Kirúgták munkahelyéről a kongresszust céges igazolványban ostromló Trump-támogatót

2021.01.08. 08:38

A cég nem értékelte a sajátos gerillamarketinget – a céges belépőt milliárdok láthatták világszerte.

Kirúgták munkahelyéről a kongresszust céges igazolványban ostromló Trump-támogatót

2021 eddigi legerősebb képei közt van, ahogy a bölénynek/sámánnak/Jamiroquai-nak öltözött Jake Angeli áll a megostromolt kongresszusi épületben, két oldalról pedig QAnon-os társai fogják közre – hármas szerkezet, klasszikus kompozíció.

A tőle nekünk jobbra látható, az ötperc hírnevet Trump-sapkájában és zászlóval a kezében kicsit megszeppenve fogadó férfinek nem csak rendőrségi eljárással kell szembenéznie:

munkahelye, a marylandi Navistar kirúgta az állásából. 

A hírt a baltimore-i Wbal-TV11 posztolta ki a Twitterre, és a tényellenőrző Snopes oldal is megerőítette.

A direktmarketinggel foglalkozó Navistar azt írta indoklásában,

„míg a dolgozóink szólásszabadsághoz való békés joggyakorlását támogatjuk, azoknak nincs keresnivalója a cégnél, akik mások egészségét és a biztonságot veszélyeztető tevékenységekben vesznek részt”. 

A kongresszust 6-án ostromolta meg az előzőleg Trump által is tüzelt tömeg, a gyengén védett amerikai törvényhozási épületnél történteknek öt halálos áldozata lett, időközben egy rendőr is belehalt sérüléseibe. Az ügynek politikai hatásai is lehetnek: elképzelhető, hogy Donald Trumpot leváltják (vagy alelnöke, vagy a törvényhozás impeachmenttel), és akár a hagyományos elnöki kegyelmet is bukhatja Trump, amellyel általában szövetségi peres esetek esetén az új elnök szokott élni. 

NYITÓKÉP: Terry Meiners / Facebook

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek