+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2017. október 9. hétfő, 13:28
Bemész egy tetoválószalonba, kérsz egy politikust a hátadra, de a portréja helyett megkapod az egész sleppjét. Az FPÖ az osztrák választási kampány hajrájában ráment a nála mérsékeltebb, ám hasonlóan migrációkritikus irányvonallal kampányoló Sebastian Kurzot választókra. Nem is akárhogy!

 

Személyesen Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke köszöntötte azt a szerencsétlen keményfiút, aki Sebastian Kurzot akarta a hátára tetováltatni a párt kampányklipjében.

 

Az illető a néppárti kancellárjelölt portréja helyett ugyanis a komplett Néppárt (ÖVP) vezetését megkapta a hipszter tetoválóművésztől, mondván Kurz hiába próbál javítani pártja imidzsén ilyen-olyan trükkökkel, attól még ő az ÖVP jelöltje, és hiába nem ÖVP néven szerepelnek most a szavazólapon, az ÖVP mindig ÖVP marad, ugyanazokkal az emberekkel, mint eddig. A történtek annyira lesokkolták a Kurz-rajongót, hogy helyben elájult.

 

 

Miután magához tért, HC Strache, a Szabadságpárt kancellárjelöltje felsegítette és elmesélte neki, hogy csak rövid ideig vesztette el az eszméletét. További jólléte pedig attól függ, hogy kire szavaz október 15-én: „Az ÖVP mindig ugyanaz a párt marad. Változást csak az FPÖ hoz.” Végül rácsapott egy nagyot az ÖVP-tetoválást kapott srác hátára, aki ettől felüvöltött a fájdalomtól.

 

 

A meglepően higgadtan és felszabadultan kampányoló Strache és pártja lesz az október 15-i osztrák parlamenti választás nagy nyertese.

 

Egy vasárnap közölt felmérés szerint 27 százalékkal fixen a második helyen állnak a magát erodáló 22 százalékos szocdem SPÖ előtt, Kurz 34 százalékon álló ÖVP-je mögött. Az osztrák sajtó szerint szinte biztos, hogy benne lesznek a következő kormányban, legyen az egy jobbos ÖVP-FPÖ vagy egy szociális kérdésekre kihegyezett FPÖ-SPÖ-koalíció.

 

A zseniális humorral kampányoló Strachéék levesébe csak a kispártok minél nagyobb támogatottsággal történő szereplése köphet bele.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Dr. Beck György 2007 óta dolgozott a cégnél, 65 évesen viszont úgy döntött, inkább az önkéntes munkáira és a családjára koncentrál.

Korábban a választást elvesztő észtországi miniszterelnök vezette Centrumpárt is
kizárta, hogy együttműködjön
a Konzervatív Néppárttal.

A Facebook szerint kitörlik a jogosulatlanul szerzett adatokat.

Hogy nagyjából hol tart a magyar kommentkultúra, azt tökéletesen leképzik a Notre-Dame leégésére, illetve az arra írt vitatott megítélésű megjegyzésünkre írt szövegek.

Nem lesz elég, hogy egy kiskorú megnyomja az „elmúltam 18 éves” gombot, ezentúl bizonyítani is kell.

A hét kérdése

Árokásás deluxe: százméteres köztéri gödörrel emlékezik meg Magyarország Trianonról. Mit tudjon még az emlékmű szerinted? Ez a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Imádod a 80-as éveket? Akkor április 19-én TRIP-ben a helyed.

Április 21-én a folkmetálé lesz a főszerep a Barba Negrában. Vendégek: Týr, Heidevolk, Dalriada, Dirty Shirt, Surma.

Bringázz április 28.-án a Margitsziget és a Városliget között több száz másik emberrel!

Április 25–28. között a Millenáris Parkba ismét kivonulnak a kiadók, és sok szerző is ott lesz.

Idén 100 éves a Bauhaus. Május 4-én és 5-én megünnepelheted.

Ezt is szerettétek

Csak egy szlogen, vagy történelmileg megalapozott külpolitikai program? Megkérdeztünk pár politológust a V4-es országokból.

A szociális munkásokat a sajtó is üti, közben az embereknek fogalma sincs róla, hogy működik a rendszer – és hogy mennyi szakember hiányzik.

Mit szóltak hozzá a parlamenti képviselők április elsején, hogy Juncker bizottsági elnök kiírta Twitterre, hogy O1G?

Megkérdeztük a magyar pártokat, mit lépnek arra, hogy Szlovákiában büntetni fogják a magyar himnusz eléneklését.

Twitter megosztás Google+ megosztás