Orbán Viktor: Márki-Zay Péter egy földbe csapódott, kihűlt kődarab

Szerző: Kósa András
2022.03.15. 15:51

A miniszterelnök „ukrán üllőről és orosz pörölyről” beszélt a háború kapcsán, ami közé nem kerülhet Magyarország. Na meg persze arról, soha nem álltak még ilyen jól 19 nappal a választások előtt.

Orbán Viktor: Márki-Zay Péter egy földbe csapódott, kihűlt kődarab

Rendben megérkezett a Békemenet a Kossuth térre – jelentette a helyszínről tudósítónk. A tér meg is telt emberekkel, ahol Orbán Viktor tartott beszédet március 15-e kapcsán.

A miniszterelnök Béke És Biztonság feliratú pulpitusnál beszélt és először a kárpátaljai magyrokat köszöntötte. „Jól nézünk ki, sőt nagyon jól nézünk ki, talán még sohasem néztünk ki olyan jól, mint éppen ma” – idézte korábbi önmagát a miniszterelnök.

Azzal kezdte, tavaly október 23-án azért jöttek össze, hogy megüzenjék a kormányba visszatérni akaró baloldalnak, hogy „Nem oda Buda!”, majd a jelenlegi helyzetre utalva – a Fidesz vezet – azt mondta, „lassan már Pest sem”. Az ellenzékről azt mondta, szétesett, Márki-Zay Péter miniszterelnök jelöltet pedig – nevét ki nem mondva – úgy jellemezte,

„egy földbe csapódott, kihűlt kődarab”.
„Lássunk tisztán, mit akarunk: legyen béke, szabadság, egyetértés – így mondták 1848-ban a márciusi ifjak is, de ez nem maradhat puszta óhaj. A békéhez a szabadsághoz és az egyetértéshez ugyanarra a dologra van szükségünk: erőre”

– mondta. Kossuth és Széchényi is erős országot akart, mi is ilyet szeretnénk, amely ugyan nem szakad ki a többi nép közül, de a saját tengelye körül forog.

Ehhez erő kell, tekintélyt parancsoló erő.

Erős Magyarországot építünk 12 éve, ezért hoztunk létre egymillió új munkahelyet, ezért csökkentettük a rezsit, ettől nem térített el se válság, se világjárvány, és azt akarjuk, ne térítsen el se háború, se a baloldal április 3-án – véli a kormányfő.

Ugyanakkor az erő szerinte nem csak izom kérdése. Az oroszlánt nem lehet erővel leküzdeni, de lehet homokot szórni a szemébe. A medvét nem lehet legyőzni szkanderben, de lehet karikát fűzni az orrába. Mi nem ostorozzuk magunkat, amiért magyarok vagyunk és nem hagyjuk ezt másoknak sem.

Nem hajlongunk, nem kushadunk és nem rejtjük véka alá a véleményüket akkor sem, ha en nem tetszik másoknak. Nem félünk a változásról, mert lehetőséget látunk benne. És nem félünk az ellenségeinktől sem, mert a ránk dobált kövekből lépcsőt építhetünk magunknak. Amikor 2010-ben ismét ránk maradt a kormányzás, megfogadtuk, hogy mindig kiállunk Magyarországért – fogalmazott.

Orbán szerint 200 ezerrel több gyerekkel született, mintha a baloldal maradt volna kormányon.

„És végre van belevaló külpolitikánk, lesz ütőképes hadseregünk és tiszteletet parancsoló egyetemeink”

– mondta, hozzátéve, a világ csak azokat tiszteli, akiknek van merszük, hogy kiálljanak magukért.

A háborúról azt mondta, a déli határ mellett már a keletit is fegyverrel kell védeni,

ráadásul „itt van nekünk a magyar baloldal is, a veszélyek korába léptünk”.

Errefelé akárki nyer egy háborúban, mi rajtavesztünk. Közép-Európa csak egy sakktábla a nagyhatalmak számára és Magyarország is csak egy bábu. Ha céljaik úgy kívánják, fel is áldoznak bennünket.

Vannak országok, amelyek háborúval akarják elérni céljaikat, de mi tudjuk, az a legjobb háború, amit sikerül elkerülni. Oroszország az orosz érdekeket nézi, Ukrajna pedig az ukránokét, sem az Egyesült Államok, sem a Brüsszel nem nézi a magyar érdekeket.

Ebben a háborúban egyetlen magyar sem kerülhet az ukrán üllő és az orosz pöröly közé, ezért se katonát, se fegyvert nem küldünk

– fogalmazott.

Ehhez képest szerinte „a baloldal elvesztette a józan eszét, és beletántorogna egy véres háborúba. Nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa Magyarországot ebbe a háborúba” – vádolta meg az ellenzéket Orbán. Szerinte a baloldal célponttá tenné az itthoni és a kárpátaljai magyarokat. „Ellenállunk a baloldal és a mögötte háborús bajkeverők szándékainak” – adta ki a parancsot.

A háborúnak nem lett volna szabad megtörténnie, bár mindent megtettünk ellene. Nem zárhatjuk ki, hogy a választás napján a szomszédban még dörögnek a fegyverek: békepárti jobboldal, vagy háborús baloldal, építkezés, vagy rombolás, előre, vagy hátra – adta meg a következő hetek alaphangját a kormányfő.

A Fidesz tábora azonban népes és egységes, ezért április 3-án megnyerik majd a népszavazást is: „az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén”.

Mivel nagy veszélyek lesnek ránk, „nagy veszélyek ellen a nagy győzelem a legjobb ellenszer”, de erre most van esély.

Ha pedig megnyerik a választást, akkor béke, biztonság és nyugalom lesz Magyarországon. Majd úgy búcsúzott a baloldalra utalva: „Április 3-án adjuk meg nekik, ami jár, és védjük meg Magyarországot!”

NYITÓKÉP: Fidesz / Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek