+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2021. június 11. péntek, 13:04
Magyarországon és Európában most egy hónapig minden a fociról fog szólni, így egy kis csavarral mi is beállunk a sorba: Böcskei Balázs politikai elemzővel és futballbíróval, valamint Schiffer András volt politikussal, ügyvéddel, megrögzött Vasas-drukkerrel indítunk Eb-műsort. Videón mutatjuk, mire lehet számítani!

Június 11-én pénteken indul a foci Európa-bajnokság. Budapestnek és Magyarországnak különösen nagy dolog ez most: a magyar válogatott nemcsak hogy játszik az Eb-n, de Budapest egy a bajnokságot rendező városok közül. Az Azonnali ezért az Európa-bajnokság idejére műsort indít Böcskei Balázs politikai elemzővel és futballbíróval, valamint Schiffer András volt politikussal, ügyvéddel és megrögzött Vasas-drukkerrel.

 

A Szotyizóhoz hasonló dolog nem nagyon volt még a magyar neten: megnézzük, mi történik, ha két, alapvetően a magyar foci berkeiben és a közéletben jártas ember beszél az Eb-t körülvevő kultúrharcról, társadalmi jelenségekről, és természetesen magáról a játékról.

 

Itt szóbakerülhet minden, amit egy régimódi sportműsorból sohasem fogsz megtudni.

 

Olyan vitákra és beszélgetésekre számítunk, amikből akár még az is kiderülhet, hogy

 

+ mi értelme van a rasszizmus elleni térdelés körüli harcnak,

 

+ lehet-e egyáltalán politikamentes a foci vagy

 

+ ki lövi stílusosabban a szabadrúgást, Lukaku vagy Illés Béla.

 

Az első részben Schiffer és Böcskei elmondják, mi közük van nekik mégis a focihoz, mire számítanak nagyjából a magyar válogatottal kapcsolatban, és hogy lesz-e szerintük idén vonulás a Nagykörúton.

 

A Szotyizóval tehát jövő héttől minden csoportkör – ilyen formában először június 16-án szerdán – élő adásban jelentkezünk majd a Youtube-on és a Facebookon, hogy rendet tegyünk esélyekkel, a pályán és a lelátón történtekkel kapcsolatban. 

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szokatlan a lépés: az autóipari multinacionális cégek inkább a gyártást szokták a közép-kelet-európai országokba telepíteni, ahogy az Magyarországon is jellemző. Mostanáig.

Lukasenka még május 26-án jelentette ki, hogy Belarusz mostantól nem fogja feltartani a az országba érkező migránsokat. Azóta közel 200 iraki és szíriai próbált a belarusz-litván határon illegálisan belépni az EU-ba.

Aggodalmukat fejezték ki, és hangsúlyozták: az emberi jogok és a szólásszabadság mellett áll Washington és Dublin.

Hetvenperces sor a reptéren, Orbán Viktorral elégedetlen taxisofőr, védettségi igazolvány.

Megnéztük, mennyire nyerhetőek ezek a körzetek az ellenzék számára 2022-ben.

Csárdi Antal szerint az ellenzéki egység továbbra is töretlen.

Mint írják, nem hiszik, hogy a Jobbik valóban partner akar lenni abban, hogy több tízezer honfitársunk életét tönkretegye.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás