+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2021. március 3. szerda, 14:29
A kizárásról a Néppárt politikai közgyűlése dönt majd, amint a járványhelyzet azt lehetővé teszi.

Az Európai Néppárt sajtóközleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy tudomásul vették, hogy a Fidesz EP-képviselői kilépnek a Néppárt európai parlamentbeli frakciójából. Ami viszont újdonság az az, hogy egyúttal bejelentették: 

 

kizárási eljárást indítanak a Fidesz ellen a Néppárt alapító okiratának 3. pontja alapján,

 

azaz azt szeretnék elérni, hogy ne csupán az EP-frakcióból, de magából a – többek közt a német CDU-t, a bajor CSU-t, az osztrák ÖVP-t, a román PNL-t, az erdélyi RMDSZ-t is magába foglaló – pártcsaládból is eltűnjenek Orbánék.

 

Az alapító okirat hivatkozott 3. pontja szerint ugyanis a Néppárt mint pártcsalád az Európai Parlamentben a néppárti frakcióban képviselteti magát. Ebből pedig most a Fidesz távozik. Érdemes felidézni: a KDNP részéről azt közölték az Azonnalival: ők maradnak a Néppártban és a frakcióban, hiszen régebb óta vannak ott, Antall József és Helmut Kohl hívta oda őket. A KDNP-nek jelenleg egy EP-képviselője van Hölvényi György személyében.

 

A Néppárt közleménye szerint a Fidesz pártcsaládból való kizárásáról a politikai közgyűlés dönt, amint azt a pandémia lehetővé teszi.

 

Hova ülhet be a Néppárt után a Fidesz? Utánajártunk.

Mi lesz a Fidesz szövetségeseivel most? Megkérdeztük őket.

Tényleg a Fidesz volt a probléma? Techet Péter véleménycikke!

 

NYITÓKÉP: Manfred Weber néppárti EP-frakcióvezető és Donald Tusk, a pártcsalád elnöke. Fotó: EPP

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

A képviselő szerint most bizony az ombudsmannak kell a kormány rendelkezése ellen védenie az egészséghez való alapjogot Magyarországon.

Az ortodox egyház, a mulatósénekesek és a maszkviselés belengetett eltörlése se nagyon növelte a románok oltási kedvét, így a misztikumhoz fordultak.

A Tsúfos Tükör huszadik számában meg-mutatkozik, hogy kotsmázással, dorbézolással 's dínom-dánommal kísérti meg a' Gonosz, a' fene védetségi kártya pedig tsak a jámborságtól s' a' józanságtól védhet meg.

Nemcsak pénzt, hanem 20 liter fehérbort is adott, sőt még a polgármester magánbirtokán is dolgozott a panasztevő.

Öt év alatt négyszeresére nőtt az átadott új ingatlanok száma, aminek oka a koronavírus
előtti időkben keresendő.

Száznegyven éve koronázták meg a független Román Királyság első uralkodóját. Ennek apropóján elmeséljük, kik a román monarchisták főhősei.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás