+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2017. október 9. hétfő, 13:28
Bemész egy tetoválószalonba, kérsz egy politikust a hátadra, de a portréja helyett megkapod az egész sleppjét. Az FPÖ az osztrák választási kampány hajrájában ráment a nála mérsékeltebb, ám hasonlóan migrációkritikus irányvonallal kampányoló Sebastian Kurzot választókra. Nem is akárhogy!

 

Személyesen Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke köszöntötte azt a szerencsétlen keményfiút, aki Sebastian Kurzot akarta a hátára tetováltatni a párt kampányklipjében.

 

Az illető a néppárti kancellárjelölt portréja helyett ugyanis a komplett Néppárt (ÖVP) vezetését megkapta a hipszter tetoválóművésztől, mondván Kurz hiába próbál javítani pártja imidzsén ilyen-olyan trükkökkel, attól még ő az ÖVP jelöltje, és hiába nem ÖVP néven szerepelnek most a szavazólapon, az ÖVP mindig ÖVP marad, ugyanazokkal az emberekkel, mint eddig. A történtek annyira lesokkolták a Kurz-rajongót, hogy helyben elájult.

 

 

Miután magához tért, HC Strache, a Szabadságpárt kancellárjelöltje felsegítette és elmesélte neki, hogy csak rövid ideig vesztette el az eszméletét. További jólléte pedig attól függ, hogy kire szavaz október 15-én: „Az ÖVP mindig ugyanaz a párt marad. Változást csak az FPÖ hoz.” Végül rácsapott egy nagyot az ÖVP-tetoválást kapott srác hátára, aki ettől felüvöltött a fájdalomtól.

 

 

A meglepően higgadtan és felszabadultan kampányoló Strache és pártja lesz az október 15-i osztrák parlamenti választás nagy nyertese.

 

Egy vasárnap közölt felmérés szerint 27 százalékkal fixen a második helyen állnak a magát erodáló 22 százalékos szocdem SPÖ előtt, Kurz 34 százalékon álló ÖVP-je mögött. Az osztrák sajtó szerint szinte biztos, hogy benne lesznek a következő kormányban, legyen az egy jobbos ÖVP-FPÖ vagy egy szociális kérdésekre kihegyezett FPÖ-SPÖ-koalíció.

 

A zseniális humorral kampányoló Strachéék levesébe csak a kispártok minél nagyobb támogatottsággal történő szereplése köphet bele.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Tesznek-e óvintézkedéseket? És mit csinálnak, ha betegen akarnak szobát kérni náluk? Megkérdeztük!

Az uniós büdzsére vonatkozóan mondta ezt a Momentum-elnök, akit az ellenzéki kerekasztalt hirdető sajtótájékoztatóján arról is kérdeztünk: kinek drukkol a szlovákiai választáson.

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el az Azonnali podcastjában!

Az Irriducibili nem csak egy ultracsoport volt Rómában: a csúcson ők látták el az olasz radikálisokat ruhával, az SS Lazio címerét pedig örökre összekötötték a szélsőjobbal.

A román fővárosban kifejezetten budapesti mintára, teljes összefogással venné át a hatalmat az ottani jobboldali ellenzék. Bemutatjuk a jelöltet.

Nem a gyilkosság, hanem értékpapír-hamisítás miatt ítélték 19 évre a politikához is közelálló Marián Kočner milliárdost. De ez hogyan hat a szombati választásokra?

Hogyan értékeli a két, MSZP-től DK-ba távozó polgármester döntését, és milyen a viszonya Dobrev Klárával? Ujhelyi István, a szocialisták EP-képviselője válaszolt az Azonnalinak!

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Melyik demokrata elnökjelölt-aspiráns indul a legjobb esélyekkel Donald Trumppal szemben és mire számíthatunk az amerikai elnökválasztáson? Március 5-én az Aurórában ezekről és a szuperkedd eredményeiről lesz kerekasztal-beszélgetés.

Erről lesz szó március 6-án délután 5-től az ELTE Társadalomtudományi Karán.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás