+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Renczes Ágoston
2021. január 15. péntek, 13:41
A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.
Li Zhiming, a Sinopharm nevű kínai állami gyógyszeripari óriáscég elnöke kedden távozott az igazgatóságból

 

írja a CNBC a vállalat közleményére hivatkozva. Ugyancsak kedden távozott az igazgatói posztról a Sinopharm egyik leányvállalata, a China National Medicines Corp. vezetője, Li Hui. 

 

A Sinofpharm-elnök lemondásának ténye a cég hongkongi tőzsdére eljuttatott közleményéből derült ki – ott jegyzik a Sinopharm részvényeit –, a leányvállalat igazgatójának távozása pedig egy másik közleményből derül ki a CNBC szerint. 

 

A lemondás hátterében mindkét esetben személyes okok állnak a közlemények szerint.

 

Hogy a két vezető lemondásának lehetett-e köze a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésében végzett munkájukhoz, arra a közleményben nincs utalás, a CNBC az erre vonatkozó kérdéseire pedig még nem kapott választ.

 

A Sinopharm koronavírus elleni vakcináját a kínai hatóságok december végén engedélyezték, miután a harmadik fázisú klinikai teszt 79 százalékos hatékonyságúnak mutatták. A BBC összefoglalója szerint a vakcinát elkezdték az Egyesült Arab Emírségekben is használni, ahol korábban a harmadik fázisú klinikai teszten már 86 százalékos hatékonyságúnak mérték. A Sinopharm vakcinájával oltanak Peruban is; a dél-amerikai országban viszont egy időre felfüggesztették az oltást, mert az egyik beoltottnál súlyos mellékhatások jelentkeztek; a felfüggesztést azonban később feloldották.

 

Ez az a kínai vakcina, aminek a megvásárlásáról már Magyarország is megállapodott a Sinopharmmal

 

derült ki a csütörtöki Kormányinfón. Azonban ahhoz, hogy elkezdhessék használni Magyarországon is, az NNK-nak még be kell vizsgálnia és engedélyeztetnie kell a vakcinát.

 

NYITÓKÉP: CGNT Russian / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kontinens legjobb sorozatával, archívumával, tojástörőjével és még sok minden mással!

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

Márciusban újra tárgyalnak majd róla a tagállamok vezetői.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás