A kétfarkúak szavazói nem hülyék, csak nem kérnek sem a NER-ből sem az ellenzékéből

Pelle János

Szerző:
Pelle János

2021.11.19. 14:27

Hiába támadják sokan a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot azért, mert nem állt be az ellenzéki összefogásba, de a kutyák ezzel az egyetlen helyes döntést hozták meg. Így a kutyák nem járnak úgy, mint az egykor szebb napokat látott ellenzéki pártok.

Úgy tűnik, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter és az érte lelkesedő média már túl sokat szapulta Orbán Viktort és a NER-t.

Most ahelyett, hogy legalább vázlatosan kifejtené, hogy hatalomra kerülve milyen tervei vannak Magyarország égető gazdasági, külpolitikai és társadalmi problémáinak megoldására, nekirontottak a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak,

mely bírálja ugyan a Fideszt, de nem hajlandó beállni a hat pártból álló ellenzéki koalícióba és elszántan ragaszkodik a függetlenségéhez.

Kovács Gergely és társasága továbbra is szellemesen érvel, ami üde színfolt az acsarkodó hazai politikai légkörben, és a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint az oligarchák bőkezű támogatása nélkül is esélyes arra, hogy az 2022 áprilisi választásokon bejusson a parlamentbe.

Véleményem szerint

az MKKP az egyetlen olyan párt, ami körül nincsenek kétes alakok vagy kétes ügyek, és valódi alternatíva azoknak, akiknek elegük van a magyar politikára az utóbbi két évtizedben jellemző haszonelvű manipulációból,

és sem az ellenzékre, sem a kormánypártokra nem akarnak szavazni.

Tény, hogy a lassan ismét kialakuló kétpártrendszerben „idegen test” a kutyapárt, mely nem vallja magát sem demokratának, sem kereszténynek, sem szocialistának, viszont mindeddig távol tartotta magát a zavaros ügyektől és a kétes alakoktól.

Ennek ellenére szükség van a parlamentben egy olyan friss és józan hangra, amit az MKKP képvisel.

Remélem, ellenzéki pártként olyan lesz, mint az Andersen mesében a kisgyerek, aki figyelmeztette az udvart, hogy a császár meztelen, nincs rajta ruha. Szerencsére nem fenyeget a veszély, hogy bevonják a kormányzásba, ha ez felvetődik, Kovács Gergelynek erősen el kell majd gondolkodnia, hogy mit tegyen.

Az MKKP nem viccpárt

A kétfarkú kutyák ellen a legfőbb vád, hogy megosztják az ellenzéki szavazótábort, és adott esetben miattuk nem sikerül majd megszerezni azt a 101 mandátumot, amivel le lehet váltani a Fidesz-KDNP-t. Ad absurdum az is előfordulhat, hogy a kétfarkúak obstrukciója akadályozza meg az új alkotmány elfogadását… még rágondolni is rossz erre az lehetőségre!

Tóta W. Árpád, a HVG publicistája a „Kutya ugat, a karaván halad” c. cikkében egyenesen felelőtlennek és tájékozatlannak tartja a „viccpárt” szimpatizánsait, hiszen – ahogy Tóta W. fogalmaz – „az ország sorsa valamivel komplexebb, mint egy vécé, tehát több tájékozódást igényel, de egyáltalán nem lehetetlen feladat, elég hozzá újságot olvasni, mármint valamelyik igazit. Mindjárt kitisztul a kép, és az is világos lesz, hogy a viccpárt nem válasz a kérdésre”.

Így már persze minden érthető, még a hozzám hasonló csökkent képességű állatbarátoknak is – ugyebár elég az „igazi” újságot olvasni és nyomban megvilágosodunk.

Az MKKP legyen csak jópofa, autóbuszmegállót kifestő civil szervezet, akár még egyház is, csak ne induljon pártként a választásokon, mert a politika csak a rátermetteknek, a szervezetépítő és tömegeket mozgósító politikusoknak való – olyannak, mint Habsburg-klón hódmezővásárhelyi Márki-Zay Péter, aki először azt nyilatkozta, hogy a Párbeszéd frakciójába ülne be a mandátumszerzés után, de most már pártot tervez gründolni magának a Mindenki Magyarországa mozgalomból.

Akár így lesz, akár úgy, nem áll majd mögötte annyi képviselő, aki majd megválasztja…. de milyen posztra is? Merthogy alapvető kérdések tisztázatlanok vele kapcsolatban, csak azt tudni, hogy ha győz az ellenzék, kemény alkudozás vár rá a pártokkal. Semmiképp sem „futóbolond”, ahogy őt Kövér László nevezte, viszont Orbánt Viktort is túlzás Nicolae Ceaușescu-hoz hasonlítani, ahogy MZP tette, hogy ne maradjon a parlamenti elnök adósa. Nem hiszem, hogy a kutyapárt valaha is lesüllyed erre a „szájkaratéző” színvonalra.

Az MKKP az egyetlen párt, ami környékén nincsenek kétes alakok és ügyek

És ugye ott vannak az anyagi kérdések, merthogy a politika bizony drága mulatság és az MKKP alapítványába sem dőlnek a százmilliók.

Gondja ez a NER balliberális ellenzékének is, mely egyszer már megégette magát Simicska Lajossal, akitől 2018-ban a kampánya finanszírozását várta.

Most a HVG, az „igazi sajtó” címlapján szereplő Bige László, a péti nitrogénművek tulajdonosa a megváltó, aki majd bőkezűen finanszírozza majd az ellenzék választási kampányát. „Annyit adok Márki-Zaynak, amennyit kér”, mondta állítólag. Igaz, eddig csak holmi „aprópénzt”, ötmillió forintot adott erre a célra, de ha ő egyszer kinyitja a bukszáját, lesz óriásplakát és média, amennyi csak belefér.

Hadd foglaljam össze a kétfarkú kutyák hívei előtt álló dilemmát! A hat pártból álló baloldali-liberális ellenzéknek és miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zaynak az a legsúlyosabb vádja, hogy hogy az Orbán Viktor által felépített NER a velejéig korrupt. A hatalmon lévő politikusok saját üzleti köreiket hozzák ki győztesnek a különböző tendereken, az Európai Unió pénzei pedig baráti zsebekbe vándorolnak. Ezt a gyanút sem igazolni, sem cáfolni nem lehet, de hinni azért lehet benne, hiszen köztudomású, hogy „a politikusok hazudnak és lopnak”.

Csakhogy az ellenzéki pártok kampányának finanszírozása tisztázatlan, és olyan mecénástól várnak bőkezű támogatást, akit az ügyészség tisztességtelen versennyel és korrupcióval vádol.

Ismeretes továbbá, hogy a legerősebb, anyagilag is megalapozott ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció alapító elnöke, Gyurcsány Ferenc olyan privatizációs manőverrel szerezte milliárdos vagyonát az 1989-90-es rendszerváltás után, melyet a magyar társadalom többsége ma is a „befolyással való üzérkedés” minősített esetének tart.

Az MKKP nagyon helyesen nem állt be a sorba a többi, egykor jobb napokat látott és reményekre jogosító ellenzéki párt közé, nehogy arra a sorsra jusson, mint ahogy azok végül 2014-ben és 2018-ban jártak.

Mindazok, akik rá voksolnak, azért szavaznak majd a „kutyapártra” mert érzékelik a magyar közélet abszurditását.

Nem választanak majd a „jók” és a „gonoszok” között, ahogy a szembenálló két politikai pólus sulykolja. Ha ezt felismerve nem akarnak távol maradni az urnától, olyan társaságra szavazhatnak, mely legalább távlatilag magában hordozza a politikai megújulás ígéretét is.

Jobb híján magam is csak abban bízom, hogy „a karaván ugat, a kutya halad!”

Hozzászólnál? Vitatkoznál vele? Írj nekünk!

Pelle János
Pelle János Vendégszerző

Történész, író.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek