Márki-Zay Péter: A Kutyapárttól formálisan is elnézést kérek

Szerző: Fekő Ádám
2022.04.12. 13:37

A miniszeterelnök-jelölt most már elhiszi, nem az MKKP 3,27 százalékán múlt a kormányváltás.

Márki-Zay Péter: A Kutyapárttól formálisan is elnézést kérek

Márki-Zay Péter úgy tűnik, elkezdte feldolgozni az elmúlt hónapokat a Fidesz meglepően sima kétharmados győzelme után az összefogott ellenzék felett, ennek részeként hétfőn pontot tett a heteken át élt vitára, ami közte és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt közt folyt. Mint ismert, Márki-Zay még listás helyet is felajánlott az MKKP-nak azért, ha nem indulnak el, mert Hódmezővásárhely polgármestere akkor azt látta, akár rajtuk is múlhat a kormányváltás.

Azóta már kiderült, hogy nagyon nem így van:

az MKKP 3,27 százaléka listán igazából semmit nem változtatott április 3-án, ezt pedig elismerte MZP is.

„A Kutyapárttól most formálisan elnézést kérek. Azt szerettem volna, hogy ne vigyenek el szavazatokat az ellenzéktől, illetve hogy együtt induljunk neki a választásoknak” – mondta.

Márki-Zay hozzátette, azóta már úgy látja, az a 3,27 százalék, amennyit az MKKP listája szerzett, épp azt a választói közösséget fedte le, amely tagjainak döntő többsége soha nem lett volna hajlandó ezekből az ellenzéki pártokból álló alakulatra szavazni.

A nagy beismerésről készült TikTok-videót megosztotta az MKKP elnöke, Kovács Gergely is egy klasszikus kommentárral: „Must be the beginning of a beautiful friendship” – írta.

Márki-Zay Péter egyébként épp új jobbközép pártot akar összehozni, illetve veresége után az eddig őt teljesen ignoráló köztévé is készít vele egy laza 40 perces interjút.

+ FRISSÍTÉS (13:56): A protesztpárt mindössze egy kétszavas bejegyzéssel kommentálta Márki-Zay szavait, amiben jelzik: formálisan elfogadják az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltjének bocsánatkérését.

KIEMELT KÉP: Márki-Zay Péter / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek