A Momentum arra kéri a Jobbikot, hogy ne szavazza meg a melegellenes pedofiltörvényt

Szerző: Petróczi Rafael
2021.06.15. 11:00

Mint írják, nem hiszik, hogy a Jobbik valóban partnere akar lenni abban a Fidesznek, hogy több tízezer honfitársunk életét tönkretegye.

A Momentum arra kéri a Jobbikot, hogy ne szavazza meg a melegellenes pedofiltörvényt
„Arra kérlek titeket, hogy térjetek jobb belátásra, tegyetek a szívetekre a kezeteket, és ne szavazzátok meg a számtalan honfitársatok életét tönkretevő törvényt!”

– ezekkel a szavakkal kéri arra a Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András, hogy a Jobbik ne szavazza meg kedden a parlamentben a Kocsis Máté által jegyzett, úgynevezett pedofiltörvényt.

Mint ismeretes, ez a törvénytervezet eredetileg arról szólt, hogy  a pedofil bűntettet elkövetetett személyekről lehívható adatbázis készüljön, így véve elejét annak, hogy a pedofil emberek gyermekek közelébe kerülhessenek az oktatási-nevelési intézményekben.

Ennek támogatásában az ellenzékben is egyetértés volt egészen addig, amíg a Törvényalkotási bizottság fideszes képviselői egy olyan módosítót adtak hozzá a javaslathoz, ami viszont már a gyermekek védelmére hivatkozva a pedofíliát az LMBTQ-közösséggel mosta egybe, megtiltva például a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését, reklámozását, és nem lehetne ilyen tartalmú előadást tartani az iskolákban sem, ahol csak a jogszabályban kijelölt szervezetek tarthatnának bármifajta felvilágosító tevékenységet.

A Jobbik hétfőn végül beleállt abba, hogy megszavazza még ezt a módosított javaslatot is – ezt  azzal indokolta, hogy kiáll a véleménye mellett,

egyetért azzal, hogy a különféle szexuális irányultságok, vagy a nemváltás népszerűsítése nem engedhető meg az iskolákba, és ha az ellenzék kormányra kerül, kiveszik a törvény szövegéből a problémás részeket.

A törvényjavaslat elfogadása ellen az Amnesty International, a Budapest Pride és további LMBTQ-szervezetek tüntetést is szerveztek hétfő este 6 órára a Kossuth térre.

A parlamenti ellenzéki pártok, kiegészülve a Momentummal (aminek informálisan már vannak hozzájuk köthető képviselői Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs személyében) pedig úgy tiltakoznak a törvénytervezet ellen, hogy egységesen nem vesznek részt a keddi parlamenti szavazásokon – helyette inkább közös sajtótájékoztató hirdettek meg a parlament elé kora délutánra.

A Jobbik így ebben az ügyben teljesen magára maradt az ellenzéki oldalon.

Fekete-Győr András Facebook-posztjában azt írja, hogy látja a Jobbik érveit arról, hogy a Fidesz – ha nem szavazzák meg a törvényjavaslatot – a pedofilpárti bélyeget akarja majd rásütni az ellenzékre, „de pontosan tudjátok ti is: bármilyen parlamentben leadott szavazattól, sőt, a kimondott szótól is független, hogy Orbán Viktor gyűlöletpropagandája éppen kit állít be a hazaárulónak, migráns-, Soros- vagy épp pedofilpártinak.”

Ahogy a Momentum miniszterelnök-jelöltje hozzáteszi, „abban persze egyetértünk: a Kaleta-ügy után igenis szigorítani kell a pedofil bűncselekményekre vonatkozó büntetéseket”, de ez a mostani törvényjavaslat – túl a politikai taktikai megfontolásokon – már csak azért sem támogatható, mert az „több tízezer honfitársunk életét képes megnehezíteni, vagy akár tönkretenni”.

Fekete-Győr a posztját azzal zárja, hogy hiszi, hogy ebben valójában a Jobbik sem akar partnere lenni a Fidesznek, és ezért kéri a pártot, hogy térjen jobb belátásra az ügyben.

NYITÓKÉP: Fekete-Győr András / Facebook

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek