+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2020. július 15. szerda, 17:18
Jól összezavarta az idei vakációszezont a koronavírus, de aki akar, az bel- és külföldre is elég sok helyre tud utazni. És te merre mész idén nyáron? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Márciusban még úgy nézett ki: lényegében mindenki bel- és külföldi vakációjának lőttek a koronavírus miatt bevezetett korlátozások miatt. De Magyarország szerencsésen nagyon enyhén megúszta a vírus első hullámát, és több környező országban ellentétben, ahol már javában tombol a második hullám (vagy még az első sem ért véget igazán), itthon ennek nyoma sincs.

 

Így belföldön korlátozások nélkül lehet már utazgatni, pár ország – például Észak-Macedónia, Egyesült Királyság, Portugália vagy Bulgária, részletes lista itt – már Európában is szabadon utazhatunk. Például olyan, márciusban még különösen érintett helyre utazhatunk szabadon, mint Olaszország vagy Spanyolország. Szóval a lehetőségek kinyíltak,

 

ezért ezen a héten arra vagyunk kíváncsiak, hogy te merre mész, merre mentél az idén?

 

Az Azonnalinál is azon vagyunk, hogy megmutassuk nektek: Magyarország tele van remek helyekkel, már a sokadik nyaralós belföldi útikalauzunkat készítjük nektek, legyen szó akár Miskolcról, a Zemplénről, Egerről és környékéről, a nyugati végekről, a Szigetközről, de Kecskeméten és környékén is akad néznivaló. Arról is írtunk, hogy május vége óta nagyon megugrott a kereslet a hazai szálláshelyek iránt, az összes belföldi foglalás 34 százaléka pedig rögtön a Balatonhoz szól.

 

Emellett Fekő Ádám és Kardos Gábor között is egy elég jó vita bontakozott ki arról, hogy valójában mit is ér a Balaton, és érdemes-e megfontolni a „magyar tengert” idén az adriai helyett. Külföldön is érdemes nézelődni, és bár Horvátországban egyre több az új koronavírus-eset, megmutattuk nektek, mi a helyzet a horvát tengerparton, vagy az egy kicsit még mindig kihalt budapesti reptéren.

 

Ezek után pedig nincs más hátra, minthogy szavazzatok: mi a terv erre a rendhagyó idei nyárra?

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

Hangörökség: Maurice, a kakas harca nem volt hiábavaló.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

Három ütemben érkezik nagy mennyiségben a Sputnik-V hazánkba, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás