Orosz érdekek: amit a Fidesz Brüsszelben átengedett, Budapesten leszavazta

Szerző: Kósa András
2022.03.10. 19:00

Az orosz agressziót elítélő politikai nyilatkozattal trükközött egy kicsit az ellenzék.

Orosz érdekek: amit a Fidesz Brüsszelben átengedett, Budapesten leszavazta

Mint korábban megírtuk, a kormány és az ellenzék rendhagyó módon meg tudott állapodni abban, hogy konszenzussal fogadják el azt a politikai nyilatkozatot, amiben a parlament elítéli az Ukrajnával szemben elkövetett orosz agressziót.

A nyilatkozatot 174 igen, 1 nem és 2 tartózkodás mellett meg is szavazták a pártok.

Az ellenzék ugyanakkor azért egy kicsit meg is fricskázta a kormányt. A nyilatkozathoz benyújtottak egy olyan módosító indítványt is, aminek szövegét egy nappal korábban az Európai Parlament fogadta el, köztük a Fidesz EP-képviselői is.

Eszerint

felszólítják a kormányt (az EP-s szövegben természetesen az EU vezetőit), hogy szüntesse be az együttműködést a Roszatommal, és tiltsa be az „orosz kémbanknak” is nevezett Nemzetközi Beruházási Bank működését.

A Fidesz képviselői természetesen leszavazták ezt a javaslatot, és a parlamenti vitában sem voltak hajlandóak érdemben reagálni az ezekkel kapcsolatos ellenzéki felvetésekre.

NYITÓKÉP: egy Roszatom erőmű látványterve Oroszországban, fotó: Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek