+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2021. január 20. szerda, 13:24
Egyhónapos szünet után megújul és visszatér az Azonnali podcastja, a Helyzet – új formátummal, logóval és tartalommal. Tartsatok velünk!

Utoljára 2020. december 18-án, közvetlenül az ünnepek előtt jelentkezett új résszel az Azonnali podcastja, a Helyzet Galavits Patrikkal. Azóta hallgatásba burkolóztunk, ez pedig nem véletlen: Patrikkal ugyanis decemberben elváltak egymástól útjaink (sok sikert a Forbes-nál!), nekünk pedig arról kellett döntenünk, folytassuk-e az általa elindított podcastet, és ha igen, milyen formában.

 

Arra jutottunk, hogy

 

a Helyzetet nem engedjük el. Sőt!

 

A podcastunk indulása óta sokmindenki megfordult a Minőségi Újságírás-díj zsűrije által is többször kiemelt Helyzetben: volt itt az Index akkori főszerkesztő-helyettesétől kezdve Deutsch TamásonParragh Lászlón és Dúró Dórán át SZFE-ügyúj pártjukat bejelentők, szlovákiai és szerbiai helyszíni riportvitákat kiváltó Székelyföld-megfejtés, de Patrik még Abaújkérre is elment, hogy utánajárjon, milyen élet vár az ottani gyerekekre Iványi Gáborék iskolái nélkül. És ez csak pár az eddigi 47 adás közül.

 

A Helyzet most viszont megújul. A podcastban

 

azokat igyekszünk most előtérbe helyezni, akiket a koronavírus-járvány háttérbe szorított: zenészeket, színészeket, művészeket,

 

de azért egész biztosan megfordulnak majd nálunk politikusok és elemzők is, ha szerintünk lenne mit mondaniuk.

 

Az új Helyzet két blokkból fog állni, néha háromból.

 

+ A Pörgető nevű blokkban szerintünk fontos, releváns közéleti témákat járunk körbe, riport vagy rövid beszélgetés formájában. A Pörgetőt Szűcs Donát szerkeszti, de itt mindenféle szerepekben találkozhattok majd más azonnalis újságírókkal is.

 

+ A Helyzet minden adásában hozunk nektek egy-egy interjút a magyar kultúra olyan bugyraiból, amik a hallgatóinknak talán kevésbé ismertek, mégis érdekesek lehetnek. Lesznek itt korszakalkotó zenészek, lesz nemzetközi szinten szupersztárnak számító magyar tetoválóművész, írók és költők, de reményeink szerint sportolók, hegedűművészek, divattervezők is. Az interjúkat Ágoston Dániel készíti. Disclaimer: Dani egyik sapkájában a Dürer Kert munkatársa, a másikban DJ, a harmadikban pedig az Azonnalinak dolgozik.

 

+ A Happy Finish nevű blokk nem minden epizód végén lesz ott. Itt dalpremiereket, rövid mixeket, mindenféle boldogságot hozó hanganyagokat hozunk majd nektek az interjúalanyainktól.

 

A podcasttal kapcsolatos visszajelzéseiteket, ötleteiteket a hello kukac azonnali pont hu emailcímre várjuk majd, mert a hallgatók véleményére minden körülmények között kíváncsiak vagyunk.

 

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Összesen 53 ötlet közül választhatnak a budapestiek, amik közül a legtöbb szavazatot kapó projekteket a főváros meg is fogja valósítani.

A veszélyhelyzetet ugyan már ősz előtt is feloldhatja a kormány, de ez sokat nem jelent.

A 2014-ben és 2018-ban is Budapest 16. számú választókerületét megnyerő Hiller így a hat ellenzéki pártból már három támogatását bírja.

A Momentum korábban amellett kardoskodott, hogy mind a 106 körzetben legyen előválasztás.

A szervezet jelentése szerint csak így érhetjük el globálisan a karbonsemlegességet 2050-re.

A román szocdemek volt elnöke jelenleg is börtönben ül, azonban most egy újabb ügyben ismét vádat emeltek ellene.

Megkérdeztük, ki legyen az államfő Áder János után, válaszoltatok: akkor már inkább vissza a Magyar Királyságot és a Habsburg-házat!

A hét kérdése

Ha igen, mivel oltottak? Ha nem, miért nem oltattad még be magad? Nem reprezentatív felmérés az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás