Mitől féltek, magyarok? 50 ezer forintos bírságtól?

2021.01.31. 20:01

A koronavírus miatt hónapok óta zárva tartani kényszerülő üzletek kinyitását követelő tüntetést tartottak vasárnap a Hősök terén. De mi lesz a tervezett nyitásból, ha az utolsó pillanatban még szigorúbb szankciókkal fenyegetik a kinyitó vendéglátósokat? Megkérdeztük a szervezőket és a résztvevőket! Videó!

„A kommunisták mindig a fenyegetésből értettek”

– kommentálta a tiltakozást szervező Ecsenyi Áron, a libertárius Le az adók 75 százalékával párt elnöke azt, hogy a hétfőre tervezett üzletnyitás előtt pár nappal még szigorúbb szankciókat helyezett kilátásba a kormány a kinyitó vendéglátósoknak: mérlegelés nélkül bezáratják a jogellenesen kinyitó helyeket és a bírságok keretösszegei is emelkednek 1-5 millió forintra.

A vasárnapi tüntetést sem tüntetésként hirdették meg, az ugyanis a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben tilos. Egy tüntetésen való részvétel ötezertől ötszázezer forintig terjedő bírsággal szankcionálható. Így is megjelentek néhányszázan, a rendezvényen a rendőrök több embert igazoltattak is.

A résztvevőket arról kérdeztük: miért jöttek ki az eseményre és mit gondolnak, mi lesz a tömeges nyitásból a bejelentett szigorítások fényében. Volt, aki azt mondta: nem fenyegetni kellene az embereket, inkább segíteni nekik. Mások szerint túl kevesen jöttek ki tüntetni, így az üzletnyitáshoz sem fűznek nagy reményeket. 

Akik ma kijöttek, azok hősök,

de pont az a baj Magyarországon, hogy nincs összetartás, nem állnak ki egymásért az emberek – mondta egyikük.

Véleménycikk a témában: Bakó Bea Azonnali-főszerkesztő házmesterközönségről és kommunista tempóról.

Vitárius Bence

Az ember, aki rajzol, amíg a többiek írnak.

olvass még a szerzőtől
Antal Róbert-István
Antal Róbert-István az Azonnali újságírója

Történész, az erdélyi baloldal kutatója. Bármilyen furcsa, de szereti a románokat.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek