Itt vannak a nyitásról szóló nemzeti konzultáció kérdései

2021.02.18. 08:05

Hét kérdés a nyitás, az újraindítás módjáról, a megnyitandó helyekről, a vakcinaigazolványról és a védettséghez fűződő előjogokról.

Itt vannak a nyitásról szóló nemzeti konzultáció kérdései

Külön weboldalt hozott létre a kormány a nyitásról szóló nemzeti konzultációról, amelyen az életkort is kötelezően meg kell adni a regisztrációnál. Ezután következnek a kérdések:

1. Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Ön mit gondol erről? 

2. Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről?

3. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Ön egyetért ezzel?

4. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és a szállodákat is, szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?

5. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket (például uszodákat, tornatermeket, konditermeket), szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?

7. Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér. Ön mit gondol?

8. Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel?

Az online nemzeti konzultáció kérdéseinek nagy része eldöntendő kérdés, ahol nem, ott két válaszlehetőség között lehet választani.

Azt egyelőre nem közölte a kormány, hogy meddig tart a konzultáció.

Orbán Viktor azt mondta a Kossuth Rádiónak adott pénteki interjújában:

„Most nincs időnk leveleket küldeni”,

azaz postai levélben nem fogják kiküldeni a kérdéseket.

A konzultációra a vakcinainfo.gov.hu oldalról is oda lehet jutni.

Az Azonnalin az oltás kérdéséről nagy vita volt, és mi is meghirdettük a saját konzultációnkat a nyitásról.

NYITÓKÉP: kormany.hu

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek