztáson, mert változást szeretnének, vagy véleményt szeretnének nyilvánítani, de volt olyan is, aki szerint a Tarlós-szimpatizánsok is leszavazhatnának arra, hogy ki legyen Tarlós kihívója.

Olyanokkal is találkoztunk, akik bár leszavaztak valamelyik előválasztási jelöltre, ősszel egyiküket sem akarják támogatni.

És hogy hisznek-e a pártoknak, hogy visszaléptetik a vesztes jelölteket? A legtöbben inkább csak bíznak ebben.

Ha nem tartják be a szavukat az ellenzéki pártok, akkor ugyanis „elsikálták magukat”,

ahogy az egyik szavazó fogalmazott.

Részletek az Azonnali videójában!

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek