+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2017. október 9. hétfő, 13:28
Bemész egy tetoválószalonba, kérsz egy politikust a hátadra, de a portréja helyett megkapod az egész sleppjét. Az FPÖ az osztrák választási kampány hajrájában ráment a nála mérsékeltebb, ám hasonlóan migrációkritikus irányvonallal kampányoló Sebastian Kurzot választókra. Nem is akárhogy!

 

Személyesen Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke köszöntötte azt a szerencsétlen keményfiút, aki Sebastian Kurzot akarta a hátára tetováltatni a párt kampányklipjében.

 

Az illető a néppárti kancellárjelölt portréja helyett ugyanis a komplett Néppárt (ÖVP) vezetését megkapta a hipszter tetoválóművésztől, mondván Kurz hiába próbál javítani pártja imidzsén ilyen-olyan trükkökkel, attól még ő az ÖVP jelöltje, és hiába nem ÖVP néven szerepelnek most a szavazólapon, az ÖVP mindig ÖVP marad, ugyanazokkal az emberekkel, mint eddig. A történtek annyira lesokkolták a Kurz-rajongót, hogy helyben elájult.

 

 

Miután magához tért, HC Strache, a Szabadságpárt kancellárjelöltje felsegítette és elmesélte neki, hogy csak rövid ideig vesztette el az eszméletét. További jólléte pedig attól függ, hogy kire szavaz október 15-én: „Az ÖVP mindig ugyanaz a párt marad. Változást csak az FPÖ hoz.” Végül rácsapott egy nagyot az ÖVP-tetoválást kapott srác hátára, aki ettől felüvöltött a fájdalomtól.

 

 

A meglepően higgadtan és felszabadultan kampányoló Strache és pártja lesz az október 15-i osztrák parlamenti választás nagy nyertese.

 

Egy vasárnap közölt felmérés szerint 27 százalékkal fixen a második helyen állnak a magát erodáló 22 százalékos szocdem SPÖ előtt, Kurz 34 százalékon álló ÖVP-je mögött. Az osztrák sajtó szerint szinte biztos, hogy benne lesznek a következő kormányban, legyen az egy jobbos ÖVP-FPÖ vagy egy szociális kérdésekre kihegyezett FPÖ-SPÖ-koalíció.

 

A zseniális humorral kampányoló Strachéék levesébe csak a kispártok minél nagyobb támogatottsággal történő szereplése köphet bele.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Bécsben is nagyobb stadiont tudtak építeni a magyaroknál ugyanennyi pénzért, de az oroszokhoz képest sehol nem vagyunk költekezésben.

Rengeteg pornószínésznő retteg, hogy elkapta a vírust Nacho Vidaltól. Évek óta vitatéma a felnőttfilmesek védekezése.

Ha küldesz egy tűsarkú cipős és egy pénzeszsákos emojit, az arra utal, hogy strici vagy?
Az USA-ban ez is megtörténhet!

Feleannyian se szavaztak volna Menyhárt Józsefre, mint amennyit pártja, az MKP kapna most egy választáson.

A biztonsági helyzet jelentősen javult az utóbbi hónapokban, így egyre többen vágynak vissza Szíriába. A hazatérőkön kívül már a külföldi kereskedők, sőt az első turisták is megjelentek.

A hét kérdése

Újabb intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor annak érdekében, hogy ne fogyjon tovább a magyar. De elég ez bármire is? Mondjátok meg ti!

Azért ide elnéznénk

Tölgyessy Péter jogász-expolitikus a rendszerváltásról ad elő február 20-án.

Milyen a furmint, ha balaton-felvidéki? Kóstold végig őket a február 22-23-i hétvégén!

Kóstold végig a legjobb badacsonyi borokat Budapesten, március 9-én, szombaton!

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Egy tangóharmonika, egy ember, egy dal, hat nép. Melyik a legjobb? A bosnyák? A horvát?

Milyen lesz a kontinens, amikor százéves lesz a világ legsikeresebb utópisztikus projektje? Mondjátok el ti az Azonnali novellapályázatán!

Hiába ugyanis a rengeteg adat, ha nem tudjuk őket kutatható módon megőrizni; márpedig jelenleg még ötlet sincs erre.

És vajon mit keresett a Jobbik évadnyitóján az LMP társelnöke vagy éppen Márki-Zay Péter?

Twitter megosztás Google+ megosztás