+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2021. június 11. péntek, 14:11
A független képviselő szerint a pontszerzés is már akkora népünnepélyt váltana ki, hogy sokan nem tudnának másnap munkába menni.

Magyarországon és Európában most egy hónapig minden a fociról fog szólni, ugyanis pénteken veszi kezdetét a foci Európa-bajnokság. Budapestnek és Magyarországnak különösen nagy dolog ez: a magyar válogatott nemcsak hogy játszik az Eb-n, de Budapest egy a bajnokságot rendező városok közül.

 

A magyar válogatott finoman szólva is nehéz csoportba került: játszani fogunk a címvédő portugálokkal, a háromszoros Eb-győztes németekkel és a világbajnok franciákkal is.

 

„Azt hiszem, egyetérthetünk abban,

 

ha ebben a halálcsoportban a magyar válogatott akár egyetlen alkalommal is pontot tudna szerezni (azaz győzelmet arat vagy döntetlent játszik – a szerk.), akkor hatalmas népünnepély lenne,

 

és megismétlődnének a 2016-os események” – mondta el Orbán Viktornak címezve Facebook-videójában Bencsik János volt jobbikos, most független országgyűlési képviselő, a Polgári Válasz elnöke.

 

Bencsik szerint valószínűleg ekkor ugyanazt látnánk, mint amikor a magyar válogatott 2016-os Eb-teljesítményét ünnepelték a magyarok: hajnalig tartó népünnepélyt az utcákon.

 

 

Ahogy azt a képviselő diplomatikusan megfogalmazta, szerinte egy pontszerzés esetén „az is biztosra vehető, hogy nagyon sokan nem fognak munkába menni másnap, vagy hogy ha mennek, érdemi munkát meglehetősen keveset tudnak majd végezni.”

 

Éppen ezért fordult nyílt levélben Orbán Viktorhoz:

 

ha a magyar válogatott a csoportkörben pontot szerez, a kormány rendelkezzen úgy, hogy az adott meccset követő nap legyen szabadnap.

 

Ez praktikusan két meccs esetében jöhetne szóba, amik hétköznapra esnek: szabadnap lehetne a június 15-i magyar-portugál meccs utáni szerda, valamint a június 23-i magyar-német találkozó utáni csütörtök.

 

Bencsik a videóját azzal fejezte be, hogy ha a pontszerzés bekövetkezik, azt követően egy olyan közös ünneplés venné kezdetét, ami politikai állástól függetlenül összeköti a magyarokat, és ezért érdemes megfontolására a javaslat.

 

Az Azonnalin is készülünk az Eb-re: Schiffer András és Böcskei Balázs Szotyizó című videósorozatunkban fogja elemezni az eseményeket, az első adást már meg is nézheted! Hogy miért fog ez az Eb a politikáról szólni, Karóczkai Balázs elemezte ki, itt pedig összeszedtük azokat a helyeket, ahova el lehet menekülni a fociőrület elől.

 

NYITÓKÉP: Bojár Sándor / Fortepan

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mély aggodalmukat fejezték ki, és hangsúlyozták, a szólásszabadság és az emberi jogok mellett állnak.

Hetvenperces sor a reptéren, Orbán Viktorral elégedetlen taxisofőr, védettségi igazolvány.

Megnéztük, mennyire nyerhetőek ezek a körzetek az ellenzék számára 2022-ben.

Csárdi Antal szerint az ellenzéki egység továbbra is töretlen.

Mint írják, nem hiszik, hogy a Jobbik valóban partner akar lenni abban, hogy több tízezer honfitársunk életét tönkretegye.

Jámbor szerint nem kommunikációs trükk az ellenzéktől a népszavazás, de még ha az is, végsősoron kárt fog okozni a Fidesznek.

Az IDEA Intézet elemzése szerint viszont a biztosan szavazó pártválasztók körében a Fidesz majdnem behozta az ellenzéket.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás