Egy hete nem tudja megmondani a rendőrség, nyomoznak-e az önfeljelentő Dúró Dóra ügyében

2021.02.01. 11:31

A Mi Hazánk politikusa e-mailben értesítette a rendőrséget, és fotót is mellékelt hozzá, hogy este 8 után kiment futni. A járványügyi szabályok megsértőivel szemben gyorsan és kíméletlenül fellépő rendőrség azt nem tudja elárulni, vizsgálódnak-e az ügyben.

Egy hete nem tudja megmondani a rendőrség, nyomoznak-e az önfeljelentő Dúró Dóra ügyében

Példás szigorral csap le a rendőrség a kijárási korlátozások megszegőire – lehet olvasni a Metropol cikkében. Egy taxisofőr arról számolt be, hogy

két fiatal utasát rögtön azután büntették meg fejenként 60 ezer forintra a fővárosi Blaha Lujza téren, hogy este 8 után kiszálltak a kocsiból,

mert nem volt rajtuk maszk és az este 8-kor induló kijárási tilalom alól őket felmentő munkáltatói igazolásuk sem volt. A rendőrök kifejezetten figyelik a taxikat, Ökrös Imre rendőr-főtörzsőrmester az eligazításon közölte is a járőrökkel: vannak, akik taxizással próbálják kijátszani a rendszert.

A hatóság kíméletlenül lecsap minden szabályszegőre, a korlátozások bevezetése, november 11. óta 30 ezer ilyen szabálysértési eljárást indítottak, olvasható a cikkben. Képzelhetjük, mi vár arra, aki nemhogy nem rejtegeti a szabálysértést, de

maga küldi el e-mailben az erről szóló bizonyítékot a rendőrségnek.

Ha a rend éber őrei a taxiból kiszálló fiatalokat fülön csípik, mi várhat az önfeljelentő állampolgárra?

Nem tudni: a taxikban az utasok maszkját is figyelő

rendőrség egy hete nem képes válaszolni arra a kérdésünkre, hogy a magát feljelentő Mi Hazánk-elnökhelyettes Dúró Dóra szabályszegésével kapcsolatban indult-e bármilyen eljárás, vizsgálódik-e a hatóság, történt-e kihallgatás.

A rendőrség sajtóosztályának múlt hétfőn küldtük el kérdéseinket, azóta többszöri sürgetésünkre is csak annyit mondtak, várják a választ. A tényállás nem tűnik bonyolultnak: Dúró a Facebookra is kitett erről egy fotót, amikor január 22-én este 21:43-kor bejelentette, elment futni este 8 után, tiltakozásképp a szerinte értelmetlen este 8 órától kezdődő kijárási korlátozás miatt.

Ez ugyanis szerinte sok szülő esti testmozgását lehetleníti el, mivel az otthoni teendőikkel sokszor csak este 8-ra végeznek, és így a rendelkezések szerint már nem tudnak kimenni futni egyet.

A rendőrség némasága éles kontrasztban áll a budapesti Blaha Lujza téren villámgyorsan megbüntetett taxizó fiatalok keltette képpel.

Az állam a kijárási korlátozások megszegőinek az utóbbi napokban igyekezett gyorsan és határozottan üzenni: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt csütörtöki kormányinfón szabálysértési bírságot helyezett kilátásba a február 1-jén tiltakozásul kinyitó éttermeknek, majd péntek este megjelent egy rendeletmódosítás, amely megszigorította a büntetési tételeket: a nyitó bárok, kávézók, kocsmák 1 milliótól 5 millió forintig terjedő pénzbírsággal sújthatóak, továbbá a rendőrség a szabályok első alkalommal történő megszegése esetén hat hónapra, ismételt megszegése esetén pedig egy évre bezáratja a vendéglátóhelyeket kötelezően, mérlegelés lehetősége nélkül.

A vasárnapi fővárosi tüntetésen – tudósításunk róla itt olvasható – résztvevőkkel szemben is fellépett a rendőrség, sokakat igazoltattak, a Le az Adók 75 Százalékával Párt Facebook-posztjának tanúsága szerint a pártelnök Ecsenyi Áron testvérét, Ecsenyi Szilárdot pedig 500 ezer forintra bírságolták meg gyűlés tartása miatt, ami szintén tilos november 11. óta.

NYITÓKÉP: Fortepan / Magyar Rendőr

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek