Most, hogy vesztett, hirtelen fontos lett a köztévének Márki-Zay Péter

Szerző: Kósa András
2022.04.12. 06:19

Csütörtökön a korábbi összesen öt perc helyett kerek 48 percen keresztül beszélgetnek vele.

Most, hogy vesztett, hirtelen fontos lett a köztévének Márki-Zay Péter

Csütörtök este a köztévében Márki-Zay Péter lesz Lánczi Tamás 48 perc című műsorának vendége – olvasható a Híradó.hu-n. A meghívás több szempontból is érdekes. Egyrészt Márki-Zay Pétert a választási kampányban, miniszterelnök-jelöltté választása után egyetlen egyszer hívták csak be a közmédiába,

arra az öt percre, ami kötelezően kellett számára biztosítani, mint országos listát állító párt vezetőjének.

A műsorvezető azonban még ekkor sem volt kíváncsi rá. Ismert, hogy például Karácsony Gergely főpolgármestert is csak egyetlen egyszer hívták meg a köztévébe 2019-es megválasztása óta, akkor is csak az érdekelte a műsorvezetőt leginkább, hogy a városvezető mivel jár be a hivatalába. Most a választási vereség után a jelek szerint mégis fontos lett a hódmezővásárhelyi polgármester személye.

Március 6-án az ellenzék egyébként tüntetést is szervezett a köztévé székháza elé, egyrészt azért, mert a közmédia műsorai tiszta kormánypropagandává züllöttek, az ellenzéki politikusokat egyáltalán nem hívják be a műsorokba hosszú évek óta, másrészt az orosz agresszió megindulása óta a köztévében kifejezetten Vlagyimir Putyin orosz elnök számára kedvező színben tálalják a háború eseményeit. A 48 perc című műsorban korábban – távollétében - természetesen foglalkoztak Márki-Zay Péterrel, lánczi Tamás műsorvezető például azt találta fontosnak megállapítani róla, hogy „Amerikából jött haza”.

NYITÓKÉP: Renczes Ágoston

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek