+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2017. október 9. hétfő, 13:28
Bemész egy tetoválószalonba, kérsz egy politikust a hátadra, de a portréja helyett megkapod az egész sleppjét. Az FPÖ az osztrák választási kampány hajrájában ráment a nála mérsékeltebb, ám hasonlóan migrációkritikus irányvonallal kampányoló Sebastian Kurzot választókra. Nem is akárhogy!

 

Személyesen Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke köszöntötte azt a szerencsétlen keményfiút, aki Sebastian Kurzot akarta a hátára tetováltatni a párt kampányklipjében.

 

Az illető a néppárti kancellárjelölt portréja helyett ugyanis a komplett Néppárt (ÖVP) vezetését megkapta a hipszter tetoválóművésztől, mondván Kurz hiába próbál javítani pártja imidzsén ilyen-olyan trükkökkel, attól még ő az ÖVP jelöltje, és hiába nem ÖVP néven szerepelnek most a szavazólapon, az ÖVP mindig ÖVP marad, ugyanazokkal az emberekkel, mint eddig. A történtek annyira lesokkolták a Kurz-rajongót, hogy helyben elájult.

 

 

Miután magához tért, HC Strache, a Szabadságpárt kancellárjelöltje felsegítette és elmesélte neki, hogy csak rövid ideig vesztette el az eszméletét. További jólléte pedig attól függ, hogy kire szavaz október 15-én: „Az ÖVP mindig ugyanaz a párt marad. Változást csak az FPÖ hoz.” Végül rácsapott egy nagyot az ÖVP-tetoválást kapott srác hátára, aki ettől felüvöltött a fájdalomtól.

 

 

A meglepően higgadtan és felszabadultan kampányoló Strache és pártja lesz az október 15-i osztrák parlamenti választás nagy nyertese.

 

Egy vasárnap közölt felmérés szerint 27 százalékkal fixen a második helyen állnak a magát erodáló 22 százalékos szocdem SPÖ előtt, Kurz 34 százalékon álló ÖVP-je mögött. Az osztrák sajtó szerint szinte biztos, hogy benne lesznek a következő kormányban, legyen az egy jobbos ÖVP-FPÖ vagy egy szociális kérdésekre kihegyezett FPÖ-SPÖ-koalíció.

 

A zseniális humorral kampányoló Strachéék levesébe csak a kispártok minél nagyobb támogatottsággal történő szereplése köphet bele.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egyre többen érdeklődnek az elmúlt napokban az előválasztás, illetve Csáky Attila pornószínész iránt a netes enciklopédián.

Az Európai Néppárt bajor csúcsjelöltje szerint a Spitzenkandidat-rendszer kicsinálása kicsinálja az
európai demokráciát is.

Gordon Brown szerint a hazafiság eszméjét foglyul ejtették a brexitért mindent feláldozni hajlandó toryk.

Egy svájci cég dobta a jelöltjük kampányát körülbelül 15 millió forintnyi euróval, az ügyészség szerint tiltott kampányfinanszírozás történt.

Hiába az életmódváltás: ha egyszer fiatal fiúként telezabáltad magad egészségtelen, zsíros ételekkel, lehet, hogy soha nem lesz gyereked. Hogy miért? A Harvard Egyetem kutatói elmagyarázzák.

A hét kérdése

Kálmán Olga? Karácsony Gergely? Kerpel-Fronius Gábor? Ez a hét kérdése, szavazz!

Azért ide elnéznénk

Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára címen fut a projekt a PIM-ben. Június 25.

Filmvetítés, majd beszélgetés a román rendszerváltás kérdéseiről június 26-án.

Pécsen amúgy is van pár elég menő épület, most pedig még fényfestéssel is felturbózzák őket. Június 27-30.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

A Fidesz-árvák után az EP-választások eredményeit elnézve létrejött a baloldal árváinak tömege is. Ez ma az egyetlen politikai tér, ahol vákuum lett.

Jó-e, ha politizálnak a zenészek akár a számaikban, akár azokon kívül, vagy inkább idegesíti ez a hallgatóságot? Orfűi videó!

Ahogy bajor politikusból német kancellár se tudott még soha lenni, európai bizottsági elnök se lesz talán. De ez nem is lenne baj. Techet Péter véleménye!

Talán rájöttél, hogy csak akkor leszel valaha államtitkár, ha belépsz a Fideszbe vagy a KDNP-be? Az Azonnali kisokosa sokat segít, hogyan csináld!

Twitter megosztás Google+ megosztás