+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Antal Róbert-István & Vitárius Bence
2021. január 31. vasárnap, 20:01
A koronavírus miatt hónapok óta zárva tartani kényszerülő üzletek kinyitását követelő tüntetést tartottak vasárnap a Hősök terén. De mi lesz a tervezett nyitásból, ha az utolsó pillanatban még szigorúbb szankciókkal fenyegetik a kinyitó vendéglátósokat? Megkérdeztük a szervezőket és a résztvevőket! Videó!
„A kommunisták mindig a fenyegetésből értettek”

 

– kommentálta a tiltakozást szervező Ecsenyi Áron, a libertárius Le az adók 75 százalékával párt elnöke azt, hogy a hétfőre tervezett üzletnyitás előtt pár nappal még szigorúbb szankciókat helyezett kilátásba a kormány a kinyitó vendéglátósoknak: mérlegelés nélkül bezáratják a jogellenesen kinyitó helyeket és a bírságok keretösszegei is emelkednek 1-5 millió forintra.

 

A vasárnapi tüntetést sem tüntetésként hirdették meg, az ugyanis a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben tilos. Egy tüntetésen való részvétel ötezertől ötszázezer forintig terjedő bírsággal szankcionálható. Így is megjelentek néhányszázan, a rendezvényen a rendőrök több embert igazoltattak is.

 

A résztvevőket arról kérdeztük: miért jöttek ki az eseményre és mit gondolnak, mi lesz a tömeges nyitásból a bejelentett szigorítások fényében. Volt, aki azt mondta: nem fenyegetni kellene az embereket, inkább segíteni nekik. Mások szerint túl kevesen jöttek ki tüntetni, így az üzletnyitáshoz sem fűznek nagy reményeket. 

 

Akik ma kijöttek, azok hősök,

 

de pont az a baj Magyarországon, hogy nincs összetartás, nem állnak ki egymásért az emberek – mondta egyikük.

 

Véleménycikk a témában: Bakó Bea Azonnali-főszerkesztő házmesterközönségről és kommunista tempóról.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Miután az AstraZeneca a szerződésben vállalt vakcinamennyiségnek csak a harmadát tudta leszállítani az EU felé, úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság jogi úton kötelezné a gyógyszergyátó céget a szerződésben vállalt vakcinamennyiség leszállítására.

Újlipótváros vendéglátósai közül van, aki már az órákat számolja a terasznyitásig, és nem győzi kivárni, hogy megérkezzenek az első vendégek. Fotóriport!

Nem lesz helye Magyarországon „az orosz kémbanknak”, és leállítják Paks2-t – mondta a Momentum elnöke. Az itthoni szabad politizálásért is kiálltak Fekete-Győrék, majd szabadon összegraffitizték a Külügyminisztérium bejáratát.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás