A Jobbik megszavazza a pedofíliát a melegekkel összemosó törvényt

Szerző: Petróczi Rafael
2021.06.14. 15:02

A Jobbik ezzel eddig egyedül van az ellenzéki térfélen a törvényjavaslat elfogadásával. Azt mondják: ha kormányra kerül az ellenzék, úgyis kiveszik a törvényből a problémás részeket.

A Jobbik megszavazza a pedofíliát a melegekkel összemosó törvényt

„Miközben érezzük az egymáshoz nem köthető témák ravasz összemosását,

a Jobbik konzekvensen kiáll a véleménye mellett és a módosítást minden hibája és említett csapda ellenére megszavazza”

– így indokolta a Jobbik az Alfahírnek küldött közleményében, hogy a párt parlamenti frakciója miért fogja kedden megszavazni a Kocsis Máté fideszes frakcióvezető nevével fémjelzett kormánypárti törvényjavaslatot a „pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről”.

A törvényjavaslatot korábban pártokon átívelő egyetértés övezte – az például lehetővé tenné, hogy a pedofil bűntettet elkövetetett személyekről lehívható adatbázis készüljön, így véve elejét annak, hogy a pedofil emberek gyermekek közelébe kerülhessenek az oktatási-nevelési intézményekben.

Azonban a plenáris szavazást megelőzően a parlamenti törvényalkotási bizottság fideszes tagjai egy módosítást is hozzátettek a törvényjavaslathoz, ami viszont már a gyermekek védelmére hivatkozva nem a pedofilokkal, hanem a homoszexualitással és a nemváltással foglalkozik.

Az elfogadott módosító alapján

megtiltanák a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését, reklámozását, nem lehetne ilyen tartalmú előadást tartani az iskolákban,

ahol csak a jogszabályban kijelölt szervezetek tarthatnának bármifajta felvilágosító tevékenységet.

Ez egyébként illeszkedik abba a kormányzati retorikába, ami korábban az LMBTQ-csoportokat szereplői között felvonultató, és az elfogadás népszerűsítését zászlajára tűző Meseország mindenkié című könyv kapcsán arról beszélt, hogy felmerül a kiskorúak veszélyeztetése azokban az óvodákban, ahol ebből felolvasnak.

A módosított törvénytervezetet ellenzéki oldalról több kritika is érte. A DK szerint például a módosítás nem szól másról, „mint az LMBTQ-emberek elleni uszításról, megbélyegzésről, félelemkeltésről és gyűlöletről”, ezért aztán a DK képviselői bojkottálni is fogják a keddi parlamenti napot, és egyetlen szavazáson sem vesznek részt.

A Párbeszéd már azzal élcelődött, hogy akkor a

„hírműsoroknak ezek után hogyan kéne beszámolniuk Szájer József tornamutatványáról, hogy azzal gyerekek tuti ne találkozzanak?”,

hozzátéve, hogy a Párbeszéd képviselői nem fogják megszavazni a módosított törvényjavaslatot. Ugyanúgy, ahogy a Momentumhoz kapcsolódó három független ellenzéki képviselő, Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs sem.

A parlamenti jelenlét nélküli Momentum is hasonlóan kritikus hangot ütött meg: Fekete-Győr András szerint orosz mintára kelt gyűlöletet Orbán Viktor az LMBTQ+ közössége ellen, aminek tagjait a pedofilokkal próbálja összemosni, és ezért mindenkinek bojkottálnia kéne a keddi szavazást.

A Jobbik azonban ezt nem fogja megtenni: ahogy azt a párthoz eleve közelálló Alfahírnek írták, üdvözölnek minden szigorító kezdeményezést, ami a pedofil jellegű bűncselekményeket súlyosabban kívánja szankcionálni, még ha ez most a Fidesz részéről hiteltelen is, és azzal „csupán a közvéleményt felborzoló fideszes pedofilbotrányokat igyekeznek elpalástolni”.

A párt azt is hangsúlyozta, hogy az iskolákban – amellett, hogy igenis van helye a szakértők általi tájékoztatásnak és a felvilágosításnak – ne legyen megengedhető a különféle szexuális irányultságok, vagy netán a nemváltás népszerűsítése.

Mindazonáltal Jakab Péterék hozzáteszik, hogy most ugyan megszavazzák a törvényjavaslatot így, ahogy van, azonban

a 2022-es választások után ki fogják venni a törvényből a témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket,

főleg ha addig azt fogják látni, hogy a Fidesz ezt más magyar állampolgárok megbélyegzésére használja fel.

A „propagandatörvénynek” nevezett javaslat ellen egyébként az Amnesty International, a Budapest Pride és további LMBTQ-szervezetek tüntetést is szerveznek hétfő este 6 órára a Kossuth térre.

NYITÓKÉP: Jakab Péter / Facebook

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek