Helyzet van!

2021.01.20. 13:24

Egyhónapos szünet után megújul és visszatér az Azonnali podcastja, a Helyzet – új formátummal, logóval és tartalommal. Tartsatok velünk!

Helyzet van!

Utoljára 2020. december 18-án, közvetlenül az ünnepek előtt jelentkezett új résszel az Azonnali podcastja, a Helyzet Galavits Patrikkal. Azóta hallgatásba burkolóztunk, ez pedig nem véletlen: Patrikkal ugyanis decemberben elváltak egymástól útjaink (sok sikert a Forbes-nál!), nekünk pedig arról kellett döntenünk, folytassuk-e az általa elindított podcastet, és ha igen, milyen formában.

Arra jutottunk, hogy

a Helyzetet nem engedjük el. Sőt!

A podcastunk indulása óta sokmindenki megfordult a Minőségi Újságírás-díj zsűrije által is többször kiemelt Helyzetben: volt itt az Index akkori főszerkesztő-helyettesétől kezdve Deutsch TamásonParragh Lászlón és Dúró Dórán át SZFE-ügyúj pártjukat bejelentők, szlovákiai és szerbiai helyszíni riportvitákat kiváltó Székelyföld-megfejtés, de Patrik még Abaújkérre is elment, hogy utánajárjon, milyen élet vár az ottani gyerekekre Iványi Gáborék iskolái nélkül. És ez csak pár az eddigi 47 adás közül.

A Helyzet most viszont megújul. A podcastban

azokat igyekszünk most előtérbe helyezni, akiket a koronavírus-járvány háttérbe szorított: zenészeket, színészeket, művészeket,

de azért egész biztosan megfordulnak majd nálunk politikusok és elemzők is, ha szerintünk lenne mit mondaniuk.

Az új Helyzet két blokkból fog állni, néha háromból.

+ A Pörgető nevű blokkban szerintünk fontos, releváns közéleti témákat járunk körbe, riport vagy rövid beszélgetés formájában. A Pörgetőt Szűcs Donát szerkeszti, de itt mindenféle szerepekben találkozhattok majd más azonnalis újságírókkal is.

+ A Helyzet minden adásában hozunk nektek egy-egy interjút a magyar kultúra olyan bugyraiból, amik a hallgatóinknak talán kevésbé ismertek, mégis érdekesek lehetnek. Lesznek itt korszakalkotó zenészek, lesz nemzetközi szinten szupersztárnak számító magyar tetoválóművész, írók és költők, de reményeink szerint sportolók, hegedűművészek, divattervezők is. Az interjúkat Ágoston Dániel készíti. Disclaimer: Dani egyik sapkájában a Dürer Kert munkatársa, a másikban DJ, a harmadikban pedig az Azonnalinak dolgozik.

+ A Happy Finish nevű blokk nem minden epizód végén lesz ott. Itt dalpremiereket, rövid mixeket, mindenféle boldogságot hozó hanganyagokat hozunk majd nektek az interjúalanyainktól.

A podcasttal kapcsolatos visszajelzéseiteket, ötleteiteket a hello kukac azonnali pont hu emailcímre várjuk majd, mert a hallgatók véleményére minden körülmények között kíváncsiak vagyunk.

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek