+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2021. február 8. hétfő, 13:05
A Mi Hazánk politikusa még január végén szegte meg a kijárási tilalmat. A rendőrség anélkül is elmarasztalhatja Dúrót, hogy kihallgatná.

Megindította az eljárást a rendőrség a Mi Hazánk elnökhelyettese, Dúró Dóra ellen, amiért az feljelentette magát az általa értelmeltennek vélt lezárások ellen, közölte az ORFK az Azonnalival. A politikus este 8 után ment el futni január 22-én, és erről kiposztolt egy képet a Facebookon, majd önfeljelentésként elküldte azt a rendőrségnek is e-mailben, mint azt a képviselő elmondta az Azonnalinak.

 

Az ORFK azt írja, bárki tehet feljelentést szabálysértési ügyben, ami alapján megindulhat az eljárás, de képviselők, és egyéb, közjogi tisztséget betöltő személy ellen csak akkor indítják meg az eljárást, ha lemondanak a mentelmi jogról, vagy a parlament megfosztja őket ettől.

 

Dúró lemondott erről – ezt az eredeti Facebook-posztjában is írja –, így a lakhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon

 

megindítják az eljárást a védelmi intézkedések megszegése ügyében.

 

Az Országgyűlésről szóló 2012-es törvényben az olvasható, képviselő ellen csak az Országgyűlés előzetes hozzájárulásával lehet büntetőeljárást, valamint – a mentelmi jogról az adott ügyre vonatkozó önkéntes lemondás hiányában – szabálysértési eljárást indítani vagy folytatni, továbbá büntető eljárásjogi kényszerintézkedést alkalmazni,

 

tehát szabálysértési eljárásban le lehet mondani a mentelmi jogról.

 

Ha a rendőrség tisztázta a tényállást,

 

Dúró meghallgatása nélkül is dönthet a rendőrség, írja az ORFK.

 

A rendőrség nem siette el a választ, a január 22-i esti futást követően január 25-én kérdeztünk rá az ügyre, azóta érdeklődésünkre rendre a türelmünket kérték. Mindeközben a kijárási korlátozások megsértőire a járőrök lényegében vadásznak, este 8 után a taxikba is belenéznek, hogy így füleljék le a szabálysértőket.

 

Dúró Dóra az Azonnalinak azt mondta, értesült az eljárás megindításáról, és 1-2 órán belül Facebook-posztban reagál rá, addig a türelmünket kérte.

 

A politikus a járványügyi lezárások elleni tiltakozások egyik húzóneve, a lezárások enyhítése, az üzletek fokozatos, óvatos nyitása mellett aztán kiállt az MSZP-s Ujhelyi István EP-képviselő, és a Momentum is.

 

NYITÓKÉP: Dúró Dóra / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Cak az oltás első dózisát kapta meg. A kormány időközben ígéretet tett a rendszer pontosítására.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

Ebből nyáron akár óriási káosz is lehet: minden egyes EU-tagállam maga döntheti el, hogy elfogadja-e az EMA-engedéllyel nem rendelkező vakcinákat.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás