+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Dercsényi Dávid
2021. január 8. péntek, 08:38
A cég nem értékelte a sajátos gerillamarketinget – a céges belépőt milliárdok láthatták világszerte.

2021 eddigi legerősebb képei közt van, ahogy a bölénynek/sámánnak/Jamiroquai-nak öltözött Jake Angeli áll a megostromolt kongresszusi épületben, két oldalról pedig QAnon-os társai fogják közre – hármas szerkezet, klasszikus kompozíció.

 

A tőle nekünk jobbra látható, az ötperc hírnevet Trump-sapkájában és zászlóval a kezében kicsit megszeppenve fogadó férfinek nem csak rendőrségi eljárással kell szembenéznie:

 

munkahelye, a marylandi Navistar kirúgta az állásából. 

 

A hírt a baltimore-i Wbal-TV11 posztolta ki a Twitterre, és a tényellenőrző Snopes oldal is megerőítette.

 

 

A direktmarketinggel foglalkozó Navistar azt írta indoklásában,

 

„míg a dolgozóink szólásszabadsághoz való békés joggyakorlását támogatjuk, azoknak nincs keresnivalója a cégnél, akik mások egészségét és a biztonságot veszélyeztető tevékenységekben vesznek részt”. 

 

A kongresszust 6-án ostromolta meg az előzőleg Trump által is tüzelt tömeg, a gyengén védett amerikai törvényhozási épületnél történteknek öt halálos áldozata lett, időközben egy rendőr is belehalt sérüléseibe. Az ügynek politikai hatásai is lehetnek: elképzelhető, hogy Donald Trumpot leváltják (vagy alelnöke, vagy a törvényhozás impeachmenttel), és akár a hagyományos elnöki kegyelmet is bukhatja Trump, amellyel általában szövetségi peres esetek esetén az új elnök szokott élni. 

 

NYITÓKÉP: Terry Meiners / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

1991. január 17-én vette kezdetét a hidegháborút követő évek egyik legnagyobb nemzetközi konfliktusa, az Öböl-háború, ami megágyazott a 21. századi baljós folyamatoknak is.

A vörösterror és a fehérterror során a hazai zsidóság egyenlően szenvedett, azonban a fehérterror hivatalos emlékezetkultúrájából mint áldozatok valamiért kimaradtak.

Egy bukaresti napilap szerint az RMDSZ a törékeny parlamenti többségért cserébe székelyföldi autonómiát kér, a PNL szerint ez ott már most is megvan.

Von der Leyen két alelnöke és a kohéziós biztos azután határozták erre magukat, hogy találkoztak a koronavírus-pozitív portugál pénzügyminiszterrel.

A helyiek szerint a kormány az 1200 főre rugó teniszezőket és a stábjukat választotta a saját állampolgárai helyett.

Nem csak elbukta a CDU elnökségéért folyó versenyt szombaton, de még a miniszteri terveire is nemet mondtak.

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás