Kurz? Strache? Jó, hogy nem az ördög vagy Belzebub!

2017.10.18. 08:50

Választás után? Kormányalakítás előtt! Az Azonnali körbekérdezte az osztrák választáson két legjobban szereplő párt táborát, együtt kívánnak-e működni a harmadikként befutó jobboldali populista Szabadságpárttal. A néppártiakkal borral, a szocdemekkel sörrel koccintottunk a jövőre. Prost!

Az Azonnali az osztrák választás komplett hétvégéjét végigkísérte Bécsben. Nem unatkoztunk, és az olvasóknak sem kellett.

És akkor még ez is.

A Sebastian Kurz vezette konzervatív ÖVP, illetve a Christian Kern vezette szociáldemokrata SPÖ eredményváró buliján az eredmények tudatában arról kérdeztük a két legnépszerűbb párt táborát, összeállnának-e kormányozni a harmadikkal, a Heinz-Christian Strache vezette FPÖ-vel. A szimpatizánsok véleményét a fenti videóban láthatják, a pártok vezetőiét pedig a következő hetek szalagcímeiben.

És egy meglepetés még hátra van.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek