+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Dercsényi Dávid
2021. január 7. csütörtök, 07:36
52 embert tartóztattak le, legalább 14 rendőr megsérült. Két csőbombát is találtak Washingtonban.

Négy ember meghalt, miután magyar idő szerint szerda éjjel a Trump-párti tüntetők betörtek a Kongresszus épületébe, írja a BBC élő tudósítása. Washington DC rendőrsége megerősítette, egyfelől az épletben eddig ismeretlen körülmények között meglőtt nő halt meg, és három másik is.

 

Eddig 52 embert tartóztattak le,

 

47 közülük megsértette az ottani idő szerint este 6-tól regel 6-ig tartó kijárási tilalmat.

 

A végzetes sérüléseket szenvedett nő san diego-i lakos volt, és Asli Babbittnak hívták, az amerikai légierő veteránja, washingtoni idő szerint 15 órakor lőtték meg. A rendőrség későbbi tájékoztatása szerint civilruhás biztonságiak lőtték meg. A további három áldozatról annyit lehet tudni, egy nő, két férfi volt. 

 

A városi rendőrség részéről legalább 14 sebesültől tudni. Kettejüket kellett kórházba vinni, egyikőjük sérülései súlyosak, miután őt elragadta a tömeg. A másikat arcon taláták egy lövedékkel.

 

A rendőrség nagy erőkkel van jelen a helyszínen.

 

Két csőbombát találtak,

 

a demokraták, illetve a republikánusok National Committee irodáiban, mindkettő közel volt a Kongresszushoz.   

 

Közben folytatódik az elektori szavazatok leadása. Mindez államonként történik, ha valamelyik esetében tiltakozás merül fel, és a Szenátus és a Kongresszus tagjai is megszavazzák, kétórás vita kezdődik róla. A pennsylvaniai republikánusok tiltakozást nyújtottak be, ahogy a georgiaiak is, de mindkettőt leszavazták: ezek a folyamatok tehát pár órával késleltetik csak Biden győzelmének véglegessé válását.

 

Az erőszakos tiltakozások hatására azonnali hatállyal lemondott Stephanie Grisham, a Fehér Ház korábbi kommunikációs igazgatója és sajtótitkára, egyben Melania Trump jelenlegi kabinetfőnöke. Ugyanígy tett Anna Cristina Niceta, a Fehér Ház másik kommunikációs munkatársa is – mindketten a Trump-adminisztráció legrégebben hivatalban lévő munkatársai közé tartoztak, írja a CNN.

 

A Twitter és a Facebook 24 órára letiltotta Donald Trumpot a fiókja hozzáféréséről, nem posztolhat.

 

NYITÓKÉP: Courier Journal / Olivier Douliery, AFP Via Getty Images / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A német Zöldek hétfőn döntik el: Baerbockkal vagy Habeckkel lesz-e esélyük az ország történetében először zöld kancellárt adni. Vajon kit és mit támogatnak a két magyar zöldpártnál? Megkérdeztük.

Az iskolák is újra teljesen nyitva vannak, bár az osztályokban továbbra is viselni kell a maszkot. Az országban heteken belül jöhet a teljes nyitás.

Az orosz cég így biztosan nem vehet részt a dukovany-i atomerőmű bővítésében. Szombaton Csehország 18 orosz diplomatát utasított ki.

Szilágyi György Jobbik-alelnököt indítják Jakab Péterék az előválasztáson a Budapest 14. választókerületben, ahol az előző két parlamenti választáson a Fidesz jelöltje nyert.

Az Európai Bizottság német elnöke protokollhibát vétett, amikor a kabinetfőnökével utasíttatta vissza az ukrán elnök meghívását Kijevbe.

Elszabadult a képregényboom Magyarországon, tele vagyunk jobbnál jobb címekkel: ötöt ajánlunk a klasszikusoktól Harari világmegfejtéséig!

Budapest a költségvetéséből egymilliárd forintot különített el arra, hogy a politikusok helyett a városlakók dönthessék el, hogy mit fejlesszenek ebből a pénzből. De mire akarják költeni az adóforintokat a budapestiek?

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás